Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:34

ΛΕΦΕΔ: Η έκκληση των Εφέδρων λίγο πριν την αποστολή για το Cambrian Patrol 2019

Η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην πλέον απαιτητική και φημισμένη άσκηση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό, το Camprian Patrol, για τέταρτη μάλιστα φορά. Η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην πλέον απαιτητική και φημισμένη άσκηση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό, το Camprian Patrol, για τέταρτη μάλιστα φορά.

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), το πιο «ζωντανό» και μαζικό τμήμα της Εφεδρείας, ετοιμάζεται για μία ακόμα φορά να δώσει τη «μάχη» στο εξωτερικό, ανάμεσα σε δεκάδες στρατιωτικές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, προετοιμάζεται για να συμμετάσχει στην πλέον απαιτητική και φημισμένη άσκηση που πραγματοποιείται στο εξωτερικό, το Camprian Patrol, για τέταρτη μάλιστα φορά. Όπως είναι γνωστό, τις τρεις προηγούμενες κατάφερε να αποσπάσει ισάριθμες διακρίσεις (με 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια) και να κερδίσει το σεβασμό όλων.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι, πως χάρη στην προσπάθεια αυτών των ανδρών, η ΛΕΦΕΔ και ο θεσμός της ελληνικής εφεδρείας στέλνει ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ειδικά στους καιρούς που ζούμε... Τα διδάγματα και οι εμπειρίες από το Camprian Patrol, μεταλαμπαδεύονται σε όλους τους ενεργούς εφέδρους, μέσα από την άσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ, που αποτελεί έναν θεσμό – ορόσημο για τους συνειδητοποιημένους Έλληνες. Το ετήσιο ραντεβού για τους εφέδρους από Ελλάδα και Κύπρο, αποτελεί μια ευκαιρία για να δοκιμαστούν τακτικές, γνώσεις και ...αντοχές, μέσα από μια διαδικασία που κάθε χρόνο εξελίσσεται και παρέχει ρεαλιστικές συνθήκες στρατιωτικής εκπαίδευσης, χάρη στο φιλότιμο, την ανιδιοτελή προσφορά και την πίστη στο θεσμό της εφεδρείας!

Η έκκληση των εφέδρων
Την ώρα που η προετοιμασίες της Ομάδας Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ κορυφώνονται, οι έφεδροι απευθύνουν έκκληση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα υλικά που θα τους βοηθήσουν κατά την διάρκεια του Camprian Patrol. Η συγκινητική ανταπόκριση των εφέδρων έχει αποτέλεσμα, ωστόσο υπάρχει ζήτημα με την Διόπτρα Νυχτερινής Όρασης που πρέπει η ομάδα να φέρει στον εξοπλισμό της.
Ένα υλικό κρίσιμο και απαραίτητο, αυτονόητο για όλες τις άλλες ξένες αποστολές που συμμετέχουν, όχι όμως και για την Ελληνική... Βλέπετε, το κόστος είναι απαγορευτικό, από τη στιγμή μάλιστα που ΟΛΑ τα υλικά επιβαρύνουν οικονομικά τους Εφέδρους, πέρα από τη συνδρομή συγκεκριμένων καταστημάτων που χορηγούν υλικά και βρίσκονται στο πλευρό της Ομάδας.

Επειδή ο σκοπός είναι πραγματικά εθνικός, θα μπορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσουν οι εγχώριες εταιρείες στον τομέας της αμυντικής βιομηχανίας, μέσω της χορήγησης του απαραίτητου εξοπλισμού και κυρίως των Δ.Ν.Ο. που έχουν ανάγκη οι έφεδροι. Θα είναι μια πρώτης τάξεως διαφήμιση αλλά και απόδειξη πως η προσπάθεια αυτή αξίζει και πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους, καθώς στο τέλος της ημέρας αυτή που ανεβαίνει ψηλά είναι η Γαλανόλευκη!

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ...

 Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 19:11