Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016
Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από 14 έως 16 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση Μονάδων της 79 ΑΔΤΕ με Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγνωρίσεων της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ.

8 1taxas ekp

10 1taxas ekp

15 1taxas ekp

18 1taxas ekp

Εξετάσθηκαν αντικείμενα εντοπισμού – εγκλωβισμού των Ελικοπτέρων από τα συστήματα Αντιαεροπορικής Άμυνας της 79 ΑΔΤΕ, καθώς και συνεργασίας των Τμημάτων Αμέσου Επεμβάσεως της 79 ΑΔΤΕ με μεταφορικά Ελικόπτερα.

12 1taxas ekp

13 1taxas ekp

11 1taxas ekp

14 1taxas ekp

19 1taxas ekp

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέληξε και ο δεύτερος Πυροσβέστης του βυτιοφόρου Πυροσβεστικού που ανατράπηκε τη Δευτέρα (20/06) και έπεσε σε γκρεμό 20 μέτρων. Προκειται για το Μάριο Αριστοτέλους, 44 ετών, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και υπέκυψε στα τραύματά του. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο 49άχρονος Ανδρέας Σοφοκλέους, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του ενώ ο τρίτος δασοπυροσβέστης, ο νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή της Ασίνου, ενώ όπως επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Ίωνας Νικολάου τόνισε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
«Το κρίσιμο μέτωπο, έχει μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα και βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Σολέα και αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης από τις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε, ότι η πυρκαγιά παραμένει ανεξέλεγκτη. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (21/06) στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μετέχουν 16 εναέρια μέσα από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ενώ αναμένεται να συνδραμουν αεροσκάφη από τη Γαλλία και την Ιταλία.
Με την έως τώρα αποτίμηση πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή ενω υπολογίζεται ότι η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη (21/06) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Σκύρος)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Σάμος Ικαρία)
• Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη)

Πρόβλεψη για πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που εκδηλωθει πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται οι πολίτες να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

To πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ» του Στρατού Ξηράς και της ΤΑΜΣ «ΚΑΤΑΙΓΙΣ - 2016» του Πολεμικού Ναυτικού ασκήθηκαν Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, της 32 ΤΑΞΠ/Ν, της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ και του 2ΟΥ ΣΕΗΠΠΕΠ.

Προσωπικό και μέσα της 32 ΤΑΞΠ/Ν, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο (Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ – ΠΕ/95 ΑΔΤΕ) με αρματαγωγά του ΠΝ, κάτω από συνθήκες σκότους, όπου αποβιβάσθηκαν και αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις.

8 ges ekpaideusi

9 ges ekpaideusi

Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ εφάρμοσαν διαδικασίες του Σχεδίου Υποδοχής Ενισχύσεων της νήσου.

10 ges ekpaideusi

Επιθετικά Ελικόπτερα της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ υποστήριξαν της ενέργεια της 32 ΤΑΞΠ/Ν από αέρος.

12 ges ekpaideusi

Το 2ο ΣΕΗΠΠΕΠ εφάρμοσε διαδικασίες του διακλαδικού δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου (Command and Control-C2) στην ΠΕ/95 ΑΔΤΕ διεξήγαγε επιχειρησιακή εκπαίδευση Ηλεκτρονικού Πολέμου και αποστολές Συλλογής Πληροφοριών και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης με την εκτέλεση πτήσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter