Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017
Write on Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τις πολλαπλές ιδιότητες των προϊόντων της Νανοτεχνολογίας για την προστασία και την ασφάλεια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στους χώρους εργασίας, ανέπτυξαν τα στελέχη της εταιρείας GLONATECH ΑΕ (θυγατρική της ONEX SA), κκ. Στέφανος Νιτοδάς, Research & Business Development Manager και Βίβιαν Μιμηγιάννη, Researcher, σε σχετική ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το Σύλλογο Τεχνικών Ασφαλείας, στις 22/06/2017 στο Πολεμικό Μουσείο.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις», ο κ. Νιτοδάς με μία εξαιρετικά αναλυτική παρουσίαση, έκανε γνωστές στο κοινό της τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής προηγμένων υλικών νανοϋλικών, αρχίζοντας από τις νέες αντιδιαβρωτικές βαφές με πολυστρωματικές δομές της GLONATECH για εφαρμογή στις κατασκευές ή επισκευές σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και για τα δεδομένα που προκύπτουν από τις πρόσφατες μελέτες της εταιρείες σχετικά με την ασφάλεια της χρησιμοποίησής τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νιτοδάς: «Προκειμένου να γίνει υπέρβαση των συμβατικών τεχνολογιών προφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος που δεν προσφέρουν καινοτομία και είναι τεχνολογικά ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές, η νανοτεχνολογία ως πολλά υποσχόμενη επιστήμη θα προσφέρει βελτιωμένες ιδιότητες τελικών προϊόντων, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των αποβλήτων αλλά και ταυτόχρονα λύσεις πιο φιλικές προς το περιβάλλον που θα μειώσουν το κόστος και θα ενισχύσουν την αειφόρο ανάπτυξη (sustainability)».

Αναλύοντας στη συνέχεια το θέμα της διχογνωμίας που ακόμα επικρατεί ως προς την ασφαλή χρήση προϊόντων με την πρόσμιξη νανοϋλικών, ο κ. Νιτοδάς ανακοίνωσε ότι: «Τα ερευνητικά αποτελέσματα από ποικίλες μελέτες τοξικότητας που διεξήχθησαν από τη GLONATECH σε συνεργασία με αρμοδίους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ ενθαρρυντικά και προάγουν πως στο άμεσο μέλλον θα αρθεί κάθε προβληματισμός».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter