Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017
Write on Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Ένα απίστευτο βίντεο δημοσίευσε η σελίδα Pesmarganor στο facebook. Μια μαχητρια του Κουρδικών δυνάμεων, ρίχνει με ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή... Αμέσως έρχεται η ...απάντηση, με την σφαίρα να περνάει εκατοστά από το κεφάλι της...

Δείτε την αντίδρασή της στο βίντεο: Σεβασμός!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Την ώρα που η συνάντηση της Γενεύης για το Κυπριακό απειλεί το ίδιο το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ολοένα και περισσότερες πατριωτικές φωνές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη «λύση» που προωθείται, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, με τους «διαμεσολαβητές» με τα φιλοτουρκικά τους αισθήματα να παίζουν κυριολεκτικά τα ...ρέστα τους.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο και με τον φόβο της επιλογής μιας λύσης που θα βάλει ταφόπλακα στα ιδεώδη και στα διαχρονικά «πιστεύω» της συντριπτικής πλειοψηφίας του Κυπριακού Ελληνισμού, ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης στέλνει μέσα από το defenceline.gr ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Αν χαθεί λίγο ακόμα από την Κύπρο, θα χαθεί και η Ελλάδα!».

katexomena

Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις επαφές της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ψευδοκράτους στη Γενεύη, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις. «Βλέπουμε πλέον και στις συσκέψεις ότι η Ελλάδα τοποθετείται σταθερά και μαχητικά: Έξω και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης, δεν επιθυμούμε σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως είναι η Κύπρος, να υπάρχουν εγγυητές και όλα αυτά που σχεδιάζουν και επιθυμούν κάποιοι...».

Μάλιστα, με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, ο Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης επισημαίνει πως το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου θα πρέπει να διατηρηθεί.
«Το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδος – Κύπρου, σημαίνει ότι ο Έβρος και τα νησιά μας όπως το Κατελόριζο, η Ρω, η Μεγίστη και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και η Κύπρος αποτελούν έναν ενιαίο αμυντικό χώρο. Έτσι προβλέπεται από τα Σχέδια, έτυχε επί των ημερών μου να υλοποιηθεί και να εφαρμοστεί άριστα. Ο αείμνηστος πρόεδρος Κληρίδης, όταν κάναμε την άσκηση «Νικηφόρος» στην Κύπρο και είδε τα ελλαδικά αεροπλάνα, τους αλεξιπτωτιστές, τα υποβρύχια και τα πλοία του Στόλου είχε μείνει εμβρόντητος. Το Δόγμα αυτό όχι μόνο ισχύει, αλλά θα πρέπει να επιμείνει η σημερινή ηγεσία στην συνέχιση και στην ενίσχυσή του. Δεν πρέπει να χαθεί τίποτα άλλο από την Κύπρο...».

1 T80

Δεν θα υπάρχει ελεύθερη Κύπρος
Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σχολιάζοντας τη «λύση» Της ΔΔΟ που επιθυμούν διακαώς κύκλοι ...αλλεργικοί με κάθε τι εθνικό και ελληνικό, ανέφερε τα εξής:

«Στην Κύπρο επικρατούν διάφορες πολιτικές σκέψεις. Αν επικρατήσει η λύση της Διζωνικής Διακοινοτικής Ομοσπονδίας που έχει μπει στο μυαλό κάποιων, αυτό σημαίνει πως οι Τούρκοι θα πατήσουν για τα καλά στην Κύπρο, νομιμοποιείται η εισβολή και η κατοχή, ενώ θα τουρκοποιηθούν και τα ελεύθερα εδάφη του νησιού. Θα πάψουμε να μιλούμε για ελεύθερη και ανεξάρτητη Κύπρο. Μέσα από εκεί, σαν Δούρειος Ίππος θα μπαίνει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα απαιτεί για τους Τουρκοκυπρίους. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα... Το κακό είναι πως οι Τούρκοι έχουν υποστηρικτές σε διεθνές επίπεδο. Ελπίζω, η ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας, μια θέση που πληγώνει την Τουρκία, να είναι και αυτή που στο τέλος θα επικρατήσει. Λύση δεν μπορεί να υπάρξει με τους όρους της Τουρκίας. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε, ύστερα από τόσα χρόνια κατοχής και να δώσουμε μια νόθα λύση. Η λύση πρέπει να είναι αυτή που θα προβλέπει αποχώρηση όλων των Τούρκων στρατιωτών και τερματισμός των εγγυήσεων».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκπομπή Αντιθέσεις, με τον Γιώργο Σαχίνη στην Κρήτη TV. Συνέντευξη με τον Γεωπολιτικό Αναλυτή και αρθρογράφο -συγγραφέα Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο. Στην εκπομπή παρεμβαίνουν οι: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ, ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΥΛΛΑΔΟΣ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter