Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
Write on Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ο Νίκος Κοτζιάς, στη συζήτηση στη Βουλή για την Κύπρο, διέπραξε ένα γλωσσικό και πολιτικό ολίσθημα, αναφερόμενος σε «Κυπριακή εθνική ταυτότητα», για το μέλλον. Μαρξιστής αλλά με ευρύτερη μόρφωση, θα έπρεπε να γνωρίζει πόσο μακρά και επίπονη πολιτισμική και φυλετική διεργασία είναι η δημιουργία ενός έθνους.

Η «κυπριακή εθνική ταυτότητα» ανήκει στην ίδια συνομοταξία του φυσικού βίου με τον μονόκερο, τις γοργόνες, τον φοίνικα που αναγεννάται από τις στάχτες του και τους δράκους που πετούν και φτύνουν φλόγες.

Πιθανώς η αποστροφή του να ήταν μία παραχώρηση στους 53, μία διαρκής παράσταση ιδεολογικού μηδενισμού, με στοιχεία μισελληνικού ψυχιατρείου. Ανησυχούν αυτοί οι πουθενάδες που επιβίωσαν στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ διότι η κυβέρνηση σε μερικά εθνικά θέματα δεν ακολουθεί τη γραμμή που οδηγεί ντουγρού στη μειοδοσία. Ο Τσίπρας κι ο Κοτζιάς εδώ σοφά επιλέγουν να αποφύγουν να τους βάλει η Ιστορία, ως ολετήρες της Κύπρου, στην ίδια σελίδα με τον αποβιώσαντα ισοβίτη Δημήτριο Ιωαννίδη.

Στην Κύπρο υπάρχει ελληνική πλειονότητα, τουρκοκυπριακή μειονότητα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι εξισλαμισμένοι Ελληνες, Αρμένιοι και Μαρωνίτες. Εχει επίσης αγρινά (αγριοκάτσικα) και κουρκουτάες (είδος μεγάλης σαύρας). Κύπριους σκέτους, αυτοφυείς και με κυπριακό αίσθημα ταυτότητας δεν έχει. Παρά τον ανεξάρτητο βίο 60 ετών, δεν φυτρώσανε ακόμα. Η αλήθεια είναι πως τέτοιον μεταλλαγμένο τεχνητό σπόρο τον φύτεψαν οι Αγγλοι και οι πράκτορές τους, η παράδοξη και αγγλόφιλη κυπριακή Αριστερά, η μόνη στον κόσμο που απείχε από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του λαού της, όπως και μέρος της μεταανεξαρτησιακής ηγέτιδας τάξης, όμως φύτρωσε ένα ζαβό στέρφο κλαράκι, πιο κοντό κι από μαϊντανό.

Με κατασκευάσματα ετεοκυπριακής – φοινικικής καταγωγής, που μπορεί να υιοθετήσει ιστορικός μόνον έπειτα από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και άνοια, προσπάθησαν να αυτονομηθούν από τις μητέρες πατρίδες. Δεν έκατσε. Και ούτε πρόκειται. Οι ελάχιστοι υποστηρικτές της θεωρίας του ψωραλέου «κυπριακού» μονόκερου κέρδισαν μόνον τον χαρακτηρισμό «Νεοκύπριοι», συνώνυμο του προδότη για την πλειονότητα, και τους έμειναν μόνον τα... κέρατα.

Τα χιλιάδες χρόνια διεργασίας για τη γένεση του ελληνικού έθνους, που πολύτιμο κομμάτι αποτελεί η πλειονότητα του λαού στην Κύπρο, χρειάστηκαν κάτι πολύ παραπάνω από κυνικές υστερόβουλες αποφάσεις σε γραφεία στον Τάμεση, σε πρεσβείες και σε επιχειρηματικά και πολιτικά γραφεία στη Λευκωσία. Αυτό το δέντρο έχει πολύ βαθιές ρίζες, ποτισμένες με άφθονο αίμα, με κοινούς μελωδικούς φθόγγους από τη Μαύρη Θάλασσα, την Ηπειρο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως τα τρυφερά στόματα των όμορφων κοριτσιών της Κύπρου.

Εχει πίσω αρματωμένους κωπηλάτες που βγήκαν στην Αχαιών Αχτή, συντρόφους στα Τρωικά και τα Περσικά, ναύτες βουτηχτές του Κανάρη, τον υπασπιστή του Καραϊσκάκη, τον Σάββα Τσερκετζή και τους χιλιάδες Κύπριους εθελοντές σε όλους τους αγώνες του έθνους. Εχει Κατούντα και Τάσο Μάρκου, Αυξεντίου και Κατσάνη, έχει Καραολή και Τσαμκιράνη, Δημητρίου και Κουρούπη. Μη λερώνετε το στόμα σας, κύριε υπουργέ, με τα σάπια και μάταια κατασκευάσματα των εχθρών μας. Και μη λερώνετε έτσι τις συνειδήσεις μας. Εμείς, οι πατριώτες της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ και κάθε χώρου, πάντα θα τραγουδάμε το «Σκέπασε, μάνα, σκέπασε...» Μη βρίζετε την κόρη...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Δημοκρατία

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και με την παρουσία συγγενών και συμπολεμιστών του πεσόντα στην Κύπρο, Ήρωα Ανθυπασπιστή Καταδρομών Νικόλαου Καβροχωριανού, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μονή Μαλεβιζίου η τελετή αποκάλυψης της προτομής του.

moni 2

moni 4

Ο Καβροχωριανός, συμμετείχε στις επιχείρηση "ΝΙΚΗ" με σκοπό την ενίσχυση των μαχόμενων δυνάμεων που πολεμούσαν τον Αττίλα στη Κύπρο, τον κολασμένο Ιούλη του 1974. Ο Νίκος Καβροχωριανός δεν γύρισε... Έμεινε εκεί, στο λόφο της Μακεδονίτισσας, μαζί με τους συντρόφους του που επέβαιναν στο Νοράτλας με κωδικό κλήσης "Νίκη-4" το οποίο και καταρρίφθηκε από φίλια πυρά ενώ προσέγγιζε το αεροδρόμιο της Λευκωσίας... Τα οστά του επέστρεψαν στη γεννέτειρά του τον Ιανουάριο του 2016...

moni 0

Την εκδήλωση τιμής και μνήμης, συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και ο Σύλλογος ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74.

moni 6

Στο χωριό του Ήρωα καταδρομέα έδωσαν επίσης το παρών ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μαλιωτάκης, ο Βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, ο Δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, Αντιδήμαρχοι και στελέχη της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, μέλη συλλόγων εφέδρων πολεμιστών και πλήθος κόσμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου (έτος ίδρυσης 1911) προτίθενται να διοργανώσουν σκοπευτικούς αγώνες πυροβόλων όπλων (πιστολιού), στα 25 μέτρα, στο Εθνικό Σκοπευτήριο Βόλου, διαμετρημάτων 0,22 χιλ. και αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες και μεγάλου διαμετρήματος πιστολιού ( στην κατηγορία αυτή πρέπει να καταβάλλετε και 5€ παράβολο υπέρ της ΣΚΟΕ + τα πυρομαχικά- σφαίρες).

Πιθανή ημερομηνία αγώνων 14-15 Οκτωβρίου 2017

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι ο κάθε συμμετέχων σκοπευτής να έχει δελτίο σκοπευτή από τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, συλλογική άδεια από το σύλλογο που ανήκει ή προσωπική, καθώς και ταυτότητα εφέδρου αξιωματικού εγγεγραμμένου σε ΣΕΑΝ.
Ο κάθε σκοπευτής θα φέρει τον δικό του οπλισμό με την αντίστοιχη άδεια. Επίσης μπορεί αν επιθυμεί να προμηθευτεί σφαίρες από τον ΣΣΒ εφόσον το ζητήσει καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό.

Τελευταία εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι η 10/9/2107

Εάν δούμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής από τους ΣΕΑΝ θα σας ενημερώσουμε για τις λεπτομέρειες με 2η ανακοίνωση για ειδικές τιμές σε ξενοδοχεία και σίτιση στη ΛΑΦ Βόλου καθώς λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των αγώνων.

Η ανακοίνωση αυτή αφορά τα μέλη ΣΕΑΝ από όλη την Ελλάδα που έχουν τις παραπάνω προϋποθέσεις δηλ. (δελτίο σκοπευτή, συλλογική ή προσωπική άδεια, ταυτότητα εφέδρου αξκού εγγεγραμμένου σε ΣΕΑΝ ).

Παρακαλούνται οι ΣΕΑΝ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να ελέγξουν ότι πληρούνται τα παραπάνω δικαιολογητικά των συμμετεχόντων μελών τους και να μας αποστείλουν ονοματική κατάσταση καθώς και την κατηγορία διαμετρήματος που επιθυμούν οι συμμετέχοντες μέχρι 10/9/2017.

Σκοπός μας είναι οι σκοπευτικοί αγώνες εφέδρων αξιωματικών να γίνουν θεσμός και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Επίσης έχουν σκοπό την σύσφιξη σχέσεων ενότητας και καλλιέργειας ευγενούς άμιλλας και αγωνιστικού πνεύματος μεταξύ όλων των ΣΕΑΝ της χώρας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία στο 6980203223

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter