Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016
Write on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Πολέμησε στην Μάχη της Κρήτης και ζήτησε οι στάχτες του να μεταφερθούν για πάντα στο νησί που υπερασπίστηκε το 1941 και που αγάπησε για πάντα! Η συγκλονιστική επιθυμία του Βρετανού Alf Hey, ο οποίος συμμετείχε στην Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941 και ζήτησε από τους συγγενείς του να μεταφέρουν τις στάχτες του πίσω στο νησί μας όταν θα πεθάνει, έγινε πραγματικότητα στο χωριό Άνω Μέρος του Δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο.

3 alf hey

Εκεί όπου κατασκευάστηκε ένα μικρό μνημείο για να φυλάσσει για πάντα τις στάχτες του βετεράνου πολεμιστή που επέστρεψε στο νησί "του"... Το μνημείο χτίστηκε από τον απόστρατο Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Στέφανο Λινοξυλάκη, έναν ανήσυχο κρητικό που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους συντοπίτες του -και όχι μόνο- καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεράκι και συνεχή προσφορά στον τόπο του.

4 alf hey

Η έκταση παραχωρήθηκε από τον Γιάννη Μπαγουράκη, ο οποίος συνδέθηκε με στενή φιλία με τον Alf Hey, που επισκεπτόταν συχνά την Κρήτη τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, στην διαθήκη του, ζήτησε να δοθούν τα παράσημά του στον φίλο του τον Γιάννη, ο οποίος τα έχει τοποθετήσει μαζί με άλλα ντοκουμέντα και φωτογραφίες στον τοίχο της οικογενειακής ταβέρνας που διατηρεί στον Αδελειανό Κάμπο!

1 alf hey

Ο βετεράνος πολεμιστής έφυγε πλήρης ημερών το 2014, οπότε οι συγγενείς του εκπλήρωσαν με συγκίνηση την επιθυμία του. Η κατασκευή του μνημείου ήταν ένας ελάχιστος τρόπος για να του δείξουν οι κάτοικοι της περιοχής την ευγνωμοσύνη τους αλλά και την αγάπη τους. Ο Alf Hey, συνδέθηκε με την Κρήτη στην πλέον πολυτάραχη στιγμή της ζωής του, μέσα στις φλόγες του πολέμου. Επέστρεψε σε αυτήν για πάντα, 75 χρόνια μετά...

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ζήστε τον ίλιγγο της πτήσης μέσα στο ανάγλυφο του εδάφους και νιώστε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει κατακόρυφα μέσα από τα μάτια των χειριστών του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων! Μάθετε για τον τρόπο που πετά και μάχεται το τελειότερο επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο, το AH-64DHA Apache! Πάρτε μέρος σε νυχτερινές επιχειρήσεις και νιώστε τον κίνδυνο πετώντας μέσα σε συνθήκες οπού άλλα ιπτάμενα μέσα αδυνατούν να πετάξουν.

Εκπαίδευση, επιχειρήσεις, νυχτερινές αποστολές, ετοιμότητες, βολές, τεχνική υποστήριξη και πολλά άλλα σε ένα δυναμικό λεύκωμα που αποκαλύπτει τα μυστικά των μαχητών του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων! Το νέο λεύκωμα από την EagleAviation ξετυλίγει την ιστορία των ανθρώπων του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων γιορτάζοντας τα 10 χρόνια επιχειρησιακής παρουσίας στην πρώτη γραμμή.

Προ-παραγγείλετε τώρα το βιβλίο και κερδίστε έκπτωση 15%. Ισχύει έως και 15 Ιουλίου.

Live the thrill of flight close to the terrain and feel the adrenaline rising through the pilots' eyes of the 2nd Attack Helicopter Battalion! Whiteness how the most advanced attack helicopter in the world, the AH-64DHA Apache, flies and fights! Take part in night operations and feel the risk of flying in conditions where other helicopters are unable to fly.

Training, operations, night missions, readiness, live firing, technical support and much more in a dynamic album that reveals the secrets of the combatants of the 2nd Attack Helicopter Battalion! The new album from EagleAviation unfolds the story of the people of the 2nd Attack Helicopter Battalion celebrating 10 years of operational presence on the front line.

Pre-order now and save 15%. Pre-order open until 15th of July.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Στις 17 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, η τελετή απόλυσης των Εφέδρων Αξιωματικών και Οπλιτών της ΧΧ ΤΘΤ της 2014Β ΕΣΣΟ. Κατά την τελετή απονεμήθηκαν εμβλήματα στους απολυόμενους έφεδρους Αξιωματικούς και Οπλίτες.

6 xx teth tax cyprus

11 xx teth tax cyprus

12 xx teth tax cyprus

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παράδοση από την απολυόμενη ΕΣΣΟ της Πολεμικής Σημαίας και των αρμάτων της Ταξιαρχίας στην επόμενη ΕΣΣΟ.

9 xx teth tax cyprus

7 xx teth tax cyprus

Η τελετή αυτή αποτελεί παράδοση στα Tεθωρακισμένα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Ξεκίνησε η θεματική έκθεση με τίτλο "Ναυτοσύνη στο Αιγαίο – Οι Ήρωες των Βυθών" , στο Θ/Κ Γ. Αβέρωφ (Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης – Φλοίσβος – Παλαιό Φάληρο) την οποία διοργανώνουν η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) και το Θ/Κ Γ. Αβέρωφ.

10 averof arxipelagos

Η "σύνθετη" αυτή παρουσίαση περιλαμβάνει :
-Έκθεση Φωτογραφίας – Ανέκδοτο αρχείο του Αριστείδη Χατζηαριστείδη (Κάλυμνος 1915-1992) που απαθανάτισε τους "ήρωες των βυθών", τους σφουγγαράδες του περασμένου αιώνα, τους ψαράδες, τους καραβομαραγκούς ... εικόνες από την ζωή μέσα στην θάλασσα, αλλά κι έξω απ' αυτήν !
-Έκθεση Φυσικών Σφουγγαριών – Ποικιλίες ειδών και μεγεθών, από διάφορες θάλασσες του κόσμου.
-Καθημερινές προβολές ντοκυμαντέρ, με θέμα το " Ταξίδι μ' ένα σφουγγαράδικο καΐκι".
-Έκθεση αντικειμένων – εργαλεία σχετικά με την αλίευση και την επεξεργασία του σφουγγαριού.

12 averof arxipelagos

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 09.00-14.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-17.00 μέχρι τις 3 Ιουλίου.

9 averof arxipelagos

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ», το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου 2016 διεξήχθη άσκηση ανάπτυξης Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), Σταθμού Α΄ Βοηθειών (ΣΑΒ) και Σταθμού Διαλογής.

1 88 sdi ygeionomiko

2 88 sdi ygeionomiko

3 88 sdi ygeionomiko

Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του προσωπικού Υγειονομικού που επανδρώνει το ΚΙΧΝΕ, καθώς και των Μονάδων του Σχηματισμού σε επεισόδια διακομιδής, περίθαλψης και θεραπείας Απωλειών Μάχης σε συνθήκες εκστρατείας.

5 88 sdi ygeionomiko

7 88 sdi ygeionomiko

Την άσκηση παρακολούθησε και ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Υγειονομικού ΓΕΣ, Ταξίαρχος Παναγιώτης Κοτιλέας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter