Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018
Write on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ακόμη μία φορά, η ομάδα με κωδική ονομασία ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ, συμμετείχε στην Πανελλήνια Στρατιωτική διαγωνιστική άσκηση Εφέδρων ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, το τριήμερο 27-29 Απριλίου 2018.

4 IERA THEORIA 2018

Η ομάδα κατάφερε να περάσει με επιτυχία όλες τις επίπονες δοκιμασίες, στις οποίες αξιολογήθηκε, συνδυάζοντας ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων, εμπειρίας και φυσικής κατάστασης.

7 IERA THEORIA 2018

Μερικά από τα αντικείμενα αξιολόγησης ήταν CQB-εκκαθάριση κτιρίου και απελευθέρωση ομήρων, αντιμετώπιση εχθρικών ενεδρών, κρυπτογράφηση Επικοινωνιών-Διαβιβάσεις, εξουδετέρωση και κατάληψη εχθρικού πολυβολείου, Σύμπτυξη ομάδας κατά την Άμυνα, κλήση πυρών Πυροβολικού, αναγνώριση Οπλικών Συστημάτων, Α' Βοήθειες Μάχης και CASEVAC, Check Point και σύλληψη καταζητούμενου προσώπου εγγύς εμπόλεμης ζώνης, αντιμετώπιση επίθεσης σε μηχανοκίνητο Περίπολο Μάχης, debriefing-αναφορά περιπόλου κτλ. Όλα τα παραπάνω έλαβαν χώρα σε έναν μεγάλο, ορεινό, "στίβο τοπογραφίας" 30χλμ, μεγάλης δυσκολίας (ατραποί, ρέματα, δασικοί δρόμοι κτλ) με χρήση πυξίδας και χάρτη, ημέρα και νύχτα.

1 IERA THEORIA 2018

Η περίπολος ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ απαρτίζονταν από τους:
1. εφ Υπολοχαγός (ΠΖ-Ειδικών Δυνάμεων) Τόκας Βασίλειος (Περιπολάρχης)
2.εφ. Ανθυπολοχαγός (ΦΠΖ-Ειδικών Δυνάμεων) Τριανταφυλλίδης Ανδρέας(Βοηθός Περιπολάρχη).
3.εφ. Σημαιοφόρος (ΠΝ) Πατσουράκος Νικόλαος (Νοσοκόμος Μάχης)
4.εφ. Υπολοχαγός (ΥΠ) Γκίνης Ευάγγελος(Πολυβολητής)
5.εφ. Λοχίας (Κ/Δ) Παράβαλος Δημήτριος (Ανιχνευτής)
6.εφ. Στρτ(ΠΖΝ) Μαρτυρίδης Ευάγγελος (Πολυβολητής)
7. εφ Στρτ(ΠΖ) Κνίφης Χρήστος (Διαβιβαστής)

2 IERA THEORIA 2018 2

Για την ιστορία να αναφέρουμε οτι η ομάδα κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο.

5 IERA THEORIA 2018

6 IERA THEORIA 2018

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) παρέδωσε στον Ελληνικό Στρατό αναβαθμίσεις των αυτοκινούμενων πυροβόλων M109 με το Υβριδικό προϊόν GENAIRCON, το οποίο επέδειξε επιτυχή λειτουργία σε βολές. Η IDE υπέγραψε σύμβαση με την BAE Systems Land and Armaments το 2017, για να προμηθεύσει και ενσωματώσει τα υβριδικά συστήματα GENAIRCON σε οχήματα M109 των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και παράγεται από την IDE και βασίζεται στην τεχνολογία της σειράς προϊόντων HEPS (Hybrid Electrical Power Systems). Το GENAIRCON είναι μια πλήρως ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης ισχύος για στρατιωτικά οχήματα και ενσωματώνει Υβριδική Μονάδα Βοηθητικής Ισχύος (HAPU), προηγμένο Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) και Σύστημα Ελέγχου Κλιματισμού Οχήματος (VECS), τα οποία ελέγχονται από εξελιγμένο κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας.

Το σύστημα GENAIRCON, το οποίο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του πελάτη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σημαντικά εκτεταμένη δυνατότητα λειτουργίας "True Silent Watch", συμβάλλοντας στην αύξηση της επιβιωσιμότητας στο πεδίο μάχης. Το GENAIRCON επιτρέπει τον παρατεταμένο έλεγχο του θερμικού και ηχητικού ίχνους του οχήματος, εισάγοντας έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στο σύγχρονο δόγμα των επιχειρήσεων. Επιπλέον, το σύστημα προσφέρει σημαντικά μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και απαιτήσεις συντήρησης, παράγοντες οι οποίοι αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της αποστολής.

1 ide logo

Σχετικά με την IDE
Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη.

Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Κύπρο, Λουξεμβούργο (NSPA), Σουηδία και Φινλανδία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε., διοργανώνουν το 6ο Ετήσιο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD με θέμα «Defense & Security in a Digital World. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Στη χρονική περίοδο που διανύουμε όπου οι κοινωνικοπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις αγγίζουν πλέον τις σχέσεις μεταξύ κρατών και διαμορφώνουν διεθνείς συμμαχίες, η χώρα μας καλείται να διαχειριστεί με δυναμισμό και αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις και τις απειλές που εμφανίζονται, να εδραιώσει τον σημαντικό της ρόλο στον γεωπολιτικό χάρτη και να διασφαλίσει πλήρως την εθνική της άμυνα και την εσωτερική της ασφάλεια στο πλαίσιο του σύγχρονο, ψηφιακά συνδεδεμένου κόσμου.

Παράλληλα, η διασφάλιση της βιωσιμότητας, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και γενικότερα η θέση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας τόσο ως σημαντικός παράγοντας υλοποίησης προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και ως πολύτιμος εταίρος σε διεθνή προγράμματα (συνεργασίες, συμπαραγωγές, μεταφορά υψηλής τεχνολογίας), είναι ορισμένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Στόχος του 6ου Ετήσιου Συνεδρίου EXPOSEC-DEFENSEWORLD, το οποίο έχει καθιερωθεί ως κορυφαίο forum διαλόγου μεταξύ ειδικών, εκπροσώπων διεθνών οργανισμών και εθνικών οργάνων χάραξης πολιτικής, είναι να συμβάλει στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής για την αποτελεσματική θωράκιση της χώρας σε επίπεδο άμυνας και εσωτερικής ασφάλειας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου:

Προκλήσεις Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο: Δημιουργία ισχυρών αμυντικών δεσμών
Διαχείριση της Ύφεσης: Πώς η Ελληνική αμυντική βιομηχανία μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα μέσω και της παραγωγικής της ανασυγκρότησης
Το μέλλον του πολέμου: Ο ρόλος των προηγμένων τεχνολογιών
Μεταναστευτική Πολιτική και Εσωτερική Ασφάλεια
Προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν Κεντρικές Ομιλίες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, o Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα Amb. Geoffrey Pyatt, και ο Βουλευτής και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας ενώ αμέσως μετά στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου μιλάει ο κ. Γιάννης Αμανατίδης, Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σιμος Αναστασόπουλος, δήλωσε: «Σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων, τόσο στην άμυνα όσο και στην εσωτερική ασφάλεια, είναι εξαιρετικά σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε έγκαιρα και συνετά την στρατηγική μας ώστε να ανταποκριθούμε θετικά και αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του πολίτη και τους περιορισμούς του προγράμματος προσαρμογής. Η αναβάθμιση του αμυντικού εξοπλισμού κρίνεται απολύτως αναγκαία, έναντι της αυξανόμενης απειλής, ώστε η χώρα από θέση ισχύος να μπορεί να διατηρεί την φιλειρηνική διαπραγματευτική της θέση και την υποστήριξη των διεθνών οργανισμών. Παράλληλα όμως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει και την έξαρση της εσωτερικής εγκληματικής δραστηριότητας και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης και τις κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας και να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του πολίτη στην υπεράσπιση της ζωής, της περιουσίας και του οικογενειακού ασύλου.»

Με τη σειρά του ο Αντιναύαρχος εα Κυριάκος Κυριακίδης, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, δήλωσε: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην μακροχρόνια δοκιμαζόμενη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι υποχρεωμένη να διατηρεί ισχυρές ένοπλες δυνάμεις για να συμβάλει, μεταξύ άλλων στην διατήρηση του φρονήματος ασφάλειας των πολιτών της. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις απαιτούν αύξηση αυτοδυναμίας στους εξοπλισμούς για μεγιστοποίηση της ασφάλειας εφοδιασμού. Αυτό αποτελεί κύριο μέλημα για την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και για αυτό το λόγο τα τελευταία έτη έχει στοχεύσει στην εξωστρέφεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας ώστε να επιτευχθούν συνέργειες με εταιρείες κύριου αμυντικού υλικού. Μια δράση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συμμετοχή των αμυντικών μας βιομηχανιών σε εθνικά περίπτερα, με την συνδρομή και καταλυτική συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας θα συμμετάσχει και φέτος, για 5η συνεχόμενη φορά, με μια πιο δυναμική παρουσία, στην AUSA 2018, τη μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση στην Αμερικανική ήπειρο, η οποία διοργανώνεται τον προσεχή Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον».

Για να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ
Για να κάνετε εγγραφή πατήστε εδώ

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ).

Το defenceline.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του συνεδρίου.

Write on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αφορμή τον θάνατο του πρώην δημάρχου Τυλίσου και Συνταγματάρχη (ΠΖ) ε.α. Βασίλειου Φθενού, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλειου Φθενού, τέως Δημάρχου Τυλίσου και Απόστρατου Αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων.

Η σεμνότητα και το ήθος του ξεχώριζαν. Έζησε τη φωτιά του πολέμου στην Κύπρο με την Α΄ Μοίρα Καταδρομών συμμετέχοντας στις πολεμικές επιχειρήσεις, με κυριότερη τη μάχη του αεροδρομίου της Λευκωσίας.

Στα χρόνια που ακολούθησε έδωσε μια άλλη «μάχη». Αυτή της διατήρησης της μνήμης των Κρητικών κομάντος που έπεσαν για την Πατρίδα στα γεγονότα του 1974, για να μην ξεχαστεί η θυσία τους και να τιμάται από τις επόμενες γενιές. Οι προτομές και τα μνημεία που στήθηκαν στο νησί, φέρουν και τη δική του σφραγίδα.

Αθάνατος!".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Τυλίσου Βασίλη Φθενού και Συνταγματάρχη (ΠΖ) ε.α., ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Βασίλης Φθενός, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Μαλεβίζι του Ηρακλείου Κρήτης, ενώ η ενασχόλησή του με τα κοινά τον έφερε στον δημαρχιακό θώκο του -τότε- Δήμου Τυλίσου, όπου και διακρίθηκε για την εργατικότητα και την προσφορά του.

Μπορεί ο Βασίλης Φθενός να ήταν ευρύτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά, ωστόσο ως στρατιωτικός και μάλιστα ως Υπολοχαγός και καταδρομέας της Α΄ Μοίρας Καταδρομών είχε συμμετάσχει στην Επιχείρηση Νίκη και στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1974, με κυριότερη μάχη αυτή του αεροδρομίου της Λευκωσίας, όπου οι Έλληνες κομάντος κράτησαν τον αερολιμένα παρά την επίθεση των Τούρκων και το ύπουλο παιχνίδι των ανδρών του ΟΗΕ...

1 niki kypros

Ο Βασίλης Φθενός διακρίνεται στην παραπάνω φωτογραφία καθήμενος πρώτος από τα δεξιά.

Το defenceline.gr εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter