Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016
Write on Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 Κατηγορία ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους. Τρεις θρασύτατοι ληστές μίσθωσαν... ταξί και επιχείρησαν να ληστέψουν το απόγευμα σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας. Στον κεντρικότατο δρόμο αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την ομάδα ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί και να συλληφθούν όλοι.

Πιο συγκεκριμένα, στις 18:30 δυο ένοπλα άτομα εισέβαλλαν σε σούπερ μάρκετ στην οδό Πανόρμου 71. Εφτασαν στην περιοχή με ταξί το οποίο είχαν μισθώσει από την περιοχή της Ομόνοιας. Ο ένας από τους δύο δράστες μπήκε στο σούπερ μάρκετ, με προτεταμένο το όπλο και απειλώντας τους ταμίες να του δώσουν τις εισπράξεις. Οι άλλοι δύο ληστές περίμεναν έξω από το κατάστημα.

Αμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές, που δέχθηκαν 4 τηλεφωνήματα. Η ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε άμεσα στο σημείο. Σημειωτέον η ΓΑΔΑ βρίσκεται περίπου 1,5 χλμ μακριά.

Εγινε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δράστες να ανοίγουν πυρ κατά της ομάδας ΔΙΑΣ και τους αστυνομικούς να απαντούν στα πυρά, από τα οποία τραυματίστηκε ο ένας από τους δράστες στην οδό Τρικάλων. Συνελήφθη και μεταφέρθηκε τραυματίας στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν τον δεύτερο κακοποιό στη συμβολή Αρκαδίας και Σεβαστουπόλεως, ενώ ο τρίτος συνελήφθη στην συμβολή λ. Αλεξάνδρας και Πανόρμου ενώ βρίσκονταν μέσα στο ταξί!

Και οι τρεις είναι Ελληνες. Εχουν οδηγηθεί στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της ΓΑΔΑ για να εξεταστεί αν έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Στα πλαίσια τις συνεχούς προσπάθειας για εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν πραγματικές συνθήκες και με βάση το τι θα διαταχθούμε να εκτελέσουμε αν ποτέ χρειαστεί η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, μαζί με συναδέλφους από το τμήμα εφέδρων Κοζάνης, ταξίδεψε το τριήμερο 17-19 Ιουνίου σε περιοχή του νομού Έβρου για δεύτερη φορά αυτό το έτος πολύ κοντά στο ποταμό που αποτελεί φυσικό σύνορο με την γείτονα χώρα.

Μετά την άφιξη μας με το Πρώτο Φως του Σαββάτου και την εγκατάσταση μας στην περιοχή ξεκίνησε η εκπαίδευση και η προετοιμασία για την άσκηση που είχε ως αντικείμενο την διμοιρία ΠΖ στην φάση της προέλασης.

Αφού ορίστηκαν οι ομάδες με μέριμνα των επικεφαλής τους ξεκίνησαν εκπαίδευση σε ατομική και ομαδική τακτική σε συνθήκες αφόρητης ζέστης με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς πράγμα που δυσκόλευε και τις πιο απλές κινήσεις.

Μετά από σύντομη ανάπαυση για τροφή το μεσημέρι ακολούθησε εκπαίδευση στο αντικείμενο που θα ασκούνταν το τμήμα σε συνέχεια πάντα των θεωρητικών μαθημάτων που έγιναν στα γραφεία τις προηγούμενες ημέρες και κατόπιν, αφού δόθηκαν οι διαταγές ξεκίνησε η προέλαση με σκοπό την λήψη επαφής με τον εχθρό τμήματα του οποίου εκτελούσαν επιβραδυντικό αγώνα. Ακολούθησαν μερικές ώρες πορείας με συνεχείς εμπλοκές με μικρές και μεγαλύτερες εχθρικές δυνάμεις κατά τις οποίες τα τμήματα έπρεπε να ενεργήσουν ανάλογα, κατά την επιστροφή όπως πάντα έγινε μεταφορά τραυματία συναδέλφου.

Το πρωί της Κυριακής επισκεφθήκαμε σε συνεννόηση με τον σχηματισμό της περιοχής, φυλάκιο της μεθορίου όπου μας έγινε ενημέρωση από τον αρχιφύλακα επικεφαλής.

Κάτω από αντίξοες συνθήκες γιατί ο εχθρός θα επιλέξει τον χρόνο και τον τόπο και όχι εμείς, έχοντας στο μυαλό μας σε κάθε βήμα και κάθε ενέργεια το καλοκαίρι του 74 στην Κύπρο, 46 Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, βρέθηκαν εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, για να το κάνουν σωστά κι όταν θα έχει μεγαλύτερη σημασία.

Στην Θράκη για να στείλουμε μηνύματα σε πολλούς.

Στα στελέχη του Ελληνικού Στρατού του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι οι Έλληνες, στους κληρωτούς συναδέλφους μας που κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι παιδιά μας, στους Εθνοφύλακες και τους κατοίκους της περιοχής, στους Εφέδρους συναδέλφους, ότι θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί και θέλουμε και μπορούμε.

Και τέλος στους γείτονες και όλους όσους επιβουλεύονται την Εθνική μας ανεξαρτησία και τμήματα της επικράτειας της χώρας όσο τρανοί κι αν νομίζουν πως είναι πως θα μας βρουν μπροστά τους, πρώτους και έτοιμους από πριν.
"Ελλήνων προμαχούντες".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter