Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Write on Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Μια συγκλονιστική ανάρτηση έκανε ο βετεράνος Αεροπόρος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Δημητριάδης, στο facebook. Συγκεκριμένα, παρουσίασε στοιχεία από τουρκικές πηγές, σύμφωνα με τα οποία ο Τούρκος υποσμηναγός Halil İbrahim Özdemir έχει συλληφθεί από τις υπηρεσίες του Ερντογάν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα στην τουρκία.

Πρόκειται για τον Τούρκο πιλότο που σκότωσε τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη το 2006 με τους επικίνδυνους ελιγμούς που έκανε, ενώ ο ίδιος είχε εγκαταλείψει επιτυχώς από το αεροσκάφος F-16. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, συνελήφθη απο τις δυνάμεις ασφαλείας του Ερντογάν για συμμετοχή στο πραξικόπημα ως μέλος της οργάνωσης Fetullahist Terrorist Organization (FETO) του Τούρκου Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

"Καταδικάστηκε στην Ελλάδα από Ελληνικό Δικαστήριο και τελικά θα πάει να σαπίσει στις τουρκικές φυλακές" ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο απόστρατος Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.
 

Να σημειωθεί πως στην συγκεκριμένη ανάρτηση του απόστρατου Αξιωματικού της ΠΑ, υπήρχε και η παρακάτω φωτογραφία, η οποία όμως δεν δείχνει τον Τούρκο πιλότο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο εικονιζόμενος στην φωτογραφία είναι ο ο Çiğli Imam Zekeriya Kuzu, ο οποίος ήταν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που εκτέλεσαν την (αποτυχημένη όπως κατέληξε) επιχείρηση στη βίλα όπου βρισκόταν εκείνο το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος.

50554436 1978628465549044 5464553806291271680 n

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter