Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 13:20

ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στην ανάληψη συγκεκριμένων καθηκόντων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στην ανάληψη συγκεκριμένων καθηκόντων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των μελών της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου παρακολούθησε μαθήματα και αντικείμενα διδασκαλίας και εκπαίδευσης των Εθελοντικών Οργανώσεων της Γ.Γ.Π.Π., περιόδου Μαΐου 2015, σύμφωνα με τις υπ'αριθμ. 24201 Φ. 400.32/30-04-2015 και 21746 Φ. 400.32/20-04-2015 Δγές ΑΠΣ.

5 lefed ira pyr

Ειδικότερα, η εκπαίδευση των μελών της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου περιελάμβανε:
-Ορισμοί Βασικών Εννοιών
-Διάδοση Θερμότητας - Τρόποι Κατάσβεσης Πυρκαγιών
-Μέσα Κατάσβεσης
-Βασικές Ενέργειες κατά την Κατάσβεση
-Ατομικός Προστατευτικός Εξοπλισμός - Βοηθητικά Πυροσβεστικά Εργαλεία
-Εγκαταστάσεις Προσβολής Ύδατος
-Κάλοι Διάσωσης- Συσκευές Κοπής
-Φορητές Αντλίες
-Φορητοί Πυροσβεστήρες
-Ορισμοί, Νομικό Πλαίσιο
-Αίτια Δασικών Πυρκαγιών
-Είδη και Μέρη Δασικών Πυρκαγιών
-Κατάσβεση Δασικών Πυρκαγιών
-Ασφάλεια Προσωπικού σε Δασικές Πυρκαγιών
-Κανόνες Ασύρματης Επικοινωνίας
-Βασικές Γνώσεις Α' Βοηθειών

3 lefed ira pyr

7 lefed ira pyr

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσφοράς των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και στην ανάληψη συγκεκριμένων καθηκόντων κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

4 lefed ira pyr

6 lefed ira pyr

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, τους εκπαιδευτές και όλο το προσωπικό της Π.Υ. για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Τι είναι η ΛΕΦΕΔ

Η ΛΕΦΕΔ είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ' ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι σύλλογος αναγνωρισμένος στον οποίο τα μέλη έχουν καταθέσει τους ΑΣΜ τους.
Ειδικά στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, η ΛΕΦΕΔ είναι γνωστό πως έχει ενεργό παρουσία σε όλη τη χώρα, οπουδήποτε κι αν απαιτηθεί, καθώς τα μέλη της συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά από ατυχήματα ή θεομηνίες. Επίσης η Λέσχη μετέχει σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως αναδασώσεις, εθελοντική αιμοδοσία, συμμετοχή στις κατασβέσεις πυρκαγιών (Αριθμός Μητρώου Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 21/2007) κλπ.

ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου - Τρόποι επικοινωνίας:
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 6906777528
Σελίδα στο facebook: 
ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου
Σελίδα στο twitter: 
twitter.com/lefedirakleiou

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015 14:43