Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018
Write on Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, με αφορμή τις δηλώσεις Ζάεφ περί «μακεδονικού στρατού», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Κοτζιάς μας λέει πως δέχθηκε «μακεδονικό» κράτος, έθνος και γλώσσα αλλά νόμιζε πως ο στρατός τους θα ονομαζόταν Κογκολέζικος ή Στρατός των Οντεντότων. Να μας πει κι ένα ανέκδοτο με έναν συριζαίο, έναν σνοφίτη κι έναν Τσάμη δωσίλογο που θέλει «αποζημίωση». Αυτή, κ. υπουργέ, θα είναι μία από τις συνέπειες, αν εφαρμοστεί το κουρελόχαρτο των Πρεσπών. Γι’ αυτό πρέπει να πάει στο καλάθι των αχρήστων η επάισχυντη συμφωνία και όσοι την υποστήριξαν».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (8η Μ/Π ΤΑΞ–VIII MΠ «ΗΠΕΙΡΟΣ»).

Αρχικά ο Αρχηγός, επισκέφθηκε το Φυλάκιο Καυσίμων του 8ου Τάγματος Υποστήριξης, στην Πρέβεζα. Στη συνέχεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός, παρέστη σε τελετή που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας, προς τιμήν του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (Τ.Ε.Ν.Ξ.), για τις εργασίες εκκαθάρισης πυρομαχικών, σε περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ελεούσας Ιωαννίνων.

Οι εργασίες έρευνας και εκκαθάρισης, ξεκίνησαν το 2016 και ολοκληρώθηκαν το 2018, ενώ ο συνολικός αριθμός των μη εκραγέντων βλημάτων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών που εξουδετερώθηκαν, ανέρχεται σε 1250.

Είμαστε Υπερήφανοι, διότι με τη δραστηριότητα του το ΤΕΝΞ, σε όλη την ελληνική επικράτεια, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς προς την Πατρίδα μας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός - Γεωστρατηγικός αναλυτής

Αν δεν ενσωματώσουμε το πρόβλημα της Συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο ΥπΕξ στο πλαίσιο της Έξυπνης Ιστορίας δεν γίνεται κατανοητή η επιλογή της τοποθεσίας στη Λίμνη των Πρεσπών.

Η επιλογή φαίνεται τυχαία όμως ακολουθεί ένα σχήμα του παρελθόντος που έχει ριζική σχέση με τον κομμουνισμό. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η Συμφωνία έγινε λόγω πιέσεων και ξεχνούν τον εκδικητικό της χαρακτήρα που σχετίζεται με τη 5η Ολομέλεια του ΚΚΕ για την Μακεδονία που έγινε τον Ιανουάριο του 1949. Ο Κομμουνισμός που υποτίθεται δεν υπάγεται στην έννοια των κρατών, ακολούθησε στην Ελλάδα τη γραμμή της Μόσχας. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από το 1948 όπου ο Στάλιν και ο Τίτο έρχονται σε αντιπαράθεση σε σχέση με τα Βαλκάνια.

Έτσι η Συμφωνία δεν είναι το απομονωμένο αποτέλεσμα της επιλογής μιας πύρινης κυβέρνησης αλλά η συνέχεια μιας ιδεολογίας που δεν κατάφερε να ριζώσει στην Ελλάδα και ήθελε να πάρει το αίμα της πίσω χάρη σε αυτή την πράξη βαρβαρότητας. Διότι ήθελαν από τότε να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο κράτος της Μακεδονίας εντός της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας.

Έτσι ο Ζαχαριάδης χωρίς κριτική σκέψη ακολουθεί κατά γράμμα τις σταλινικές εντολές. Έτσι συνδύασε και το σχέδιο περί ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης του 3ου Εκτάκτου Συνεδρίου του ΚΚΕ το 1924.

Η επιλογή των Πρεσπών είναι η κομματική συνέχεια μιας βάρβαρης ιδεολογίας κατά του Ελληνισμού για την λεγόμενη αποκατάσταση της Μακεδονίας.