Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016
Write on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Σε μια θρασύτατη πρόκληση, η οποία μπορούσε να πάρει τραγικές διαστάσεις, προχώρησε σήμερα η Τουρκία, λίγες ώρες μετά την πτώτη του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού και την απώλεια των τριών Αξιωματικών!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defenceline.gr, δύο τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν πολιτικό αεροσκάφος ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, το οποίο μάλιστα εκτελούσε πτήση από αεροδρόμιο της Κρήτης προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ αυτό βρισκόταν εντός του FIR Αθηνών, κοντά στη Λήμνο.

Η απίστευτη αυτή πρόκληση, έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης, καθώς - σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες μας - το πολιτικό αεροσκάφος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διαδικασίες ελιγμών αποφυγής εναέριας σύγκρουσης, με τα τουρκικά μαχητικά να φτάνουν σε απόσταση αναπνοής. Η ψυχραιμία και η επαγγελματική κατάρτιση του πληρώματος του πολιτικού αεροσκάφους απέτρεψε το πλέον εφιαλτικό σενάριο...

Στην περιοχή έφτασαν άμεσα δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τα οποία προχώρησαν στην αναγνώριση και -τελικά- στην αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών, τα οποία αποχώρησαν μετά τον εγκλωβισμό τους στα σκοπευτικά των Ελλήνων πιλότων!

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση, έρχεται σε μια ημέρα ιδιαίτερα δύσκολη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και την ώρα που το ΝΑΤΟ, με τις ευλογίες και τις ευχαριστίες της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει την Τουρκία στο Αιγαίο για κοινές περιπολίες εις το ... όνομα της αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.

Το ρεπορτάζ και οι πληροφορίες του defenceline.gr δεν χωρούν αμφισβήτησης. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για τους χειρισμούς των κυβερνώντων...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από 08 έως 11 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιείται 4ημέρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης της Τακτικής Διοίκησης του 41 Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41 ΣΠ) στη Σαμοθράκη.

1 41 2016

4 41 2016

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, την κίνηση και ανάπτυξη σε επιλεγμένες τοποθεσίες του προσωπικού, των μέσων και των οπλικών συστημάτων καθώς και τη δοκιμή των επιχειρησιακών σχεδίων της Τακτικής Διοίκησης.

6 41 2016

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Από 08 έως 11 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιείται τετραήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 80 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) στην ΚΩ.

1 80adte 2016

2 80adte 2016

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, Βολές Φορητού Οπλισμού, τακτικές κίνησης Ομάδας Τυφεκιοφόρων, Ανάπτυξη Πυροβολαρχίας και εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες στη Μάχη.

3 80adte 2016

4 80adte 2016

5 80adte 2016

Σημειώνεται ότι οι Μονάδες της 80 ΑΔΤΕ (όπως και οι Μονάδες των 79-96-98 ΑΔΤΕ) εκτελούν επακριβώς το πρόγραμμα της επιχειρησιακής του εκπαίδευσης, παράλληλα και ταυτόχρονα με τις δράσεις που έχουν αναλάβει για τη δημιουργία και αποπεράτωση των κέντρων προσωρινής διαμονής προσφύγων/μεταναστών (Hot Spots).

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2016, διεξήχθη από την 1Η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών (1Η ΜΑΛ) η ΤΑΜΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».

1 mal omalos

Η Άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου Ομαλού Κρήτης και επικεντρώθηκε στην εξέταση αντικειμένων:

• Επιβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές.
• Ανορθοδόξου Πολέμου.
• Ανεύρεσης – Διάσωσης προσωπικού σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

2 mal omalos

3 mal omalos

4 mal omalos

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Αποστολάκης αναφέρθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και στην τουρκική πρόκληση με τη ΝΟΤΑΜ για τις έρευνες εντοπισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, στις 02.45 το πρωί,  Οπως είπε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, οι τρεις αξιωματικοί θεωρούνται αγνοούμενοι ακόμα, ανέφερε, «γιατί δεν τους έχουμε βρει, όταν τους βρούμε θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε οτιδήποτε».

Δείτε το βίντεο:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ από realmedialive

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter