Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2016
Write on Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Την εβδομάδα που μας πέρασε εκμεταλλευόμενοι τις αργίες και το γιορτινό κλίμα η Σκοπευτική Ομάδα της ΛΕΦΕΔ Χαλκιδικής πραγματοποίησε προπόνηση στο σκοπευτήριο του Πολυγύρου του Σκοπευτικού Ομίλου Χαλκιδικής.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

"Σε συνθήκες ψύχους ( 0.00 βαθμούς κελσίου ) η ομάδα μας προπονήθηκε σε σενάρια πρακτικής σκοποβολής και χρησιμοποίησε barricade – 9 hole drill.

A20161217 132422

Τα τυφέκια που χρησιμοποιήθηκαν διαδοχικά από όλα τα άτομα που συμμετείχαν στην προπόνηση ήταν λειοκανα κυνηγητικά : MOLOT VEPR 12 CAL – BENELLI NOVA – SUPER NOVA 12 CAL – HATSAN MATRIX 12 CAL – NORINCO 12 CAL – MOSSBERG 590 12 CAL.

Α20161217 132354

Κλείνοντας να ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2016".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Την 15 Δεκεμβρίου 2016 στο πλαίσιο εκπαίδευσης Μονάδων Εθνοφυλακής, διεξήχθει η ΤΑΜΣ διπλής ενεργείας ʺΚΕΡΑΥΝΟΣʺ που αφορούσε εκκαθάριση συγκροτήματος οικιών σε συνεργασία με τεθωρακισμένα και βαρέα όπλα πεζικού. Το σενάριο περιελάμβανε μικρή εχθρική εισχώρηση εντός κατοικημένης περιοχής σε Περιοχή Ευθύνης Ταξιαρχίας Πεζικού την οποία η φίλια διοίκηση αποφάσισε να εξαλείψει άμεσα χρησιμοποιώντας Τάγμα Εθνοφυλακής ενισχυμένο με Τεθωρακισμένες Δυνάμεις.

photo-19-jpg-3

Η άσκηση εκτελέστηκε αποκλειστικά από εθνοφύλακες. Παρά το γεγονός ότι η ηλικία των εθνοφυλάκων κυμαίνεται από 47 μέχρι 50 έτη, πολλοί εξ αυτών επιλέγουν μετά τη συμπλήρωση του πεντηκοστού έτους της ηλικίας τους να παραμείνουν στις τάξεις της Εθνοφυλακής ως εθελοντές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο γηραιότερος εθνοφύλακας ο οποίος έλαβε ενεργά μέρος στην υπόψη άσκηση ήταν ηλικίας 74 ετών.

photo-3-jpg-14

Η άσκηση την οποία παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, επιβεβαίωσε το αξιόμαχο των Μονάδων Εθνοφυλακής και το υψηλό ηθικό των εθνοφυλάκων μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ολοκληρώθηκαν για το έτος 2016 οι βολές ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς. Τα αποτελέσματα των βολών κατέδειξαν για μία ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας της Μοίρας Ελικοπτέρων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Ευχές για τις γιορτές από προσωπικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε ακριτικά φυλάκια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Χριστούγεννα του 1974 έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στην συλλογική μνήμη των Κυπρίων. Τα Χριστούγεννα του 1974 και η Πρωτοχρονιά του 1975, βρήκαν τους Ελληνοκύπριους να βιώνουν ένα μαρτύριο.

Περίπου 200.000 ήταν οι εκτοπισμένοι και η πλειοψηφία τους ζούσε μέσα σε αντίσκηνα. Περίπου 2.000 οικογένειες αναζητούσαν αγαπημένα τους πρόσωπα, που ήταν αγνοούμενα. Πολλές οικογένειες θρηνούσαν για τους νεκρούς τους, ενώ στο κατεχόμενο τμήμα ζούσαν τότε χιλιάδες εγκλωβισμένοι. Τα παιδιά έκλαιγαν, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν το πιο ευτελές δώρο. Ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στους προσφυγικούς καταυλισμούς ήταν φτωχά στο στόλισμά τους.

kypros 9

Ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» βρέθηκε για ρεπορτάζ στον προσφυγικό καταυλισμό του Στροβόλου στην Λευκωσία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι έφευγαν από τον καταυλισμό άκουσαν μια αγορίστικη φωνή «Θείε, θείε». Όταν κοίταξαν πίσω είδαν ένα πεντάχρονο να τρέχει λαχανιασμένο. Τον ρώτησαν τι θέλει και ο μικρός τους απάντησε με μια φωνή γεμάτη ζεστασιά και μια καθαρή ματιά: «Θείε να φέρεις και της αρφής (αδελφής ) μου δώρο». Το 1974 ο Χριστός στην Κύπρο γεννήθηκε σε ένα παγωμένο αντίσκηνο. Να θυμίζει έτσι με κάποιο τρόπο και την γέννησή του 20 αιώνες προηγουμένως. Όπως εκείνος γεννήθηκε σε ένα στάβλο στην Βηθλεέμ έτσι και το 1974 στην Κύπρο τα παιδιά της προσφυγιάς στόλιζαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους έξω από τα αντίσκηνα.

Την χρονιά εκείνη το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Λευκωσίας δεν στολίστηκε για να θυμίζει ότι η Κύπρος θρηνεί.

Η ανατολή του 1975 βρίσκει την Κύπρο απέραντο νεκροταφείο. Μια από τις πιο συγκινητικές φωτογραφίες της εποχής είναι αυτή που δείχνει ένα μικρό παιδί μπροστά από ένα τάφο. Η λεζάντα έγραφε: «Για το παιδάκι της φωτογραφίας δεν υπάρχουν χαρές γιορταστικές. Ούτε δώρα και παιχνίδια. Γι' αυτό το παιδί δεν ήρθε ο Άγιος Βασίλης. Το 1975 το βρίσκει βουβό με ένα μάτσο λουλούδια πάνω από ένα τάφο».
Πηγή: ΑΠΕ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter