Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
Write on Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έντονη ήταν η αντίδραση από τον Σύλλογο Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών, μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τους κινητήρες των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει το ΔΣ του ΣΕΜΑ, αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:

"Μετά την ανακοίνωση - παρέμβαση του συλλόγου για την αποκατάσταση της αλήθειας, όσον αφορά τον πραγματικό αριθμό διαθεσιμότητας των αεροσκαφών αεροπυρόσβεσης Canadair, Θεωρούμε ως υποχρέωση μας ως ο μοναδικός επαγγελματικός συλλογικός φορέας να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα ΜΜΕ με την αρθρογραφία τους σχετικά με το «δήθεν σκάνδαλο καθυστερήσεων» στη συντήρηση των κινητήρων των αεροσκαφών Canadair.

Μας προκαλεί έκπληξη η ευκολία με την οποία δημοσιεύτηκαν ευαίσθητες, διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τις διαθεσιμότητες των κινητήρων των ιπτάμενων μέσων της αεροπυρόσβεσης της πατρίδας, πράγμα που κάνει ξεκάθαρο ότι το ζητούμενο δεν είναι η ενημέρωση, άλλα η δημιουργία εσφαλμένων, εντυπώσεων που δυσφημούν τον κλάδο των Μηχανικών Αεροσκαφών .

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τα μέσα ενημέρωσης, ότι οι ανακριβείς για εμάς πληροφορίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο για την αναζωπύρωση των πύρινων μετώπων, όσο και για τη δημιουργία νέων. Η παντελής έλλειψη δημοσιογραφικής δεοντολογίας με την αναπαραγωγή μη διασταυρωμένων πληροφοριών, οδηγεί στην δημιουργία εσφαλμένων και δυσφημιστικών εντυπώσεων για τους συναδέλφους που έχουν επωμιστεί τη συντήρηση και την επισκευή των εν λόγω κινητήρων τόσο στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία όσο και στην Π.Α

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών αναλογιζόμενος τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει το εν λόγω θέμα με την διάχυση ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών οι οποίες είναι δυνατόν να θίξουν την ασφάλεια άλλα και κυριαρχία της πατρίδας με σοβαρότητα θα σταθεί όρθιος απέναντι σε κάθε κακόβουλη, κακοπροαίρετη κριτική που ασκείται στους συναδέλφους και εξυπηρετεί σκοπούς και συμφέροντα που βλάπτουν την Εθνική ασφάλεια και θα είναι πάντα υπέρμαχος και υπερασπιστής της αλήθειας.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών ως όφειλε διερεύνησε τις ανυπόστατες διαπιστώσεις των “άρθρων” και αναμένει επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και αν απαιτηθεί θα επανατοποθετηθεί με νέα ανακοίνωση.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να σχολιάσουμε τα γραφόμενα στοιχεία του άρθρου που σε αντιπαραβολή που πραγματοποιήθηκε σήμερα 21-8-2017 στην ΕΑΒ όλων των δεδομένων που αφορούν τους αεροκινητήρες των Canadair, η πραγματικότητα είναι ότι ο αριθμός υπαρκτών κινητήρων είναι υπερβολικά μικρότερος, δεν αναγράφονται στα στοιχεία που επικαλείται ο συντάκτης πόσοι εκ των αναφερθέντων κινητήρων είναι προς αποστρατικοποίηση-απόσυρση, πόσοι έχουν ήδη αποδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία, πόσοι είναι στη διαδικασία ελέγχου, πόσοι είναι προς παράδοση, και πόσοι τελικά απομένουν να συντηρηθούν εντός της τρέχουσας περιόδου.

Τα ακριβή στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμόδιων φορέων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών σεβόμενος τα ευαίσθητα δεδομένα, παραπέμπει εκεί όποιον έχει διαφορετική άποψη.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά, ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Μηχανικών Αεροσκαφών με ψυχραιμία, γνώση και σοβαρότητα, δε θα επιτρέψει σε κανέναν- όποιος και να είναι αυτός- να παίζει παιχνίδια τα οποία βλάπτουν τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, επιβουλεύονται την Εθνική κυριαρχία και υποβαθμίζουν τις δυνάμεις που στηρίζουν την Άμυνα της πατρίδας και την Ανεξαρτησία μας!".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ DEFENCELINE.GRΑεροπυρόσβεση: Οι ήρωες πιλότοι και τεχνικοί πολεμούν τη φωτιά και την αδιαφορία

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που κατευθύνονταν προς τη συριακή πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και σκότωσαν περισσότερους από 200 μαχητές της οργάνωσης, μετέδωσαν σήμερα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας κατέστρεψαν πάνω από είκοσι οχήματα που μετέφεραν βαρύ οπλισμό, τεθωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Επίσης, αναφέρει ότι «η καταστροφή του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή της Ντέιρ αλ-Ζορ θα γίνει η στρατηγική ήττα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης». Πάντως, δεν διευκρινίζεται το πότε σημειώθηκε το πλήγμα.

Το Ισλαμικό Κράτος συγκεντρώνει τις δυνάμεις του γύρω από την Ντέιρ αλ-Ζορ, αφότου απωθήθηκε από τα νότια της επαρχίας της Ράκα και τα δυτικά της επαρχίας της Χομς από τις συριακές χερσαίες δυνάμεις και τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο του ρωσικού πρακτορείου Sputnik:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς έρευνα μετά το περιστατικό που σημειώθηκε σε μονάδα της Λάρνακας όπου αξιωματικός φέρεται να σμπαραλιάζει το τζόκεϊ στρατιώτη διότι εντός του καπέλου είχε ζωγραφίσει την ελληνική σημαία και έγραψε τη λέξη ΕΟΚΑ.

20882645 10159240841855611 6182640211748746862 n

Η OffsiteCy επικοινώνησε με το Υπουργείο Άμυνας το οποίο μας επιβεβαίωσε το περιστατικό και μας ανέφερε ότι τα πάντα θα κριθούν μέσα από την έρευνα που διεξάγει το ΓΕΕΦ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστούν όλα τα γεγονότα και υπό έρευνα τίθενται τόσο ο αξιωματικός όσο και ο παραπονούμενος στρατιώτης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της Τακτικής Διοίκησης του 21ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ 21ου Μ/Κ ΣΠ «ΔΡΑΜΑ»).

3Α 3

1Α 7

10Α 4

Η δραστηριότητα αξιολογήθηκε από το Δ΄ Σώμα Στρατού και διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα της Τακτικής Διοίκησης, το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού, καθώς και η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων.

11Α 4

6Α 2

7Α 4

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Με απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου αντικαθίσταται το παλαιό Στρατιωτικό Έμβλημα της Εθνοφυλακής. Το νέο έμβλημα θα απεικονίζει την ασπίδα, που παραπέμπει στην αμυντική θωράκιση της χώρας και το στάχυ, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό σύμβολο της υπαίθρου. Η ασπίδα και το στάχυ εμφανίζονται τοποθετημένα πάνω στο σύμβολο του Έθνους, την Ελληνική σημαία.

Ο συνδυασμός της ασπίδας με το στάχυ συμβολίζει τη συμμετοχή της Εθνοφυλακής στην άμυνα της χώρας σε περίπτωση εχθρικής απειλής κατά της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του ΥΕΘΑ και δείτε το νέο έμβλημα:

Document page 001

Document page 002

Document page 003

2 ethnofylaki florinas

Πηγή

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter