Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017
Write on Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ: Νίκος Τριανταφυλλίδης

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 η τελική φάση της άσκησης ARTEMIS STRIKE 2017 με συμμέτοχη των χωρών Γερμανίας και Αμερικής, στo πλαίσιo της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Η ιδιαιτερότητα της άσκησης, είχε να κάνει με την εχθρική απεικόνιση, η οποία παρέπεμπε ευθέως στην Τουρκία!

DSC 0091

DSC 0166

Η Άσκηση διήρκησε από τις 2 έως 9 Νοέμβριου οπού δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστούν σενάρια αεράμυνας στο Πεδίο Βολής Κρήτης (NAMFI) με συστοιχίες πυραύλων Patriot και Stinger, ενώ το Defenceline.gr είχε την δυνατότητα να την παρακολουθήσει από κοντά.

DSC 0140

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της Γερμανίας με 650 στρατιώτες και με την συμμετοχή Αμερικανικών στρατευμάτων με πάνω 250 στρατιώτες.
Κατά την διάρκεια των βολών δοκιμάστηκαν συστήματα εδάφους αέρος μικρής και μεσαίας εμβέλειας.

DSC 0277

DSC 0215

Σκοπός της άσκησης ήταν η εφαρμογή τακτικών και τεχνικών εφαρμογών για τον εντοπισμό αεροπορικών απειλών και την καταστροφή αυτών σε ένα ρεαλιστικό σενάριο.

DSC 0243

Στην Άσκηση Παραβρέθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής οπού σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τον Στρατηγό των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης Ben Hodges καθώς και από τον Γερμανό Ταξίαρχο Michael Gschobmann εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των συμμαχικών δυνάμεων, στέλνοντας το μήνυμα πως «είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε οποιαδήποτε αποστολή».

DSC 0398

Το Defenceline.gr είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δύο ανώτατους Αξιωματικούς της Συμμαχίας, για τις εξελίξεις με την γείτονα χώρα και την πρόθεσή της να αποκτήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 από την Ρωσία. Στο ερώτημα, για το πως αξιολογείται αυτή η κίνηση από την πλευρά του ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία είναι μέλος της Συμμαχίας, ο Commanding General Lt. Gen Ben Hodges μας απάντησε: «Η Τουρκία πάντα ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ. Κάθε χώρα παίρνει τις αποφάσεις του σχετικά με τα συστήματα που θα αποκτήσει. Βέβαια δεν γνωρίζω αν η απόφαση αυτή είναι η τελική ,οπότε δεν μπορώ να υποθέσω ποια θα είναι η έκβαση. Αυτό που είναι σημαντικό να τονιστεί είναι ότι όλοι εμείς είμαστε σύμμαχοι, η ποιο επιτυχημένη συμμαχία στην Ιστορία του Κόσμου. Μένουμε ενωμένοι με όλα τα μέσα».

DSC 0495

Στο ερώτημά μας, προς τον Brig.Gen. Michael Gschobmann(Luftwaffe), για τις δυνατότητες των πυραυλικών συστημάτων της Συμμαχίας ενάντια στα μαχητικά 5ης γενιάς, η απάντηση είχε ως εξής: «Πιστεύω ότι με τον συνδυασμό και την ποικιλία αντιαεροπορικών συστημάτων που διαθέτουμε όχι μόνο της 5ης αλλά ακόμα και της 6ης γενιάς των αεροσκαφών θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε».

DSC 0427

Ο συνεργάτης του Defenceline.gr Νίκος Τριανταφυλλίδης, με προσωπικό των Αμερικανικών ΕΔ που συμμετείχαν στην άσκηση.

Δείτε το βίντεο με τις βολές των πυραύλων Patriot:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Την έντονη αντίδραση του εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομών για τα αναληθή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που έκαναν λόγω για δήθεν παράπονα των Καταδρομών που βρίσκονται για εκπαίδευση στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν πως στο Ισραήλ μεταφέρθηκαν δύο αποστολές της ΕΦ για να εκπαιδευτούν σε δύο διαφορετικά αντικείμενα. Οι καταδρομείς ταξίδεψαν με αεροπλάνο και θα επιστρέψουν τέλος της εβδομάδας και όχι 7/11/2017 όπως λανθασμένα αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

Εξάλλου οι καταδρομείς βρίσκονται εκεί με τον διοικητή τους και από όσο γνωρίζει ο σύνδεσμος Καταδρομών δεν έχει υπήρξε κανένα παράπονο.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομών καταλήγει αναφέροντας πως οι Καταδρομείς ακολουθούν μόνο τον δρόμο που έχουν χαράξει οι νεκροί τους στα πεδία των μαχών και πως βρίσκονται εκεί εθελοντικά και περήφανα.

Οι καταδρομείς ζητούν από τα μέσα που κυκλοφόρησαν τα αναληθή δημοσιεύματα να αποκαταστήσουν την αλήθεια καθώς συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των Καταδρομέων που βρίσκονται στο Ισραήλ, ενώ προσβάλλει το ένδοξο σώμα των Δυνάμεων Καταδρομών εν γένει.

Ανακοίνωση Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομών

Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν όσον αφορά στο θέμα των κατ' ισχυρισμόν παραπόνων μελών των Δυνάμεων Καταδρομών, τα οποία έχουν μεταβεί στο Ισραήλ για να συμμετάσχουν σε στρατιωτική άσκηση, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευσή μας και να καταγράψουμε την αλήθεια.

Κατ' αρχάς, στο Ισραήλ δεν ταξίδευσαν μόνο Καταδρομείς, αλλά και στελέχη άλλων σωμάτων. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν δύο αποστολές για δύο διαφορετικά αντικείμενα. Οι Καταδρομείς ταξίδεψαν με αεροπλάνο και θα επιστρέψουν τέλος της εβδομάδας και όχι 7/11/2017 όπως λανθασμένα αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

Κατά δεύτερον, οι Καταδρομείς συνοδεύονται από τον διοικητή τους και, εξ όσων μας μετέφεραν οι ίδιοι, ουδείς εξ' αυτών παραπονέθηκε για το οτιδήποτε.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι Καταδρομείς ακολουθούν μόνο τον δρόμο που έχουν χαράξει οι νεκροί τους στα πεδία των μαχών. Δεν μεμψιμοιρούν και δεν δημιουργούν εντάσεις, ενώ, τουναντίον, ανέκαθεν εκπροσωπούσαν επάξια τη χώρα μας και την Εθνική Φρουρά στο εξωτερικό.

Τα στελέχη των Καταδρομών βρίσκονται στη θέση τους εθελοντικά, περήφανα, όπως και όλοι όσοι επέλεξαν να ενταχθούν στην οικογένεια του πράσινου μπερέ. Είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και θα παραμείνουν εκεί εσαεί.

Ως εκ των ανωτέρω, καλούμε τα μέσα που τα αναμετέδωσαν να ανακαλέσουν, καθώς η αναφορά του σε παράπονα Καταδρομέων είναι αναληθής και συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος των Καταδρομέων που βρίσκονται στο Ισραήλ, ενώ προσβάλλει το ένδοξο σώμα των Δυνάμεων Καταδρομών εν γένει.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter