Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017
Write on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων της ανακήρυξης του 2017, ως έτους Εθνοφυλακής και Εφεδρείας, διοργανώθηκε στην Περιοχή Ευθύνης της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ», σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων και διαγωνιστικοί σκοπευτικοί αγώνες Μαχητή – Εθνοφύλακα, στην έδρα του 5/42 Συντάγματος Ευζώνων (5/42 ΣΕ - «ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ»), στην Κάλυμνο.

7 18

5 21

Οι εκδηλώσεις συμπεριέλαβαν:
• Έκθεση οπλισμού.
• Έκθεση φωτογραφίας.
• Προβολή βίντεο δραστηριοτήτων του Στρατού Ξηράς.
• Επίδειξη ομάδας Εθνοφυλάκων με υλικά μαχητή.
• Βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις σε Εθνοφύλακες.

8 12

9 11

12 7

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρέστη στην τελετή απονομής και έπαρσης του λαβάρου της 6ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Μάκη Γιωργάλλα» στον Μαθιάτη, την 12 Ιουνίου 2017.

photo 76 jpg 2

Το λάβαρο παρέδωσε στον Διοικητή της Ταξιαρχίας ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, οι Διοικητές Διοικήσεων – Σχηματισμών, θρησκευτικές και τοπικές αρχές.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Η ετήσια διαγωνιστική βολή τυφεκίου μεταξύ των Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς πραγματοποιήθηκε την 09 Ιουν 2017.

Μετά το πέρας της βολής απονεμήθηκαν έπαθλα και τιμητικές διακρίσεις στις πρωτεύσασες Μονάδες και στους Εθνοφύλακες που πέτυχαν την υψηλότερη βαθμολογία. Νικήτρια σκοπευτική ομάδα ανακηρύχθηκε το 61 ΤΕΘ, δεύτερη κατετάγει η ομάδα του 12ου ΤΕΘ και τρίτη η σκοπευτική ομάδα του 71 ΤΕΘ.

Στη βολή, παρευρέθηκαν o Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής. Στη σύντομη ομιλία του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Υπουργού Άμυνας (ο οποίος λόγω υπηρεσιακών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί). Συνεχάρη τις νικήτριες Μονάδες και τους πρωτεύσαντες Εθνοφύλακες και ευχαρίστησε τους Εθνοφύλακες για τη συνεχή παρουσία τους και συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Μονάδων τους.

Τόνισε τον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο που αποδίδει η Εθνική Φρουρά στις Μονάδες Εθνοφυλακής αλλά και στους ίδιους ως άτομα και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και διάθεση. Ανακοίνωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας αποδέχθηκε την πρόταση του ΓΕΕΦ και ανακήρυξε το 2018 ως Έτος Εθνοφυλακής. Τέλος κάλεσε τους παρευρισκόμενους Εθνοφρουρούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μεγαλυτέρων τους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και μετεξέλιξης της Εθνικής Φρουράς, διεξήχθη επιχειρησιακή αξιολόγηση Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, από 07 – 09 Ιουνίου 2017. Κατά την αξιολόγηση εκτελέστηκαν ασκήσεις μικρού κλιμακίου και εξετάστηκαν ενέργειες που αφορούν στις διαδικασίες οργανώσεως μάχης, σχεδίασης και εκτέλεσης επιχειρήσεων.

9 jpg 9

Η τελική φάση της αξιολόγησης, περιελάμβανε άσκηση στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, με βάση σενάριο το οποίο απαιτούσε την εκδήλωση ανάλογων ενεργειών και έδινε τη δυνατότητα στους αξιολογητές να βαθμολογήσουν τον τρόπο αντίδρασης και υλοποίησης της αντίστοιχης ενέργειας. 

7 jpg 19

Κατά την άσκηση, εκτελέστηκαν βολές πυροβολικού, όλμων 120 χιλιοστών, κατευθυνομένων αντιαρματικών πυραύλων MILAN, βολές αρμάτων και πυροβόλων τεθωρακισμένων οχημάτων και λοιπών βαρέων όπλων πεζικού. Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης ΕΕ/Π ΜΙ-35 της Διοίκησης Αεροπορίας σε ρόλο υποστήριξης.

2 2 jpg

Όλες οι δραστηριότητες εκτελέστηκαν με απόλυτη ακρίβεια και ευστοχία πυρών, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού του προσωπικού της Ταξιαρχίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις φάσεις της αξιολόγησης συμμετείχαν έφεδροι και εθνοφύλακες των Μονάδων της Ταξιαρχίας.

6 jpg 17

Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της Ταξιαρχίας για την επιτυχή διεξαγωγή της αξιολόγησης και ευχαρίστησε τους Εφέδρους και τους Εθνοφύλακες για τη συνεχή παρουσία τους και συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Μονάδων τους.

13 jpg 9

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter