Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017
Write on Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αντωνάκης

Η ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου Nimitz Carrier Strike (CSG) πραγματοποιεί αποστολές κρούσης από τον Περσικό Κόλπο για την υποστήριξη επιχείρησης Inherent Resolve.

Το πρώτο αεροσκάφος που ξεκίνησε από το USS Nimitz (CVN 68) ήταν ένα F / A-18E Super Hornet που ανηκει στην VFA-147 Argonauts . H πτέρυγα μάχης αεροπλανοφόρου CVW-11εκτος από την VFA-147 Argonauts αποτελείται από την VFA-154 Black Knights , την VFA-146 Blue Diamonts, την VMFA-323 Death Rattlers του Σώματος των Πεζοναυτών, την VAW-121 Bluetails, την VAQ-142 Grey Wolves, την HSC-8 Εightballers, την HSM-75 Wolfpack καθως και απόσπασμα της VRC-30 Providers με αεροσκάφη C-2 Greyhound.

170601 N BR087 067

H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου USS Nimitz καταδεικνύει τις δυνατότητες κινητικότητας, ευελιξίας και προβολής ισχύος της παγκόσμιας δύναμης του Ναυτικού των ΗΠΑ. Αποτρέπει επίσης τους πιθανούς αντιπάλους, ανταποκρίνεται σε ανθρωπιστικές κρίσεις, καθησυχάζει τους εταίρους και ενισχύει την ασφάλεια.

170331 N DA275 002

Η δραστηριοποίηση της ομάδας μάχης του USS Nimitz στην περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου των ΗΠΑ υποστηρίζει την επιχείρηση Inherent Resolve και σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση για καταστροφή του ISIS. Εκτός από τις αποστολές κατά του ISIS, η ομάδα πλοίων και μάχης διεξάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας ασφάλειας για να καθησυχάσει τους συμμάχους και τους εταίρους, για να διατηρήσει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και να διατηρήσει την ελεύθερη ροή του εμπορίου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουλίου 2017, ο Στρατός Ξηράς, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, συνέδραμε σε επιχειρήσεις αεροδιακομιδών και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών, όπως παρακάτω:

- Εκτέλεσε, με ελικόπτερα ΝΗ-90 και CH-47D (Chinook), 29 αποστολές ημέρα και νύχτα, για την αεροδιακομιδή 40 ασθενών, από νησιά του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, σε νοσοκομεία αστικών κέντρων. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 70 ώρες πτήσης.

- Εκτέλεσε με ελικόπτερα CH-47D (Chinook), 27 εξόδους για την αεροπυρόσβεση 22 δασικών πυρκαγιών σε ολόκληρο τον Ελλαδικό Χώρο. Τα ελικόπτερα συμπλήρωσαν συνολικά 102 ώρες πτήσεων και εκτέλεσαν 274 ρίψεις νερού.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) στη Χαλκίδα, η τελετή αποφοίτησης της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του έτους 2017, των Λοχαγών Όπλων - Σωμάτων, του Ενιαίου Τμήματος Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης.

Σκοπός της εκπαίδευσης, διάρκειας 12 εβδομάδων, είναι η διαμόρφωση ενιαίου πλαισίου σκέψης και η οριοθέτηση ενός πεδίου συναντίληψης καταστάσεων και γεγονότων, που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν οι νέοι Αξιωματικοί, τόσο σε καιρό ειρήνης, όσο και σε καταστάσεις έντασης – κρίσης και πολέμου.

Συμμετείχαν συνολικά 80 Λοχαγοί του Πεζικού, των Τεθωρακισμένων, του Πυροβολικού, του Μηχανικού, του Εφοδιασμού – Μεταφορών και του Γεωγραφικού.

Τα αποφοιτήρια επέδωσε ο Α΄ Υπαρχηγός – Επιτελάρχης ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter