Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013 18:11

Ο πόλεμος του '40 μέσα από τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας

Η θεματική ενότητα καλύπτει γεγονότα από τον πόλεμο του '40 και την ιταλική επίθεση, την γερμανική εισβολή και την άμυνα των οχυρών και καταλήγει στην Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941. Η θεματική ενότητα καλύπτει γεγονότα από τον πόλεμο του '40 και την ιταλική επίθεση, την γερμανική εισβολή και την άμυνα των οχυρών και καταλήγει στην Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941.
Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το ιστορικό Μπιζάνι Ιωαννίνων, βρίσκεται το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας – Κέρινα Ομοιώματα του γνωστού καλλιτέχνη Παύλου Βρελλή.
Ανάμεσα στα εντυπωσιακά εκθέματα που αναβιώνουν στιγμές της ιστορίας μας, ο Παύλος Βρελλής έχει δημιουργήσει έργα που αναφέρονται στο ελληνοϊταλικό πόλεμο και στην εποποιία του 1940 – 41.

Συντρίμμια - Πικρές Θύμησες 1940-1941

Γράμμα απ' το Αλβανικό Μέτωπο

Μέσα από τα κέρινα ομοιώματα και την ατμοσφαιρική σύνθεση, ο επισκέπτης μεταφέρεται νοερά στα χρόνια εκείνα, όταν οι Έλληνες υπεράσπιζαν την πατρίδα μας απέναντι στους Ιταλούς και στη συνέχεια απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς.

Γυναίκες της Πίνδου

Παρατηρητήριο & Ορεινό Πυροβολικό

Η θεματική ενότητα καλύπτει γεγονότα από τον πόλεμο του '40 και την ιταλική επίθεση, την γερμανική εισβολή και την άμυνα των οχυρών και καταλήγει στην Μάχη της Κρήτης, τον Μάιο του 1941.

Το Στρατηγείο του 1940 στη Σπηλιά του Καλπακίου

Ορεινό Χειρουργείο

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα κέρινα ομοιώματα φέρουν στολές εποχής, ενώ τα διάφορα αντικείμενα που πλαισιώνουν τα εκθέματα συμβάλουν στον ρεαλισμό και την πιστή αναπαράσταση της ελληνικής ιστορίας.

Ρούπελ 

Η μάχη της Κρήτης

Τα στοιχεία επικοινωνίας με το Μουσείο είναι τα εξής:
12ο Χλμ. Εθνικής οδού Ιωαννίνων - Αθηνών,
Μπιζάνι, Ιωαννίνων, Τ.Κ 45500
Τηλ και fax: 26510 92128
Website: www.vrellis.gr  - Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για την Άμυνα και την Ασφάλεια!