Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 14:52

Η γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά

 Είναι λοιπόν σημαντικό να μην μας ξεγελούν τα πολιτικάντικα κείμενα που δεν έχουν κανένα ιστορικό ή στρατηγικό βάθος, και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην μας ξεγελούν τα πολιτικάντικα κείμενα που δεν έχουν κανένα ιστορικό ή στρατηγικό βάθος, και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο.
Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όποιος και να είναι στο Υπουργείο Παιδείας, η γενοκτονία δεν παίρνει εισαγωγικά. Και οι δηλώσεις που δεν είναι ενημερωμένες ούτε για το αρμενικό, ούτε για την απόφαση του νομοσχεδίου ποινικοποίησης από τη Γαλλία, ενώ είχε περάσει από τη Bουλή και τη Γερουσία κι ούτε για τα δεδομένα της περιοχής, δεν έχουν καμία αξία ακόμα κι αν παρουσιάζονται αποκλειστικά για λόγους πολιτικούς. Επίσης είναι αστείο ν' ακούμε κόμματα να μιλούν για παλαιοκομματισμό, ενώ προέρχονται από συστήματα που έχουν καταρρεύσει εδώ και δεκαετίες, γιατί καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα και γιατί είχαν διαπράξει γενοκτονίες ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Βέβαια όταν συνεχώς προωθείς την ιδέα ότι η ιστορία πέθανε, στο τέλος καταλήγεις να κάνεις σοβαρά ιστορικά λάθη γιατί η ιστορία συνεχίζει να ζει χωρίς να έχει καν σταματήσει ακόμα και στις χειρότερες εποχές για τους ανθρώπους. Τα μαθήματα ιστορίας δεν δίνονται από κόμματα και ειδικά από αυτά που έχουν όχι μόνο λερωμένη τη φωλιά τους, αλλά και τα χέρια τους. Διότι η γενοκτονία δεν είναι απλώς μια απλή εθνοκάθαρση ακόμα και ωμή, αλλά μια συστηματική καταστροφή και ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας. Δεν είναι λοιπόν απλές δηλώσεις και απαντήσεις που θα αλλάξουν τα πράγματα για τη γενοκτονία που είναι ένα ιστορικό γεγονός.

Επίσης η Ελλάδα πέρασε το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της μη αναγνώρισης των γενοκτονιών που έχουμε ήδη αναγνωρίσει, όπως είναι η γενοκτονία των Αρμενίων και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην μας ξεγελούν τα πολιτικάντικα κείμενα που δεν έχουν κανένα ιστορικό ή στρατηγικό βάθος, και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας σε διεθνές επίπεδο.

*Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ και τη στρατηγική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 14:59