Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018
Write on Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Γράφει ο Β.Α.

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες με σημαντικές μετακινήσεις αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου με την ένταση να κλιμακώνεται μετά την ανταλλαγή δηλώσεων με τον πλέον επίσημο τρόπο από την αμερικανική και ρωσική ηγεσία αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της Συρίας τα τελευταία 24ωρα.

Διαμέσου ιστοσελίδων παρατήρησης αεροπορικής κίνησης παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού από την βρετανική αεροπορική βάση του Mildenhall, όπου και εδρεύει μέρος της αμερικανικής αεροπορικής δύναμης Ευρώπης (USAFE).

9 20

Tις τελευταίες ημέρες παρατηρηθήκαν αεροσκάφη F-15E της 336FS από την βάση Seymour Johnson στο Goldsboro, North Carolina στην βρετανική βάση RAF Lakenheath στην Αγγλία . Επίσης από την βάση των US Marines, MCAS Beaufort αναχώρησαν χτες αεροσκάφη F/A-18C και D της VMFA-115 Silver Eagles με ενδιάμεσες στάσεις στο αεροδρόμιο Lajes στις Αζόρες και την βάση της Σούδας στην Κρήτη για ανεφοδιασμό με τελικό προορισμό βάση στην Μέση Ανατολή.

2 39

Από νωρίς το πρωί της 11ης Απριλίου έγινε γνωστό ότι απέπλευσε η Ομάδα Κρούσης του αεροπλανοφόρου Harry S. Truman Carrier Strike Group (HSTCSG) από τον Ναύσταθμο του Norfolk.

Η ομάδα των πλοίων και των αεροσκαφών της ομάδας κρούσης περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN 75), τις εννέα μοίρες της πτέρυγας Carrier Air Wing (CVW) 1, το πλοίο κατευθυνόμενων βλημάτων USS Normandy (CG 60) καθώς και την Μοίρα Καταδρομικών πλοίων Destroyer Squadron Two Eight (DESRON 28) με τα πλοία USS Arleigh Burke (DDG 51), USS Bulkeley (DDG 84), USS Forrest Sherman (DDG 98), and USS Farragut (DDG 99). Η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen (F 221) κλάσης Sachsen επιχειρεί επίσης ως μέρος της ομάδας κρούσης κατά το πρώτο εξάμηνο της περιοδείας. Επίσης τα πλοια USS Jason Dunham (DDG 109) και USS Ο’ Sullivans (DDG 68) θα ενσωματωθούν με την ομάδα κρούσης σε μελλοντική ημερομηνία.

6 14

Οι μοίρες της Air Wing Carrier (CVW) 1 που απέπλευσαν με το USS Truman, περιλαμβάνουν τις Strike Fighter Squadron (VFA) 11 "Red Rippers" VFA-211 "Checkmates" VFA-81 "Sunliners" VFA-136 "Knighthawks" Electronic Attack Squadron (VAQ) 137 "Rooks" Carrier Airborne Early Warning Squadron (VAW) 126 "Seahawks" Helicopter Maritime Strike Squadron (HSM) 72 "Proud Warriors" Helicopter Sea Combat Squadron (HSC) 11 "Dragon Slayers" καθώς και απόσπασμα της μοίρας λογιστικής υποστήριξης (VRC) 40 "Rawhides."

5 18

Η ανάπτυξη της ομάδας κρούσης θα διεξαχθεί στις περιοχές 5ου και 6ου Στόλου και είναι μέρος μιας τακτικής εναλλαγής δυνάμεων για την παροχή δυνατότητας αντιμετώπισης κρίσεων και για την αύξηση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της προώθησης της ναυτικής παρουσίας στις περιοχές 5ης και 6ης Στόλου των Η.Π.Α.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter