Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Write on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, πιστεύοντας ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας της στις ΗΠΑ, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά την Εθνική Συμμετοχή (Ελληνικό Περίπτερο) στη Διεθνή Eκθεση Αμυντικών Συστημάτων AUSA 2016, η οποία θα πραγματοποιηθεί 3 - 5 Οκτωβρίου 2016 στη Washington των ΗΠΑ.

Η AUSA αποτελεί μία κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με 26.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση και περισσότερες από 600 εταιρίες/εκθέτες οι οποίες καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο 24.000 τ.μ. περίπου. Στην έκθεση παίρνουν μέρος με Εθνικά Περίπτερα 11 χώρες: Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισραήλ, Καναδάς, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Τουρκία.

Το Ελληνικό Περίπτερο στη φετινή έκθεση περιλαμβάνει 10 εταιρίες εκθέτες και καταλαμβάνει 150 τ.μ. περίπου. Διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και με τη συμπαράσταση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Ανάπτυξης (ΓΔΑΕΕ) και του Enterprise Greece. Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις του Εθνικού Ελληνικού Περιπτέρου στην AUSA (2014 & 2015) ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικά επιτυχημένες όχι μόνο από άποψη συμμετοχής αλλά και από άποψη επαφών και δικτύωσης με διεθνής οίκους.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ξένων αμυντικών οίκων, επισκέψεις ξένων στρατιωτικών αποστολών καθώς και συνεντεύξεις τύπου σε ΜΜΕ των ΗΠΑ.

 

AUSA 16 AD WEB BANNER 610X100

  1. Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριο κ. Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε: "Για τρίτη συνεχή χρονιά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το Ελληνικό περίπτερο στη μεγαλύτερη Έκθεση αμυντικού εξοπλισμού στον κόσμο. Με την πολύτιμη βοήθεια του Enterprise Greece και την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προβάλουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις δυνατότητες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και διεκδικούμε με αξιώσεις διεθνείς συνεργασίες προς όφελος της οικονομίας και της χώρας".

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α) Κυριάκος Κυριακίδης, δηλώνει ότι: "Παρά τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες της χώρας, η Ελλάδα δηλώνει και φέτος παρουσία σε μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αμυντικού υλικού, με Εθνικό περίπτερο, προβάλλοντας τις δυνατότητες της αμυντικής της βιομηχανίας, που αντιστρόφως ανάλογα με το μέγεθος της χώρας, συμμετέχει, με επιτυχία, σε όλες τις διεθνείς αγορές".

Eκθέτες Ελληνικού Περιπτέρου: Alpha Systems, Hellenic Aerospace Industry (HAI), Hellenic Defence Systems (HDS), Hellenic Vehicle Industry (ELVO), Theon Sensors, SEKPY Member Companies Exhibiting: AEL Joint Venture, Aeroservices, Dasyc, Soukos Robots, Turbomed.

Communication Sponsors: Η εφημερίδα Καθημερινή και τα περιοδικά: Άμυνα και Διπλωματία, Business Partners, Ελληνική Άμυνα και Τεχνολογία, IT Security, Πτήση και Διάστημα, Security Manager, Στρατηγική (DNM Group)

Online Communication Sponsors: Defenceline.gr, Defencenews.gr, e-Amyna.com, Militaire.gr

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Τριάντα λεπτά μετά τις 14:00 τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο και έκαναν υπεπτήσεις πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Συγκεκριμένα:
Σχηματισμός 4 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 14:33 στο FIR Aθηνών μεταξύ Ν.Λέσβου και Ν.Χίου.
Ο σχηματισμός διασπάστηκε σε δύο ζεύγη αεροσκαφών και το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε στις 14:57 άνωθεν της N. Aνθρωποφάγοι στα 10.000 πόδια.
Ο παραπάνω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:05, νοτίως N.Σάμου. Tο σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια τακτική.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Αντωνάκης - Νίκος Τριανταφυλλίδης

Το εμβληματικό, εκπαιδευτικό, τρικάταρτο, ιστιοφόρο πλοίο N.S. Mircea του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας έδεσε στο λιμάνι του Ηρακλείου τις προηγούμενες ημέρες στα πλαίσια του καθιερωμένου 20ημερου εκπαιδευτικού του ταξιδίου.

20160922 164619

DSC 5666

Το πλοίο ξεκίνησε από την Κωστάντζα και πρώτος του σταθμός ήταν το λιμάνι της Ρόδου και εν συνεχεία το Ηράκλειο. Επόμενος σταθμός του θα είναι το λιμάνι του Πειραιά όπου και θα παραμείνει για τέσσερις ήμερες.

DSC 5794

20160922 160053

20160922 161113

Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1938 στα ναυπηγεία της Blohm & Voss στο Αμβούργο της Γερμανίας ως εκπαιδευτικό πλοίο για το Ρουμανικό Πολεμικό Ναυτικό. Το σχέδιο του βασίζεται στην επιτυχημένη σχεδίαση του Gorch Fock ενώ το όνομα του το έχει πάρει από τον Πρίγκιπα της Βλαχίας Mircea (1386-1418).

20160922 155850

DSC 5833

DSC 5820

Το πλοίο έχει συνολικό μήκος 82,1μ και πλάτος 12μ ενώ τα κατάρτια του φτάνουν τα 42μ τα οποία φέρουν ιστία συνολικού εμβαδού 1800 τ.μ. . Το πλήρωμα του αποτελείται από 210 άτομα εκ των οποίων οι 150 είναι σπουδαστές της σχολής Αξιωματικών του Π.Ν. της Ρουμανίας. Ανάμεσα τους βρίσκονται και σπουδαστές των αντίστοιχων σχολών και τρίτων κρατών όπως Κίνα, Ουκρανία, Βουλγαρία, Λιθουανία.

DSC 5844

20160922 161025

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΔΙΣ/ΓΕΣ), στην αγγλική γλώσσα, τα Πρακτικά του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Στρατιωτικής Ιστορίας του Partnership for Peace Consortium - Conflict Studies Working Group, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Το θέμα του Συνεδρίου που διοργανώθηκε από τη ΔΙΣ/ΓΕΣ σε συνεργασία με το Μουσείο/Ινστιτούτο Στρατιωτικής Ιστορίας της Βιέννης, ήταν "The Warrior's Ethos, the National Psyche and Soldiery". Από την επιλογή του θέματος και των λέξεων που εμπεριέχει ο τίτλος, διαφαίνεται η προσπάθεια για την ανάδειξη και χρήση αυτούσιων ελληνικών λέξεων στη διεθνή στρατιωτική ορολογία.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 40 σύνεδροι από 18 χώρες. Κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των εισηγήσεων, οι οποίες κάλυψαν ποικίλες πτυχές της θεματικής του και περιλαμβάνονται στην έκδοση των Πρακτικών.

Ο τόμος των Πρακτικών είναι διαθέσιμος στο Τυπογραφείο Ελληνικού Στρατού (ΤΥΕΣ) και στη ΔΙΣ/ΓΕΣ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter