Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017
Write on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

To 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών (306 ΕΒΤ), ολοκλήρωσε με επιτυχία την ανάπτυξη Συστήματος για την Ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, μετά από επιθεώρηση από τον Οργανισμό Πιστοποίησης TÜV Austria Hellas.

Το πρότυπο ΕΝ ISO 9001:2008, τεκμηριώνει και εξασφαλίζει την επάρκεια του 306 ΕΒΤ στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής και συντήρησης τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συστημάτων επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας.

tx1

Αποστολή του εργοστασίου είναι:
α. Η συντήρηση - επισκευή όλου του Τηλεπικοινωνιακού, Hλεκτρονικού, Hλεκτοϋγειονομικού Yλικού, Ραδιοεντοπιστών RADAR και ειδικών οπλικών συστημάτων του Στρατού.
β. Ο εκσυγχρονισμός κυρίων ή επιμέρους συσκευών του Τηλεπικοινωνιακού και Ηλεκτρονικού Υλικού.
γ. Η κατασκευή και αξιοποίηση διαφόρων ειδών ανταλλακτικών παρελκομέμων και τυπωμένων κυκλωμάτων (πλακετών), καθώς και σε περιορισμένη κλίμακα κυρίων συσκευών.
δ. Εκπόνηση μελετών, σύνταξη προδιαγραφών και τεχνικών οδηγιών επί θεμάτων που έχουν σχέση με το ηλεκτρονικό υλικό.
ε. Ο ποιοτικός - λειτουργικός έλεγχος του τηλεπικοινωνιακού και ηλεκτρονικού υλικού του οποίου η προμήθεια γίνεται μέσω συμβάσεων από τη ΔΠΜ/ΓΕΣ, ή από Μονάδες.
στ. Ο έλεγχος και η διακρίβωση των ηλεκτρονικών οργάνων μετρήσεως των Μονάδων, με βάση τις ισχύουσες πάγιες διαταγές του ΓΕΣ/ΔΤΧ και τον προγραμματισμό των προϊσταμένων κλιμακίων.
ζ. Η συντήρηση επισκευή όλου του τηλεπικοινωνιακού υλικού που προωθείται από τις μονάδες απευθείας στο εργοστάσιο μετά από αίτηση του σχηματισμού και έγκριση της ΑΣΔΥΣ/ΔΤΧ.

Δραστηριότητες
Το εργοστάσιο στα πλαίσια της αποστολής του:
1. Εκτελεί συντήρηση ποιοτικό - λειτουργικό έλεγχο σε όλα τα ηλεκτρονικά υλικά του Στρατού και άλλων κλάδων των Ε.Δ. με βάση:

α. Το ετήσιο πρόγραμμα ανακατασκευών που καθορίζεται από ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ.(υλικά προγράμματος). Το πρόγραμμα ανακατασκευών, για τα ηλεκτρονικά υλικά, εκτελείται με τη μέθοδο επιθεώρησης - επισκευής σ' ότι χρειάζεται (INSPECTION - REPAIR ONLY AS NEEDED - IROAN).
β. Τις εγκριτικές διαταγές της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΕ για υλικά εκτός προγράμματος.
2. Αναλαμβάνει επιτόπια επισκευή ηλεκτρονικών υλικών (Ραδιοεντοπιστές, Τηλεφ. Κέντρα, Εξομοιωτές κλπ)με αποστολή κινητών ομάδων επισκευών (ΚΟΕ)

3. Επιθεωρεί, σε υλοποίηση του ετησίου προγράμματος της ΓΕΣ/ΔΥΠΟΣΤΗ, εξομοιωτές αρμάτων, εξομοιωτές ελαφρών όπλων ΠΖ, Η/ΥΓ μηχανήματα και ειδικά όπλα του στρατού.

4. Το προσωπικό του εργοστασίου συμμετέχει σε πολλές και διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών.
Ο σύλλογος των εργαζομένων του εργοστασίου διατηρεί τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία».

Ιστορία
Στα πλαίσια της ραγδαίας ανάπτυξης των Τηλεπικοινωνιακών Μέσων, που πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή της εξελισσόμενης με την πάροδο του χρόνου τεχνολογίας μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Ενιαίου Συγκροτήματος- Εργοστασίου Βάσεως Τηλεπικοινωνίας (κατά τα πρότυπα των Αμερικάνικων Depots), το οποίο θα εξυπηρετούσε όλες τις ανάγκες τηλεπικοινωνίας του Ελληνικού Στρατού.

Το 306 ΕΒΤ συγκροτήθηκε το έτος 1953, με διαταγή του ΓΕΣ, από το συνεργείο Τηλ/νιας του 301 Εργοστασίου Βάσεως (ΕΒ) και του 339 Συγκροτήματος Εκπαιδεύσεως Στελεχών Τεχνικού (ΣΕΣΤ) που στρατονιζόταν στο Στρδο «ΠΑΠΑΔΟΓΚΟΝΑ» στο «ΓΟΥΔΙ». Την 21 Οκτωβρίου 1961 μεταστάθμευσε από το Γουδί στις Αχαρνές (Μενίδι) στην παρούσα θέση, Στρατόπεδο «Τχου(ΠΒ) Παπαστάθη Ιωάννη».

Το κυρίως Εργοστάσιο αρχικού σχήματος «Γ» κατασκευάσθηκε το έτος 1961. Η τελευταία επέκταση του εργοστασίου, έγινε με την προσθήκη του δευτέρου ορόφου ενώ πραγματοποιήθηκε και ανακαίνιση-διαμόρφωση των τμημάτων του ισογείου στη σημερινή του μορφή.Το 1999 κατασκευάστηκε και νέο κτίριο ΔΔΜ.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών επί της οδού Φιλαδελφείας 123, με εύκολη σχετικά πρόσβαση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ν. Φιλαδέλφειας. Σιδηροδρομικώς εξυπηρετείται από τον Σ.Σ Αχαρνών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, ο Στρατός Ξηράς διέθεσε ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού για την αεροδιακομιδές, ως ακολούθως:

- Ελικόπτερο NH-90 για την αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Νάξο στην Αθήνα.
- Ελικόπτερο CH-47D για την αεροδιακομιδή ασθενούς από τη Σύρο στην Αθήνα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ
Γράφει ο Νίκος Λυγερός - Καθηγητής Γεωστρατηγικής

Όσο και να χτυπιούνται μερικοί για να μας πείσουν από τις δύο πλευρές ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση για το Κυπριακό, ξέρουμε ότι είναι σε λανθασμένη βάση. Για να υπάρξει λύση πρέπει να υπάρχει διαδικασία επίλυσης.

Εδώ από την αρχή έχουν εξαιρέσει από τις διαπραγματεύσεις το ενεργειακό θέμα, ενώ είναι η ουσία και ειδικά για την εξισορρόπηση των οικονομιών. Επίσης, έχουν ασχοληθεί μόνο με τα θέματα με τα οποία συμφωνούσαμε πριν το 1974. Δεν υπάρχει, λοιπόν, επί του πρακτέου καμιά μα καμιά ουσιαστική πρόοδος για τα σοβαρά θέματα όπως είναι το εδαφικό, το προσφυγικό και το περιουσιακό, όλα ως μια εποικοδομητική προσπάθεια.

Στην πραγματικότητα, ο καθένας θέλει να φανεί ότι προσπάθησε κι ότι δεν φταίει αυτός για το αναμενόμενο ναυάγιο, για να μην έχει επιπτώσεις και μάλιστα να μπορεί να εκμεταλλευτεί την όλη προσπάθεια για εκλογικούς σκοπούς και μόνο, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος σε εθνικό επίπεδο.

Διότι, για το εθνικό η αξιοποίηση της Κυπριακής ΑΟΖ και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου είναι απαραίτητες όχι μόνο για να υπάρξει μια οικονομική άνεση, που θα προσφέρει ένα θετικό πλαίσιο για την επίλυση, αλλά πιο πολύ διότι κάθε υπογραφή που πέτυχε η Κύπρος με την Αίγυπτο, με το Λίβανο, με το Ισραήλ και με τις ξένες εταιρείες Nobel, Eni, Total, Exxon Mobil δεν είναι επιτυχίες μιας κοινότητας, αλλά μιας χώρας.

Αποτελεί, λοιπόν, πρόσθετο επιχείρημα μεγάλης αξίας και σημασίας για την απελευθέρωση της Κύπρου από τον ζυγό της βαρβαρότητας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Eλικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) μετέφερε χθες δύο ασθενείς που είχαν αποκλεισθεί στην περιοχή της Κύμης Ευβοίας στην Αθήνα, μετά από αίτημα του ενιαίου κέντρου συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο Κοτρωνίου Μαραθώνα της διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού, απ' όπου παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γενικού επιτελείου Ναυτικού.

Δείτε το βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter