Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017
Write on Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων προχώρησαν το μεσημέρι δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στις ανατολικές και βόρειες ακτές του Αγαθονησίου. Οι πυραυλάκατοι συμμετέχουν στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «Θαλασσόλυκος» (DENIZ KURDU), ενώ παρέμειναν στην περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά.

Από ελληνικής πλευράς, στη συγκεκριμένη περιοχή περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.
Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.
Τα τουρκικά σκάφη απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια. Πηγή: ΑΠΕ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕ ο Πρέσβης της Λιθουανίας στην Ελλάδα κ. RolandasKačinskas,επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της IDE(INTRACOM Defense Electronics) στο Κορωπί, όπου τον υποδέχτηκε ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, Διευθύνων Σύμβουλοςκαι άλλα ανώτερα στελέχη της εταιρίας.

Ο Πρέσβης της Λιθουανίας είχε τηνευκαιρία να επισκεφθεί τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί για τις σημαντικές δραστηριότητες έρευνας καιανάπτυξης καθώς και τις διεθνείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει η IDE με διακεκριμένες εταιρίες και φορείς.

Επίσης ενημερώθηκε για τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR τα οποία εξοπλίζουν διαφορετικούς τύπους τεθωρακισμένων οχημάτων του Στρατού της Λιθουανίας, για το υψηλό επίπεδο βιομηχανικής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η IDEστη Λιθουανία καθώς και για την περαιτέρω μελλοντική συνεργασία που προγραμματίζεται σε άλλους τομείς τεχνολογίας.
«Η Λιθουανία ενδιαφέρεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με την Ελλάδα, που είναι κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», δήλωσε ο Πρέσβης της Λιθουανίας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

1 ide logo

Σχετικά με την IDE
Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήρη Αντωνόπουλο που έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα του περασμένου Οκτωβρίου με το Τσέσνα στα Καλάβρυτα, δημοσίευσε στο facebook η Μαρία Λουγιάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την βάπτιση του παιδιού της, του οποίου νονός ήταν ο αδικοχαμένος αεροπόρος!

Χωρίς περισσότερα λόγια, σας το παραθέτουμε αυτούσιο, μετά από την σχετική άδεια που μας έδωσε η κα Λουγιάκη:

"Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη βάφτιση του Οδυσσέα.. από εκείνη την υπέροχη μέρα που μας έκανες τη τιμή να γίνεις ο πνευματικός του πατέρας, ο «νονόσο» όπως εκείνος σε έλεγε. Αύριο κλείνουν 7 μήνες που έφυγες ταξίδι όπως του λέω.
Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μη σε σκεφτούμε, ούτε μια μέρα που να μη ζητήσει να σου μιλήσει, ούτε μια μέρα που να ακούσει αεροπλάνο να περνάει και να μη πει «Μαμά!! Ο νονός περνάει !!!! ... δε μου μιλάει..» και εγώ να του απαντώ «ναι αγάπη μου.. ο νονός πέρασε! Πάει ταξίδι. Σου απαντάει αλλά δε τον ακούς» και τότε έρχεται η επόμενη ερώτηση «θα πάμε στο νονό μαμά? ‘’ και η δική μου απάντηση πάντα η ίδια. « θα πάμε, αλλά είναι πολύ μακριά και θα αργήσουμε πολύ να τον δούμε. Και εσύ ακόμα περισσότερο». Βλέπουμε φωτογραφίες σου, και πολύ συχνά το βίντεο που έφτιαξε ο υπέροχος φίλος σου ο Lukas.. Έτσι μόνο ησυχάζει.
Σωτήρη μου.. σε ευχαριστώ που υπήρξες στη ζωή μας.. μας λείπεις ακόμα περισσότερο σήμερα.. ελπίζω και εύχομαι να νιώθεις την αγάπη μας και να δικαιολογείς τα δάκρυα μας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter