Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 17:47

Cambrian Patrol 2019: Οι Έφεδροι της ΛΕΦΕΔ, έκαναν υπερήφανη όλη την Ελλάδα!

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων! Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων!

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Υπερήφανους όλους τους Έλληνες έκανε για μία ακόμα φορά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς η Ομάδα Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη διεθνή άσκηση του Βρετανικού Στρατού με την κωδική ονομασία "Cambrian Patrol 2019", η οποία πραγματοποιείται από 11 έως 20 Οκτωβρίου στην Ουαλία.

Τα μέλη της ΛΕΦΕΔ, απέδειξαν γι' ακόμα μία φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελλήνων Εφέδρων, οι οποίοι ξεχώρισαν ανάμεσα σε μόνιμα στελέχη των άλλων χωρών που συμμετείχαν, ενώ υψηλό ήταν και φέτος το ποσοστό των εγκαταλείψεων, δείγμα της δυσκολίας και του ρεαλισμού που δίκαια έχει κατατάξει το Cambrian Patrol ως τη δυσκολότερη στρατιωτική άσκηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

εικόνα Viber 2019 10 14 11 28 19

εικόνα Viber 2019 10 14 16 27 31

Η ομάδα είχε την εξής σύνθεση:

ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗΣ Νικόλαος ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων 45 ετών
ΒΟΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ Γεώργος ΕΦ Λοχίας Πεζικού 41 ετών
ΜΕΛΟΣ Κωνσταντίνος ΕΦ Ανθυπολοχαγός Πεζικού 30 ετών
ΜΕΛΟΣ Βασίλειος ΕΦ Στρατιώτης Υγειονομικού Σώματος Ιατρός 41 ετών
ΜΕΛΟΣ Στυλιανός ΕΦ Στρατιώτης Πυροβολικού 37 ετών
ΜΕΛΟΣ Σταύρος ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων 33 ετών
ΜΕΛΟΣ Κωνσταντίνος ΕΦ Στρατιώτης Πεζικού Ειδικών Δυνάμεων 33 ετών
ΜΕΛΟΣ Χρήστος ΕΦ Ναύτης Πολεμικό Ναυτικό 52 ετών.

1 LETIS

εικόνα Viber 2019 10 14 16 27 28

O περιπολάρχης της Ομάδας Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού (Ειδικών Δυνάμεων), κατά την διάρκεια της φετινής άσκησης Cambrian Patrol και λίγο μετά την απονομή του αργυρού μεταλλίου.

Αξιζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η ΛΕΦΕΔ συμμετείχε στην συγκεκριμένη άσκηση, ενώ και οι τρεις προηγούμενες παρουσίες συνοδεύτηκαν από μια εξαιρετική παρουσία και ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια!

Η ανακοίνωση της ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Οι Έλληνες εθελοντές έφεδροι της Ομάδας Αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στην άσκηση Cambrian Patrol 2019 του Βρετανικού Στρατού. Η άσκηση Cambrian Patrol αποτελεί ίσως την δυσκολότερη άσκηση περιπόλων καθώς σε αυτήν συμμετέχουν μεταξύ άλλων και επαγγελματίες των ειδικών δυνάμεων. Ενδεικτικά φέτος οι εθελοντές έφεδροι της ΛΕΦΕΔ είχαν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων ομάδα της Λεγεώνας των ξένων (13e demi-brigade de légion étrangère) και ομάδα της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ West Point οι οποίες κατέκτησαν επίσης Αργυρό μετάλλιο όπως και οι Έλληνες Έφεδροι.

Η Ομάδα αναγνωρίσεως της ΛΕΦΕΔ είχε κατακτήσει ξανά το Αργυρό Μετάλλιο πέρυσι, ενώ το 2011 είχε κατακτήσει το Χάλκινο. Οι συνεχόμενες επιτυχίες των Ελλήνων Εφέδρων αποδεικνύουν το πολύ υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που έχουν πετύχει μόνοι τους με ίδια μέσα και ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο. Είναι καιρός η πολιτεία να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να βοηθήσει ώστε το επίπεδο αυτό να αξιοποιηθεί προς όφελος της Ελληνικής Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 17:55