Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 09:22

Τους Έλληνες φοβάμαι και όχι τους Τούρκους!

Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ότι τα Τούρκικα Πολεμικά Πλοία, έλαβαν κάποιους ΕΚΕ, για την αποστολή τους στην Κύπρο ή στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού επιχειρήσουν, αλλά ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι ΕΚΕ. Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ότι τα Τούρκικα Πολεμικά Πλοία, έλαβαν κάποιους ΕΚΕ, για την αποστολή τους στην Κύπρο ή στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού επιχειρήσουν, αλλά ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι ΕΚΕ.
Γράφει ο: Κώστας Βουλγαράκης Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όλοι αυτοί οι ανεύθυνο-υπεύθυνοι «τρομολάγνοι», μεθοδικά σπείρουν ανησυχία και τρομοκρατούν τον λαό μας, με τέτοια αβάσιμα δημοσιεύματα (πχ Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ απειλεί με Κανόνες Εμπλοκής, κλπ)!

Δηλαδή, τι το περίεργο, το ανησυχητικό και το τρομακτικό είπε ο Τούρκος ναύαρχος; Σας διαβεβαιώνω ότι από τη θέση του, είπε το απολύτως αυτονόητο, αυτό που ισχύει σε κάθε στρατιωτική Μονάδα η οποία κινητοποιείται σε αποστολή, σε κάθε Χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!! Δεν υπάρχει Πολεμικό Πλοίο, που να αποπλέει για αποστολή, εν ειρήνη, σε ένταση ή και σε πόλεμο, που να μην έχει λάβει μαζί του συγκεκριμένους ΕΚΕ (Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής)!

Το πρόβλημα δηλαδή, δεν είναι ότι τα Τούρκικα Πολεμικά Πλοία, έλαβαν κάποιους ΕΚΕ, για την αποστολή τους στην Κύπρο ή στο Αιγαίο ή οπουδήποτε αλλού επιχειρήσουν, αλλά ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι ΕΚΕ. Η «φύση» των ΕΚΕ που έχει ενεργοποιήσει η Τουρκία (σε μόνιμη ή περιστασιακή βάση), είναι το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ για την ανάλυση των προθέσεων της, αυτό δηλαδή που κλιμακώνει ή όχι την ένταση και επιβάλλει ... τις αντιδράσεις μας και όχι η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΝ! Είμαι βέβαιος ότι αν η αντίστοιχη ερώτηση, γίνονταν σε οποιονδήποτε Κυβερνήτη, Ναύαρχο ή Αρχηγό, την ίδια και ΜΟΝΟ απάντηση ΜΠΟΡΟΥΣΕ να δώσει.

Επισημαίνω ότι - εν καιρώ ειρήνης - τους «κρίσιμους» ΕΚΕ (δηλαδή αυτούς που κλιμακώνουν την ένταση και αποδεσμεύουν δυναμικές ενέργειες) τους αποδεσμεύει ΜΟΝΟ η Κυβέρνηση, μέσω του ΚΥΣΕΑ. Δηλαδή, ο Τούρκος σήμερα είπε πολύ απλά (στην γλώσσα των στρατιωτικών), ότι: «Εγώ θα ενεργήσω με βάση τις εντολές που έλαβα από την Κυβέρνηση μου»!

Αν λοιπόν οι απανταχού τρομολάγνοι «αναλυτές», ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιες εντολές έλαβε ο Τούρκος Α/ΓΕΝ, ας μας τις πουν και εμάς, ώστε ... άλλοι να ετοιμάζουμε το σάκο μας, για να καταταχθούμε ως έφεδροι εθελοντές και άλλοι ... να μαζέψουν εφόδια για να κρυφτούν σε σπηλιές. Αν όμως ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ (που είμαι σίγουρος ότι δεν ξέρουν), ας το βουλώσουν επιτέλους και ας αφήσουν τους ειδικούς να ασχολούνται με τέτοια θέματα, που και τον τρόπο έχουν και τη γνώση, εμπειρία και ψυχραιμία διαθέτουν.

Σας διαβεβαιώνω ότι αυτοί οι ειδικοί στα Γενικά Επιτελεία μας, έχουν μεγάλη εμπειρία διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων, καθώς όλοι μας (τις τελευταίες δεκαετίες) έχουμε αντιμετωπίσει πάμπολλες και χειρότερες τέτοιες εντάσεις. Σας επισημαίνω επίσης ότι, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ άσχετοι και ανέτοιμοι (ψυχικά και πνευματικά) εμπλέκονται στα πόδια τους, ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ οι κρίσιμοι χειρισμοί διαχείρισης της έντασης ... αποσυντονίζονται, εκτροχιάζονται οι εξελίξεις και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, πράγματι δημιουργούνται κίνδυνοι θερμού επεισοδίου (θυμηθείτε τι έγινε το 1996, με την κρίση των Ιμίων, με την ανόητη εμπλοκή των δημοσιογράφων, δημάρχων, ψαράδων και την ανέτοιμη Κυβέρνηση, να διαχειριστεί την κατάσταση)!

Μη μεταφέρουμε λοιπόν από ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ τον «πόλεμο», από τα ανώριμα μυαλά των τρομολάγνων και των τηλεφαντασιώσεων, στα πραγματικά πεδία της μάχης. Όχι γιατί φοβόμαστε κανέναν Τούρκο, αλλά γιατί κάποιοι ΞΕΡΟΥΜΕ τι σημαίνει πόλεμος και τι επιπτώσεις αυτός έχει, ακόμα και ... στον νικητή!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter