Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015
Write on Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την 74η επέτειο από την ημέρα κήρυξης του πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας κατά της Ελλάδας, οργανώνει τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 στο ΥΠΕΘΑ, εκδήλωση τιμής και μνήμης αφιερωμένη στους μαχητές του Ελληνικού Στρατού στα οχυρά του Ρούπελ και γενικότερα στη συμβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στην ηρωική Εθνική Αντίσταση του ελληνικού λαού.

Θέμα της εκδήλωσης: «Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις γερμανικές οφειλές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ στις 12 το μεσημέρι και εντάσσεται στον κύκλο των πρωτοβουλιών του ΥΠΕΘΑ με τον γενικό τίτλο «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ» που συνδέεται με την διεκδίκηση από την Ελλάδα των γερμανικών οφειλών από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ

Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΤΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ- ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ – ΔΙΚΑΙΩΣΗ

- Θέμα: Ιστορική μνήμη – Τεκμηριωμένη ενημέρωση για τις οφειλές

- Τόπος: Κεντρική Αίθουσα «Καποδίστριας», 1ος όροφος ΥΠΕΘΑ

- Ώρα:12:00-13:30.

- Εισαγωγή και χαιρετισμοί από την πολιτική ηγεσία

- Χαιρετισμός από στρατιωτική ηγεσία

- Ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον Συνταγματάρχη ΠΒ Ιωάννη Γεμενετζή - Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού ('10)

- Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού (15΄)

- Ομιλία εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Δημήτρη Αλευρομάγειρο, Αντιστράτηγο ε.α. (10΄)

- Απονομή αναμνηστικής πλακέτας προς αναγνώριση της προσφοράς του Εθνικού Συμβουλίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 1η Απριλίου 2015, προσωπικό EOD του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ), μετέβη στο Αίγιο για την αναγνώριση, εξουδετέρωση, περισυλλογή και καταστροφή 20 χειροβομβίδων, οι οποίες ανευρέθηκαν από προσωπικό της ΕΛΑΣ σε εργοτάξιο μετά την κατεδάφιση παλαιού κτίσματος.

26tenx

Το προσωπικό EOD του ΤΕΝΞ που έσπευσε στο χώρο πραγματοποίησε αναγνώριση και εξουδετέρωση των χειροβομβίδων, καθώς και προληπτικό έλεγχο περιμετρικά του χώρου με τη χρήση ερευνητή ναρκών.

27tenx

Κατά τον προληπτικό έλεγχο εντοπίστηκαν επιπλέον 5 χειροβομβίδες. Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο πεδίο βολής Αρόης στην Πάτρα όπου και καταστράφηκαν με τη χρήση εκρηκτικών υλών.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Το Δίστομο επισκέφθηκαν σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στην πρώτη από μία σειρά οργανωμένων προσκυνηματικών επισκέψεων Τιμής και Μνήμης σε Τόπους Μαρτυρίου -χωριών και κωμοπόλεων που υπέστησαν Ολοκαυτώματα από τη ναζιστική θηριωδία.

2 distomo evelp

Το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά τους σπουδαστές όλων των Στρατιωτικών Σχολών, τελεί υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα. Ξεκίνησε δε ενόψει της αποφράδας επετείου της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, όπως και της επερχόμενης επετείου της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στις 8-9 Μαΐου 1945.

3 distomo evelp

Στην επίσκεψη στο Δίστομο συμμετείχε 100μελές τμήμα τεταρτοετών της ΣΣΕ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής, Υποστράτηγο Δημήτρη Ρέσκο. Οι Ευέλπιδες κατέθεσαν στεφάνι στο Λόφο του Μαυσωλείου, τιμώντας τη μνήμη των 218 Διστομιτών αμάχων που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Παρακολούθησαν επίσης σεμινάριο ιστορικής ενημέρωσης για τη Σφαγή του Διστόμου. Παράλληλα, με οικοδεσπότη τον Γιάννη Γεωργάκο, Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και ντοκουμέντα της Σφαγής.

1 distomo evelp

Ένα ακόμα 100μελές τμήμα τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων προγραμματίζεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα στις 17 Απριλίου. Ακόμα, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πρόκειται να επισκεφθούν στις 20 Απριλίου το Δίστομο και στις 27 Απριλίου τα Καλάβρυτα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Προτάσεις για την ομαλή μετάβαση εισαγωγής ιδιωτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σε υπόμνημα που κατέθεσε η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αναφορικά με θέματα προσωπικού.

Οι Σχολές της Πυροσβεστικής, αναμένεται να ενταχθούν στο μηχανογραφικό για το σχολικό έτος 2015- 2016 παρά την πρόβλεψη για εισαγωγή ιδιωτών, βάσει του Ν.4249/2014 στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, για την τρέχουσα σχολική χρονιά μέσω των Πανελληνίων.

Στο υπόμνημα της, η Ένωση Αξιωματικών αναφέρει ότι «σύμφωνα με τις προβλέψεις οι πρώτοι Δόκιμοι θα εισαχθούν το 2016, και θα αποφοιτήσουν το 2018. Άρα σε αυτό το διάστημα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της ενσωμάτωσης των συναδέλφων Π.Π.Υ. ώστε από το 2018 να τεθεί η βάση για την μετεξέλιξη του Π.Σ σε ένα σύγχρονο οργανισμό που να έχει επιλύσει τουλάχιστον τις δυσλειτουργίες του στο καίριο ζήτημα της φυσιογνωμίας του προσωπικού του».

Σε άλλο σημείο, επισημαίνεται ότι «η εισαγωγή στη Σχολή Πυροσβεστών μέσω των Πανελληνίων σαφώς και είναι θετικό βήμα, αλλά δεν ορίζεται τι θα γίνει με την αναπλήρωση του προσωπικού και με ποιο τρόπο θα προσλαμβάνεται μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Πυροσβεστών από το νέο σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για την είσοδο στη Σχολή Αρχιπυροσβεστών».

Προκειμένου να αποφευχθούν οι δυσλειτουργίες και τα κενά στη ροή μόνιμου Πυροσβεστικού προσωπικού, η Ένωση Αξιωματικών καταθέτει τις προτάσεις της, μέχρι την πρώτη αποφοίτηση των Δοκίμων μέσω πανελληνίων το 2018. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Του Κυριάκου Ε. Κόκκινου Δικηγόρου - Αντιπροέδρου Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της συμμετοχής του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων στην 29η Έκθεση NATEX (Κυνήγι, Ψάρεμα, Κατάδυση, Κάμπινγκ)-Ναυτικό Πανόραμα, που έλαβε χώρα με εξαιρετική επιτυχία και μοναδική αποδοχή από το κοινό, στο Δυτ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού από 26-29 Μαρτίου 2015.

Ο ΣΕΒ γεννήθηκε ως αθλητικό σωματείο το 1993, από την ανάγκη 30 αρχικά Βατραχανθρώπων, αξιωματικών, υπαξιωματικών κι απλών οπλιτών, να διατηρήσουν και να αυξήσουν το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων, που απέκτησαν μέσω της στρατιωτικής εκπαίδευσης, για να τις μετατρέψουν σε κοινωνικό κι εθνικό έργο. Μέσα στις δεκαετίες, που πέρασαν τα 30 άτομα, έγιναν 1200, όλοι Υποβρύχιοι Καταστροφείς κι Αλεξιπτωτιστές, εκπαιδευμένοι στη ΔΥΚ, προερχόμενοι τόσο από το Ναυτικό όσο κι από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο Σύνδεσμος γιγαντώθηκε πλέον τόσο αριθμητικά, ως ίσως το μεγαλύτερο σωματείο εφέδρων κι αποστράτων της Ελλάδας, αλλά κυρίως ποιοτικά, με έμπρακτη παρουσία στο «πεδίο της ανάγκης» στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο ΣΕΒ προσφέρει με συνέπεια εθελοντικό έργο, με μία σαφή προτίμηση:
-Στην πολιτική προστασία, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και προστασία.
-Στην ανάδειξη προτύπων εθνικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.
-Στην καλλιέργεια ενός αρμονικού ανθρώπινου προτύπου με οργάνωση ποικίλων αθλητικών, αλλά κι ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
-Στη διαρκή επαγρύπνηση, ετοιμότητα, εκπαίδευση και διάθεση για προσφορά, με την αυτονόητη, ευέλικτη κι αποτελεσματική παρουσία μας, όπου υπάρχει ανάγκη, εντός κι εκτός Ελλάδος κι ιδίως στα πιο δύσκολα πεδία, εκεί που οι αντοχές δοκιμάζονται και μετριούνται, εκεί που η ψυχή κι η εκπαίδευση του Έλληνα Βατραχανθρώπου, αποτελεί την εγγύηση ότι το έργο γίνεται, με τον καλλίτερο τρόπο και πάντα ανιδιοτελώς.

Τα ανωτέρω παρουσιάστηκαν το Σάββατο από 11.00 έως 12.30 στο χώρο της Έκθεσης, με σειρά ομιλιών, που άγγιξαν το κύριο μήνυμα από διάφορες σκοπιές, με ομιλητές:
1. Τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, αρχιπλοίαρχο ΥΚΤ ε.α. Αλέξανδρο Παλατιανό Π.Ν.
2. Τον Πλωτάρχη ΥΚΤ Αντώνιο Χατζηαντωνίου, μέλος του ΣΕΒ, ο οποίος παρουσίασε με δικό του μοναδικό φωτογραφικό υλικό, συλλεκτικής αξίας, την ιστορία των Βατραχανθρώπων και της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
3. Τον Επιχειρηματία και μέλος του ΣΕΒ, Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος παρουσίασε το θέμα: "Εθελοντισμός και Διασώστης στο Πεδίο της Προσφοράς".
5. Τον Κυριάκο Κόκκινο, Δικηγόρο κι Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, που ανέπτυξε το κεντρικό μήνυμα της παρουσίας του Συνδέσμου στην Έκθεση και την Ελληνική κοινωνία εν γένει.

Την ίδια ημέρα ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κυριάκος Κόκκινος προσκλήθηκε από την αντίστοιχη Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων (ΕΟΥΔΑΑΤΚ) να απευθύνει χαιρετισμό και να συμμετάσχει στη βράβευση αθλητών της, ενέργεια που αποτελεί δίαυλο συνεργασίας σε σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών στο χώρο του υποβρυχίου αθλητισμού.

Οι χιλιάδες συνάδελφοι κι οι φίλοι μας, που προσήλθαν στο χώρο του φιλόξενου περιπτέρου του Συνδέσμου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά για την ισχυρή και διαρκή παρουσία μας στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον κόσμο, μέσω των «Πρεσβευτών» μας και να συσφίξουν σχέσεις μαζί μας. Η παρουσία του Συνδέσμου παίζει σήμερα ένα κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ενός υγιούς και ζωντανού δικτύου εφέδρων κι εθελοντών στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

Μέσω αυτού αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η εξαιρετική στρατιωτική εκπαίδευση του Έλληνα Υποβρυχίου Καταστροφέα, όπως κι όλων των Ειδικών Δυνάμεων εν γένει, δεν αποτελεί μόνο ένα ισχυρό μέσο αποτροπής κι ισχύος σε καιρό πολέμου, αλλά είναι εξίσου πολύτιμη κι εν καιρώ ειρήνης, προωθώντας την εσωτερική συνειδητότητα, την κοινωνική αρμονία και την εγκαθίδρυση του οράματος της ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ, της Κοινωνίας των ενωμένων, συνειδητών κι ενεργών πολιτών.
Ας γίνουμε Όλοι ΕΝΑ στο πεδίο της Προσφοράς!

Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα για την παρουσία μας, δείτε το ακόλουθο βίντεο της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/video.php?v=10206423717971112&pnref=story

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter