Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015
Write on Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

"Η συμφωνία για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P3 είναι διακρατική μέσω FMS. Απαράβατος όρος της ελληνικής πλευράς ήταν οι εργασίες να γίνουν στην Ελλάδα από ελληνική βιομηχανία.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούν πολλές χώρες ανάμεσα στις οποίες είναι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Νορβηγία, η Ν. Κορέα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία. Όλες αυτές οι χώρες τα αναβαθμίζουν και τα διατηρούν στη δύναμη τους.

Η λύση της αναβάθμισης κρίνεται συμφερότερη από την προμήθεια νέων αεροσκαφών για πολλούς λόγους. Ο χρόνος ζωής των αεροσκαφών παρατείνεται για τουλάχιστον 20 χρόνια, διαθέτουμε ήδη ανταλλακτικά για τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους, εκπαιδευμένο προσωπικό, οργανωμένη μονάδα υποστήριξης.

Είχε προταθεί η προμήθεια παροπλισμένων αεροσκαφών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τα οποία όμως χρειάζονταν τις ίδιες εργασίες αναβάθμισης με μεγαλύτερο κόστος ώστε να είναι διαθέσιμα ενώ όλες οι εργασίες θα γίνονταν στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα.

Το ΓΕΝ είχε εισηγηθεί να γίνει επισκευή μέσω FMS και πέρασε ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2014. Στη συνέχεια η ίδια συμφωνία προσυπεγράφη και πέρασε ΚΥΣΕΑ με τους ίδιους όρους και την χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση στις 15 Μαρτίου 2015 που ήταν η καταληκτική ημερομηνία".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν αξιωματικοί και πλήρωμα του ρωσικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern». Αφού παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τις διηγήσεις των γεγονότων του Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα, μπήκαν στο χώρο του Μουσείο.

1 kalabryta

Εντυπωσιακή η κίνηση Ρώσου Αξιωματικού όπου ανέβηκε πάνω στην προθήκη που ... βρίσκεται η ναζιστική σημαία που κυμάτιζε τα μαύρα χρόνια της κατοχής στα Καλάβρυτα δίνοντας το δικό του μήνυμα ενάντια στο ναζισμό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Εκπαιδευτική άσκηση πραγματοποίησαν τα μέλη της ΛΕΦΕΔ ΦΛΩΡΙΝΗΣ με αφορμή την επικείμενη συμμετοχή στο Μακεδονομάχο 2015.

4 lefed florina

Τα αντικείμενα της άσκησης ήταν τα εξής:
-Πορεία 10 χιλιομέτρων
-Εισχώρηση περιπόλου σε εχθρικό έδαφος
-Ενέδρα
-Μεταφορά τραυματία
-Σύλληψη ύποπτου
-Άσκηση επί χάρτου και αίτηση πυρών πυροβολικού

5 lefed florina

6 lefed florina

7 lefed florina

8 lefed florina

9 lefed florina

Ένα μεγάλο μπράβο στους εκπαιδευτές και στα μέλη της ΛΕΦΕΔ που για μια ακόμη φορά απέδειξαν ότι και στην Φλώρινα φυλάττουν Θερμοπύλες!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter