Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
Write on Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε σήμερα το ξημέρωμα, στις 01:31, την Κω, και αυτή εντοπίζεται σε δύο επίπεδα.
Επίπεδο πρώτο. Ο άμεσος έλεγχος όλου του προσωπικού και των εγκαταστάσεων της τοπικής 80 ΑΔΤΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για την άμυνα της Κω και άλλων 136 μικρονήσων και νησίδων στα βόρεια Δωδεκάνησα.

Η αναφορά που έκαναν οι τοπικοί διοικητές όλων των μονάδων στον διοικητή του Σχηματισμού, ταξίαρχο Δημήτρη Χούπη, είναι ότι όλο το στρατιωτικό προσωπικό είναι καλά (και οι οικογένειές τους) καθώς και το σύνολο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων δεν έχει πάθει τίποτα. Πρακτικώς αυτό σημαίνει ότι η 80 ΑΔΤΕ είναι έτοιμη να συνδράμει άμεσα, αν απαιτηθεί και αν βεβαίως της ζητηθεί από την Πολιτική Προστασία, που έχει το «πάνω χέρι» στον επιχειρησιακό τομέα, στην ανακούφιση των σεισμοπαθών. Ήδη, συμφώνως με το ΓΕΣ, έχουν ξεκινήσει όλες οι προετοιμασίες από το Στρατό και είναι έτοιμοι για την παροχή βοήθειας όπως πρόσφατα έγινε και στο σεισμό στη Λέσβο, για την τοποθέτηση σκηνών, παροχή κουβερτών, διανομή συσσιτίου κλπ.
Επίπεδο δεύτερο. Η διάθεση μέσων για την αποστολή ενισχύσεων στο νησί και την απομάκρυνση των βαρύτερα τραυματισμένων και τη μεταφορά τους σε άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδος.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη διατεθεί:
Από πλευράς της Πολεμικής Αεροπορίας.
· Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), που νωρίς το πρωί, στις 05:37 απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνος, και μετέφερε στην Κω, τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Ναυτικής Πολιτικής κ.Σαντορινιό, ο οποίος είναι και βουλευτής Δωδεκανήσων, σεισμολόγους, καθώς και 15 πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ και δύο ειδικώς εκπαιδευμένους σκύλους, 20 φορεία και άλλο υλικό πρώτης ανάγκης.
· Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) που απογειώθηκε στις 06:01, από την Ελευσίνα μεταφέροντας ιατρικό προσωπικό (γιατρούς και τραυματιοφορείς) και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κω στις 06:44. Ακολούθως παρέλαβε από εκεί τέσσερις σοβαρώς τραυματισμένους απογειώθηκε στις 09:18 από την Κω και τους μετέφερε στο Ηράκλειο όπου προσγειώθηκε στις 09:50, οι οποίοι εν συνεχεία μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για παροχή της ενδεδειγμένης κατά περίπτωση θεραπείας και περιθάλψεως.
· Το C-27J επιστρέφει στην Κω για να παραλάβει άλλους δύο σοβαρά τραυματισμένους, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία των Αθηνών.
Από πλευράς της Αεροπορίας Στρατού έχουν διατεθεί.
· Το μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook, που μετασταθμεύει σε μόνιμη βάση στη Ρόδο διατέθηκε αμέσως για τη μεταφορά από τη Ρόδο στην Κω, διασώστες του ΕΚΑΒ και έναν γιατρό νευροχειρούργο.
· Είναι σε άμεση ετοιμότητα αν απαιτηθεί για την εκτέλεση αεροδιακομιδής/δών.

Πηγή: parapolitika.gr/Λεωνίδας Μπλαβέρης

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από 7 μήνες και με την υποστήριξη του ΓΕΣ, εκδόθηκαν από το ΤΥΕΣ (Τυπογραφείο Στρατού) τα Πρακτικά της Ημερίδας Ειδικών Δυνάμεων που οργανώθηκε από τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, τον Νοέμβριο του 2016, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Είναι ένα βιβλίο μοναδικό, αφού σ' αυτό έχουν αποτυπωθεί όλες οι ομιλίες και συζητήσεις ομιλητών και παρισταμένων, που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα τα οποία ακούσθηκαν για πρώτη φορά δημόσια. Αξίζει να υπάρχει σε κάθε βιβλιοθήκη ένα τέτοιο βιβλίο, που θα γίνει αργότερα σημείο αναφοράς ιστορικών μελετητών. Έχει διαστάσεις 15Χ21 εκ. και περιλαμβάνει 200 σελίδες.

katadro

Οι ενδιαφερόμενοι, διαθέτοντας μια μικρή οικονομική ενίσχυση προς τη Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της έκδοσης, μπορούν να το προμηθευτούν από τα γραφεία της ή με ταχυδρομείο, αφού αναλάβουν τα έξοδα μεταφοράς.

Διεύθυνση: Οδός Μαυρομιχάλη 15 Αθήνα ΤΚ 10679
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 3235907 και 210 3213534
e. mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter