Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018
Write on Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Συγκρότημα Λόχου Ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ), αποτελούμενο 4 Επιθετικά Ελικόπτερα (ΕΕ/Π) τύπου ΑΗ-64 A-DHA (Apache), 2 Ελικόπτερα τύπου CH-47D CHINOOK, 1 στοιχείο Υγειονομικού Τάγματος Υποστήριξης Αεροδρομίου (ΤΥΑΔ) και 1 στοιχείο Επικοινωνιών Λόχου Διαβιβάσεων, συμμετείχε στις παρακάτω συνεκπαιδεύσεις :
- Το διάστημα από 23 έως 25 Οκτωβρίου 2018, στην Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «WHITE AND BLUE GLORY», στο Ισραήλ.

10 2

9 1

Η ΤΑΜΣ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Κατά τη διεξαγωγή των ρεαλιστικών σεναρίων της, τα πληρώματα συνεκπαιδεύτηκαν σε αποστολές Έρευνας και Διάσωσης και αποστολές σε περιβάλλον υψηλής αντιαεροπορικής απειλής.

7 1

- Την 26 Οκτωβρίου 2018, σε άσκηση συνεκπαίδευσης, μεταξύ επίγειων και εναέριων μέσων, στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, της Κύπρου. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου. Η άσκηση, στην οποία συμμετείχαν Ελικόπτερα, Τεθωρακισμένοι Σχηματισμοί και Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), περιελάμβανε συνδυασμό τακτικών κινήσεων στο επίγειο και εναέριο επιχειρησιακό περιβάλλον.

4 3

Το προσωπικό της 1ης ΤΑΞΑΣ, τόσο κατά την συμμετοχή του στην ΤΑΜΣ «WHITE AND BLUE GLORY», όσο και κατά τη συνεκπαίδευση με τα τμήματα της ΕΦ, απέσπασε κολακευτικά σχόλια για το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του. Ταυτόχρονα, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, κατά τη συνεργασία του με το προσωπικό των Ισραηλινών Χερσαίων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.