Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
Write on Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Τα 30 χρόνια της λαμπρής σταδιοδρομίας του F-16 Fighting Falcon στην Πολεμική Αεροπορία σε ένα μοναδικό βιβλίο!

Ο λόγος, για την επετειακή έκδοση της Icarus Workshop η οποία είναι αφιερωμένη στην πολυετή πορεία του F-16 στην ΠΑ, με μια ...εξαντλητική παρουσίαση της ιστορίας, των δυνατοτήτων, των ιστορικών σταθμών και των μοναδικών στιγμών που έχει "γράψει" το μαχητικό αεροσκάφος στην ιστορία του Όπλου.

cover teliko Layout 1 1

Από τα Block 30 της πρώτης παραγγελίας, στα Block 50 που ήρθαν να ενισχύσουν το στόλο, μέχρι τα Block 52+ και τα Block 52 Advance που αποτελούν και την αιχμή του δόρατος της σημερινής ΠΑ. Τα ιστορικά στοιχεία, τα έγχρωμα και αναλυτικά profiles των αεροσκαφών με τις Μοίρες που υπηρέτησαν και υπηρετούν, οι ιδιαίτερες αναφορές στα όπλα και εξειδικευμένα πυρομαχικά που διαθέτει το ελληνικό οπλοστάσιο, αλλά και η ειδική αναφορά στους Τεχνικούς όλων των ειδικοτήτων που κρατούν ετοιμοπόλεμα τα μαχητικά, είναι τα κυριότερα σημεία της έκδοσης.

Picture 10

Picture 8

Παράλληλα, ο εμπνευστής της ιδέας για αυτή την έκδοση έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: Συγκέντρωσε υλικό από διάφορες πηγές, από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, από ανθρώπους που ασχολούνται επαγγελματικά με τον χώρο του στρατιωτικού ρεπορτάζ, από φωτογράφους επαγγελματίες ή μη, από φίλους της ΠΑ και του F-16, όπου όλους αυτούς μαζί τους ενώνει πλέον αυτή η επετειακή έκδοση.

Picture 9

Picture 13

Ένα εγχείρημα που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αν κρίνουμε από την αποδοχή που έχει το βιβλίο εντός και εκτός συνόρων, καθώς έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές. Και όχι άδικα, καθώς καλύπτει και τον πλέον απαιτητικό αναγνώστη, τον ιστορικό ερευνητή, τον μοντελιστή!

Picture 12

Picture 14

Εμείς, στο defenceline.gr, ανταποκριθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο κάλεσμα του Δημήτρη Σταθόπουλου, διαθέτοντας μέρος του αρχείου μας, από επισκέψεις σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας που αποτελούν είτε τις μητρικές βάσεις απ΄όπου επιχειρούν τα F-16 (115 ΠΜ, 111 ΠΜ), είτε από αεροδρόμια επιφυλακής απ΄ όπου εκτελούνται καθήκοντα ετοιμότητας (133 ΣΜ, 135 ΣΜ). Το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Picture 7

Picture 6

Όσοι δεν το έχετε προμηθευτεί ακόμα, μπορείτε να το κάνετε αν επισκεφθείτε την 38η έκθεση - διαγωνισμό στατικού μοντελισμού της IPMS Hellas (25-26-27 Οκτωβρίου 2019, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι), όπου η Icarus Workshop θα έχει το δικό της περίπτερο, με πολλές εκπλήξεις και προσφορές.

Write on Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Μήνυμα με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στέλνουν πολίτες από το Ζαρό της Μεσαράς!

Όπως θα δείτε στο βίντεο που δημοσίευσαν, σήκωσαν την ελληνική σημαία σε ένα ύψωμα της περιοχής, αναφέροντας τα εξής:

Αποτελεί υποχρέωσή μας και συνάμα τιμή μας,να μην ξεχνούμε!Να τιμούμε και να διατηρούμε ζωντανή την μνήμη όλων εκείνων που κράτησαν τη σημαία μας ψηλά, με θάρρος,χωρίς φόβο!

▪️Με αγάπη και σεβασμό προς την πατρίδα και τους ήρωες της, που θυσιάστηκαν για τη δική μας σημερινή ελευθερία!

▪️Ως ελάχιστο φόρο τιμής, μια παρέα φίλων-συμβολικά- τοποθετεί την Ελληνική σημαία ψηλά στον ιστό της!

▪️Για να μην λησμονούμε τις αξίες και τα ιδανικά του περήφανου λαού μας!

▪️Χρόνια πολλά Ελλάδα!