Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014 11:31

Airbus A310 της Luftwaffe στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τα αεροσκάφη του τύπου επιχειρούν για λογαριασμό της "Luftwaffe" ως αεροσκάφη μεταφοράς προσωπικού, ως ιπτάμενα νοσοκομεία καθώς και ως ιπτάμενα τάνκερ-αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ,εξοπλισμένα με ειδικά ατρακτίδια στα άκρα των δυο πτερύγων. Τα αεροσκάφη του τύπου επιχειρούν για λογαριασμό της "Luftwaffe" ως αεροσκάφη μεταφοράς προσωπικού, ως ιπτάμενα νοσοκομεία καθώς και ως ιπτάμενα τάνκερ-αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ,εξοπλισμένα με ειδικά ατρακτίδια στα άκρα των δυο πτερύγων.
Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Μια ξεχωριστή επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014. Ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας, της γνωστής "Luftwaffe" προσγειώθηκε ερχόμενο από τις Σεϋχέλλες. Αναχώρησε μετά από μερικές ώρες με προορισμό την Κολωνία.

Τα αεροσκάφη του τύπου επιχειρούν για λογαριασμό της "Luftwaffe" ως αεροσκάφη μεταφοράς προσωπικού, ως ιπτάμενα νοσοκομεία καθώς και ως ιπτάμενα τάνκερ-αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ,εξοπλισμένα με ειδικά ατρακτίδια στα άκρα των δυο πτερύγων.

Το συγκεκριμένο με νηολόγιο 10+24 είναι ένα A310 Multi Role Tanker Transport.

Το συγκεκριμένο με νηολόγιο 10+24 είναι ένα A310 Multi Role Tanker Transport (MRTT-Τάνκερ-Μεταφορικό Πολλαπλών Ρόλων), διαθέτει 38 κρεβάτια ασθενών καθώς και 6 κρεβάτια εντατικής φροντίδας σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για αποστολές MEDEVAC (μεταφοράς-απεγκλωβισμού τραυματιών).

Τα αεροσκάφη του τύπου επιχειρούν για λογαριασμό της "Luftwaffe" ως αεροσκάφη μεταφοράς προσωπικού, ως ιπτάμενα νοσοκομεία καθώς και ως ιπτάμενα τάνκερ-αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού ,εξοπλισμένα με ειδικά ατρακτίδια στα άκρα των δυο πτερύγων.

Κάτω από τα πλευρικά παράθυρα του πιλοτηρίου φέρει το όνομα του Ότο Λίλιενταλ (Otto Lilienthal 23 Μάιου 1848 – 10 Αυγούστου 1896) ο οποίος θεωρείται πατέρας της ανεμοπορίας. Έχοντας ως πρότυπο το πώς πετούν τα πτηνά, ο Λίλιενταλ επινόησε έναν τύπο ανεμόπτερου με κυρτά πτερύγια, όπως των πουλιών, με το οποίο πραγματοποίησε πολλές πτήσεις σε πλαγιές λόφων. Στις 9 Αυγούστου 1896 τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της 2.400ης πειραματικής πτήσης του και υπέκυψε στα τραύματά του την επομένη 10 Αυγούστου. Τάφηκε στο Βερολίνο. Στη κορυφή ενός από τους λόφους που επιχειρούσε τις πειραματικές του πτήσεις έχει ανεγερθεί σήμερα ομώνυμο μνημείο.

ΠΗΓΕΣ

1. http://en.wikipedia.org/wiki/Airbus_A310 
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Otto_Lilienthal 
3.http://www.airliners.net  
4.Φωτογραφιες κατόπιν παραχώρησης του Βίκτωρ Λεκόντ.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter