Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016
Write on Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας για την πρόσληψη 3.000 συμβασιούχων οπλιτών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Χριστόφορος Φωκαΐδης. Όπως ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης η προκήρυξη περιλαμβάνει όλα τα προσόντα και τις διαδικασίες, ώστε η όλη διαδικασία να ξεκινήσει αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι «προς υλοποίηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς και πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τον τρίτο πυλώνα του σχεδίου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και τη σχετική προκήρυξη για την πρόσληψη τριών χιλιάδων συμβασιούχων οπλιτών στην Εθνική Φουρά.

Η προκήρυξη περιλαμβάνει βεβαίως όλα τα απαιτούμενα προσόντα, την αμοιβή και όλες τις σχετικές διαδικασίες, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Βασικός γνώμονας κατά τον καταρτισμό των διαδικασιών προσλήψεων ήταν να γίνουν με απόλυτη διαφάνεια και με αυστηρά αξιοκρατικούς όρους. Για αυτό, απόλυτο κριτήριο, για παράδειγμα, όσον αφορά την κατάταξη των υποψηφίων θα είναι ο βαθμός του απολυτηρίου. Καμιά παρεμβολή οποιασδήποτε υποκειμενικής κρίσης ή κριτηρίου στην όλη διαδικασία, είπε ο κ. Φωκαϊδης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά και για σκοπούς διαφάνειας και γρήγορης, αυτοποιημένης επεξεργασίας των στοιχείων. Απαραίτητα προσόντα είναι οι υποψήφιοι Κύπριοι πολίτες της Δημοκρατίας να είναι κάτω των 32 ετών, να έχουν συμπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, να έχουν απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης, και να έχουν κατάλληλο δείκτη μάζας σώματος και βεβαίως αυτό θα διαπιστωθεί και σε υγειονομική εξέταση που θα κληθούν. Και ως προς την κατηγορία της σωματικής τους ικανότητας που πρέπει να είναι Ι1, Ι2.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Άμυνας έχει επεξεργαστεί μια σειρά επιπρόσθετων ωφελημάτων, πέραν από το βασικό μισθό που ανέρχεται σε περίπου μικτά 14.700 ευρώ ετησίως, περιλαμβανομένου του 13ου μισθού, δηλαδή χίλια ευρώ καθαρά μηνιαίως. Αναφερόμενος σε αυτά τα επιπρόσθετα ωφελήματα, ο κ. Υπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα φιλοδωρήματα, τις άδειες, το σχέδιο σπουδών με ιδιωτικά πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σχέδιο υποτροφιών για εξειδικευμένες υπηρεσίες και θέσεις, όπως για παράδειγμα στον τομέα της κυβερνοάμυνας, το σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης που θα δίνει τη δυνατότητα μαζί με την πρακτική εξάσκηση και με τη θεωρητική κατάρτιση να αποκτούν διπλώματα επαγγελματικής κατάρτισης ή πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.

Πρόσθεσε ότι έχει επίσης διασφαλιστεί η δωρεάν διακίνηση συμβασιούχων οπλιτών με σχετικό σχέδιο που καλύπτει όλη την Κύπρο. Ο κ. Φωκαϊδης ανέφερε ότι οι συμβασιούχοι οπλίτες θα επωφελούνται και από το σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα στελέχη της Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι μετά την πρόσληψη των συμβασιούχων οπλιτών θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος ενός έτους και θα υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης τους για τρεις συνεχείς τριετίες. Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μόλις 75 χρόνια έχουν περάσει από τις μέρες εκείνες που ο κρητικός λαός έγραψε, για άλλη μια φορά, σελίδες χρυσές στην Παγκόσμια Ιστορία. Ο λόφος του Κοψά στην Ανώπολη του Δήμου Χερσονήσου έγινε πεδίο μιας ηρωϊκής μάχης που άλλαξε τα σχέδια των Γερμανών κατακτητών και γέμισε με θάρρος, ελπίδα και αισθήματα πλήρωσης τα στήθη των αγωνιστών, των υπέρμαχων της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Η μάχη δεν ήταν μίας μόνο ημέρας - ήταν πολλές οι μέρες, ενώ ο κάθε συνάθρωπος μας και αγωνιστής που συμμετείχε σε αυτήν έδινε την προσωπική του μάχη με τον εχθρό - ήτανε έτοιμος να θυσιάσει την προσωπικότητα του, τη ζωή του για να κερδίσει όχι μονάχα αυτός μα ολόκληρη η ανθρωπότητα τη μάχη για την υπερίσχυση των ανθρωπίνων αξιών και ιδεωδών που κάνουν τον
κόσμο καλύτερο και φωτεινό το μέλλον.

Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Δημοτικής Κοινότητας Ανώπολης εκπληρώνει τη σοβαρή κοινωνική υποχρέωση του ως θεσμικός φορέας, να διατηρήσει την ιστορική μνήμη, να μην την αφήσει να ξεθωριάσει και να αλλοιωθεί.
Στις 21 Μαϊου 2016 στον Λόφο του Κοψά που αποτελεί την ίδια στιγμή ιστορικό τόπο και ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς θα ξανακαλέσουμε στη μνήμη μας τη βιωμένη εμπειρία, τα ιστορικά γεγονότα και θα αναδείξουμε τους σπουδαίους συμβολισμούς τους.
Σημειώνεται δε, ότι είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την καθιέρωση της Μάχης του Κοψά ως δημοτική τοπική επέτειος - εορτή.

Οι τοπικοί φορείς που μαζί με τον Δήμο Χερσονήσου συνδιοργανώνουν την επετειακή εκδήλωση είναι οι εξής: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανώπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γουρνών, το Πνευματικό Κέντρο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», η Ενορία Ταξιαρχών Ανώπολης, το ΚΟΙΠΟΔΙ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

7.00 - 10.00 - Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος
10.00 - Επιμνημόσυνη Δέηση.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ (Σημείωση : Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι παρακαλούνται να το προμηθευτούν οι ίδιοι)
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη
ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ θα είναι ο κ. Γιώργος Νικολακάκης Κοινωνικός
Ανθρωπολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών
Σπουδών Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και από τον πρωταγωνιστή της συγκεκριμένης μάχης συνταγματάρχη ε.α. Θεόδωρο Καλλίνο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για ακόμη μια μέρα συνεχίστηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, σήμερα επτά αεροσκάφη (τα έξι σε σχηματισμό) και δύο ελικόπτερα προχώρησαν σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πέντε παραβάσεις του FIR Αθηνών στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Δύο από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Τα παραπάνω αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Το παρόν δεν αποτελεί επίδειξη αλλά αξιολόγηση μίας εκ των 22 ομάδων του ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ 2016.

"Η αξιολόγηση αυτή λάμβανε μέρος προς το τέλος της ασκήσεως οπού υπήρχε έντονη κούραση και εξάντληση σε όλες τις ομάδες καθώς κινούνταν επί 24 ώρες στο Βέρμιο (1600 μέτρα υψόμετρο). Ακριβώς αυτές τις συνθήκες απαιτούσε το stress drill της εταιρείας Meducation που ανέλαβε να ανεβάσει φέτος τις Ά βοήθειες μάχης σε άλλο επίπεδο", αναφέρει χαρακτηριστικά η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter