Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018
Write on Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

Περίμενε καρτερικά τον γιο της να "γυρίσει" από την Κύπρο. Πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ και για 43 ολόκληρα χρόνια στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων, ο Μανούσος Τριανταφυλλίδης αναπαύεται από πέρυσι στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας του, το χωριό Ποταμιές Ηρακλείου. Χθες, η μητέρα του "έφυγε" χθες από τη ζωή.

"Η Μάνα του, που όλα αυτά τα χρόνια ζούσε με την ελπίδα και την προσμονή της επιστροφής του παιδιού της, "έφυγε" χθες για το μακρύ ταξίδι. Τον περίμενε 43 χρόνια, πιστεύοντας ότι ζει. Γύρισε πέρυσι, με στρατιωτικές τιμές, όπως αρμόζει σ'έναν ΗΡΩΑ της Πατρίδας και της Ελευθερίας, μέσα σ'ένα μικρό κουτί σκεπασμένο με την Γαλανόλευκη και πάνω του ακουμπισμένο ένα μικρό στεφάνι από δάφνες.
Χθες αποφάσισε να φύγει για να πάει βρει, εκεί στα Ηλύσια Πεδία, τον αγαπημένο της γιό ΜΑΝΟΥΣΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΗΡΩΑ της μάχης του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος την 16η Αυγούστου του 1974.
Ο Θεός να ανάπαυση την ψυχή σου, Μάνα Ήρωα", αναφέρει σε μήνυμά του στο facebook ο βετεράνος πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Μετά από μια πολύχρονη προσπάθεια τα οστά, αφού εντοπίστηκαν και ταυτοποιήθηκαν παραδόθηκαν μέσα σε κλίμα οδύνης αλλά και υπερηφάνειας στους συγγενείς, 43 ολόκληρα χρόνια μετά την θυσία τους. Ο Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Μανούσος Τριανταφυλλίδης, ως στρατιώτης του Λόχου Διοικήσεως της ΕΛΔΥΚ, υπερασπίστηκε μαζί με τους συμπολεμιστές του το στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στην επική μάχη που δόθηκε από τις 14 - 16 Αυγούστου 1974. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter