Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016
Write on Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00, θα λάβει χώρα στην έδρα του εκπαιδευτικού οργανισμού ΑΚΤΙΣ (Ακαδημίας 85, 1ος όροφος), η παρουσίαση των εκδοθέντων βιβλίων "Λήψη Απόφασης" και "CQB - Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης" .

Την παρουσίαση των εν λόγω συγγραμμάτων, θα πραγματοποιήσουν οι συγγραφείς των κ. κ. Δημητρόπουλος Γεώργιος και Τρασάνης Ευάγγελος.

Η συμμετοχή στην προαναφερθείσα εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων (30 θέσεις), παρακα-λούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το ΑΚΤΙΣ, για κράτηση θέσεως, στο τηλέφωνο 210 3833353 και ώρες 17:00 έως 21:00, καθημερινά. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.aktis-security.org.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι γνωστοί - άγνωστοι εθνομηδενιστές ξαναχτύπησαν και αυτή τη φορά βεβήλωσαν τον τάφο και το άγαλμα του Γεωργίου Αβέρωφ στο Α' νεκροταφείο Αθηνών. Ο επιχειρηματίας και ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς ευεργέτες, πέθανε στις 15 Ιουλίου 1899.

4 av1 2

Μεταξύ άλλων, ο Γεώργιος Αβέρωφ είχε χρηματοδοτήσει:

Την επέκταση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Την αναμόρφωση του Παναθηναϊκού σταδίου
Τον ανδριάντα του Ρήγα και του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Την ανέγερση των φυλακών Αβέρωφ (ο σημερινός Αρειος Πάγος)
Τη σχολή Ευελπίδων (τα σημερινά δικαστήρια)
Την Γεωργική Σχολή της Λάρισας
Το Ωδείο Αθηνών
Την Ελληνική Φιλαρμονική της Αλεξάνδρειας κ.α.

2 av1 2

Το μεγαλύτερο ευεργέτημα του πάντως θεωρείται η δωρεά 2.500.000 χρυσών φράγκων στο Πολεμικό Ναυτικό, χρήματα με τα οποία ναυπηγήθηκε το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ» που προς τιμή του πήρε το όνομά του.

3 av1 2

Πηγή: iefimerida.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτη ημέρα του Ραμαζανιού και παρουσία του γενικού γραμματέα θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος, διαβάστηκε η πρωινή προσευχή από το Κοράνι μέσα στον βυζαντινό ναό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου το Κοράνι θα διαβάζεται για 30 μέρες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και από εκεί θα το αναμεταδίδει το κρατικό θρησκευτικό κανάλι TRT Diyanet. Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2.00 για 30 μέρες.

Το Ραμαζάνι ξεκινά σήμερα Δευτέρα Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 7 Ιουλίου. Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι η Αγιά Σοφιά λειτούργησε για 916 χρόνια ως εκκλησία και μετά την Άλωση για 482 χρόνια ως τζαμί ενώ πλέον λειτουργεί ως Μουσείο. Πηγή: real.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Η Πολιτιστική Ομάδα "Αρχιπέλαγος", σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) και το Θ/Κ Γ. Αβέρωφ, παρουσιάζουν την θεματική έκθεση με τίτλο "Ναυτοσύνη στο Αιγαίο – Οι Ήρωες των Βυθών" , στο Θ/Κ Γ. Αβέρωφ (Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης – Φλοίσβος – Παλαιό Φάληρο) .

Μία "σύνθετη" παρουσίαση που περιλαμβάνει :
Έκθεση Φωτογραφίας – Ανέκδοτο αρχείο του Αριστείδη Χατζηαριστείδη (Κάλυμνος 1915-1992) που απαθανάτισε τους "ήρωες των βυθών", τους σφουγγαράδες του περασμένου αιώνα, τους ψαράδες, τους καραβομαραγκούς ... εικόνες από την ζωή μέσα στην θάλασσα, αλλά κι έξω απ' αυτήν !
Έκθεση Φυσικών Σφουγγαριών – Ποικιλίες ειδών και μεγεθών, από διάφορες θάλασσες του κόσμου.
Καθημερινές προβολές ντοκυμαντέρ, με θέμα το " Ταξίδι μ' ένα σφουγγαράδικο καΐκι".
Έκθεση αντικειμένων – εργαλεία σχετικά με την αλίευση και την επεξεργασία του σφουγγαριού

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 22 Ιουνίου, μέχρι την Κυριακή 3 Ιουλίου.

9 averof arxipelagos

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter