Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020 23:34

ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη (13-14/5/2020) η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη.

Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη και με αντικείμενο την αντιπυρική περίοδο που διανύουμε. Η συμμετοχή των εκπροσώπων Υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων καθώς και των πιστοποιημένων εθελοντικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) Παράρτημα Ηρακλείου, ήταν καθολική.

«Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους φορείς να τοποθετηθούν, να συζητήσουμε και να παρουσιάσουμε εμπειρίες. Ανταλλάξαμε γνώμες και απόψεις και θέλω να πω ότι για την επίτευξη του στόχου, απαιτείται συνεργασία, συντονισμός των δράσεων. Κάθε φορέας θα πρέπει να είναι καθόλα έτοιμος σε προσωπικό και μέσα τα οποία διαθέτει», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ο κ. Συριγωνάκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου διαβεβαίωσε πως υπάρχει «πλήρης ετοιμότητα» δεδομένο που αποτυπώθηκε πριν από τρείς μέρες κατά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο στη Φοινικιά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Στρατηγός ε.α. της ΕΛΑΣ Μανόλης Παραβολιδάκης ο οποίος πρόκειται ν’ αναλάβει ως Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, με βάση το νέο νόμο για τους 13 συντονιστές που ορίζονται ανά Περιφέρεια για το σκοπό αυτό. Ο κ. Συριγωνάκης τον συνεχάρη και τόνισε πως η εμπειρία του θα βοηθήσει στον κοινό στόχο «που δεν είναι άλλος από την προστασία, της υγείας, της ζωής, της περιουσίας των συμπολιτών μας, την προστασία του περιβάλλοντος και την μείωση του κινδύνου των καταστροφών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου: Χορήγηση υλικών Πολιτικής Προστασίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου