Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019
Write on Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Το διήμερο 23-24 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης η ΤΑΜΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2019, με την οποία η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου κορύφωσε την εκπαίδευση των μελών της.
Έφεδροι από το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Μακεδονία ασκήθηκαν για δύο ημέρες σε πλήθος αντικειμένων, κάτω από ρεαλιστικές συνθήκες.

Συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά αντικείμενα ήταν τα εξής:
-Προειδοποιητική Διαταγή
-Ανάληψη Αποστολής
-Τελική Διαταγή
-Κατασκευή Αμμοδόχου
-Προετοιμασία/ενημέρωση Περιπόλου
-Ενέδρες
-Συλλογή Πληροφοριών
-Εντοπισμός Καταζητούμενου
-Έλεγχος Οχήματος
-Έρευνα και Διάσωση Πιλότου
-Αίτηση Πυρών Πυροβολικού
-Κατάληψη Λόφου
-Μεταφορά Τραυματία
-Νυχτερινή Κρούση

Αξίζει να σημειωθεί, πως η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου στην συγκεκριμένη άσκηση αλλά και σε όλη τη διάρκεια της περιόδου, εφάρμοσε την μέθοδο της εξάσκηση περιπόλου με ταυτόχρονη ύπαρξη «απεικόνισης» γεγονός που συνέβαλε στην βελτίωση της εκπαίδευσης των μελών της.

4 lefed tams alex

5 lefed tams alex

7 lefed tams alex

6 lefed tams alex

2 lefed tams alex

3 lefed tams alex

1 lefed tams alex

Μετά το τέλος της ΤΑΜΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2019, οι Έφεδροι παρακολούθησαν επιπλέον εκπαιδευτικά αντικείμενα, όπως: CQB, Αντιμετώπιση Τραυμάτων στο Πεδίο της Μάχης κ.α. Αξίζει να τονιστεί πως σε όλη τη διάρκεια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά "όπλα" τύπου airsoft και μόνο.

8 lefed tams alex

Κορυφαία στιγμή για όλους μας, ήταν η παρουσία στο χώρο ασκήσεως του Βετεράνου Λοχία του Λόχου Βαρέων Όπλων της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Σφακιανάκη, ο οποίος το 1974 συμμετείχε στις επιχειρήσεις αλλά και στην ιστορική Μάχη του Στρατοπέδου της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου. Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, μας μίλησε για τις συνθήκες και τις εμπειρίες εκείνων των δραματικών ημερών, καθώς ο ίδιος και οι συμπολεμιστές του είναι οι τελευταίοι Έλληνες που έχουν αντιμετωπίσει τον προαιώνιο εχθρό του Γένους.

9 lefed tams alex

Τον ευχαριστούμε θερμά!

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2019, ανήμερα της Εθνικής μας Επετείου, Η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου μαζί με τα αδέρφια μας που βρέθηκαν στην Κρήτη για την άσκηση, συμμετείχε στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου, με τον οποίο η Λέσχη συνεργάζεται στον κρίσιμο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ: