Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2017
Write on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για σοβιετικές επιδιώξεις περί δημιουργίας μιας ενιαίας, ανεξάρτητης «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» κάνει λόγο έγγραφο της CIA από τη δεκαετία του 1950, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και κατέστη διαθέσιμο στο κοινό μέσω του Διαδικτύου.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο, με ημερομηνία διανομής 22 Αυγούστου 1950  αναφέρεται η ίδρυση μιας υποστηριζόμενης από τη Σοβιετική Ένωση επιτροπής, της «Επιτροπής Ελεύθερης Μακεδονίας», με σκοπό την υποκίνηση συγχρονισμένων, ταυτόχρονων εξεγέρσεων σε εδάφη της Μακεδονίας που ανήκαν στην Ελλάδα και τη Γιουγκοσλαβία, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

«Μια τέτοια Δημοκρατία θα αποκτούσε τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης» σημειώνεται στο εν λόγω έγγραφο, όπου συμπληρώνεται πως οι δυνάμεις της επιτροπής θα ήταν οι εξής:

-Ελλάδα: Μονάδες οπλισμένες με αυτόματα όπλα και όλμους, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης
-Γιουγκοσλαβία: Μονάδες παρτιζάνων, δύναμης 20.000 ανδρών, οπλισμένες με ελαφρά όπλα, κυρίως στο Μόσταρ και στο Ράμπροβο, υπό τη διοίκηση μάλιστα πρώην ταγματάρχη του γερμανικού στρατού.
-Βουλγαρία: Δυνάμεις του τακτικού στρατού ισχύος μεραρχίας, μαζί με πυροβολικό, πάλι υπό τη διοίκηση πρώην αξιωματικού του γερμανικού στρατού, στην περιοχή του Νευροκοπίου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή, σημειώνεται, ένωνε παρεμφερή κινήματα στη Γιουγκοσλαβία (Ράμπροβο), τη Βουλγαρία (περιοχή Νευροκοπίου) και την Ελλάδα (οδός Σοφοκλέους- Θεσσαλονίκη). Στο κίνημα στην Ελλάδα επικεφαλής ήταν κάποιος «Υπατίλης» (Hypatilis) σύμφωνα με το έγγραφο. Τη γενική εποπτεία της επιτροπής είχε ο Σοβιετικός πρέσβης στη Γιουγκοσλαβία, ενώ στο έγγραφο αναφέρεται πως οι Σοβιετικοί ανέπτυσσαν επίσης ένα ένοπλο κίνημα κατά του Τίτο στη Γιουγκοσλαβία, με αρχηγείο στα Σκόπια, υπό τη διεύθυνση Γιουγκοσλάβων που τάσσονταν υπέρ της Κομινφόρμ. Το κίνημα αυτό λάμβανε όπλα από τη Βουλγαρία και είχε παρακλάδια σε όλη τη Γιουγκοσλαβία, κυρίως στη Σερβία.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλο έγγραφο (9 Μαρτίου 1950) γίνεται λόγος για αναφορές σε ελληνικά ΜΜΕ περί σλαβικού σχεδίου για τη δημιουργία ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους, εντός του πλαισίου μιας «Βαλκανικής Ομοσπονδίας», με σύνορα στον Αλιάκμονα, το οποίο ενορχήστρωνε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Τσέρβενκοφ, καθώς και ότι στις 28 Φεβρουαρίου σε εκπομπή γιουγκοσλαβικού ραδιοφώνου (Yugoslav Radio Sava) είχε αναφερθεί πως διοργανωνόταν «μεγάλο αντάρτικο εναντίον της γιουγκοσλαβικής και της ελληνικής Μακεδονίας», με καθημερινές αφίξεις σοβιετικών μονάδων πρακτόρων με πολιτικά ρούχα στη Βουλγαρία, που αποστέλλονταν στα σύνορα της χώρας.

Ακόμη, σε τρίτο έγγραφο, του Οκτωβρίου του 1952, αναφερόταν πως αν και ο Τίτο φαινόταν να μειώνει την προπαγάνδα περί μιας «Μεγάλης Δημοκρατίας της Μακεδονίας», η «Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση» (Vufreshna Makedonska Revolutsionna Organizatsiya) δεν φαινόταν να εγκαταλείπει το «όνειρο μιας ανεξάρτητης Μακεδονίας», προβαίνοντας μάλιστα σε δολοφονίες ατόμων τα οποία η οργάνωση θεωρούσε «προδότες». Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω οργάνωση θεωρούσε προδότη και τον Τίτο, διοργανώνοντας κίνημα εναντίον του. - ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΑΣΔΥΣ, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Διοικητή της ΑΣΔΥΣ, από τον Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπαλαφούτη, στον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Βασιλειάδη.

2 21

4 18

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Βίτσα, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδη Στεφανή, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών και πλήθους κόσμου.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου υπηρετεί ο στρατιώτης που φωτογραφήθηκε σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αετό της "Μεγάλης Αλβανίας", λίγα μόλις 24ωρα μετά την αντίστοιχη ενέργεια των 7 στρατιωτών στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Μεσολογγίου!

Ο στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ εντοπίστηκε από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές και αναμένεται να ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες με τους ... συναδέλφους του από το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων.

1 stratiotis

Σε ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Στρατού επισημαίνει τα εξής:

"Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο Στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.

2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου".

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ
Γράφει ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς

Σοκαριστήκατε, αδέρφια, από την φωτογραφία των Αλβανικής καταγωγής πολιτογραφηθέντων Ελλήνων που σχημάτιζαν τον αετό του αλβανικού σωβινισμού με τα χέρια τους, σε στρατόπεδο του ιερού συμβόλου του Ελληνικού Εθνισμού, στο Μεσολόγγι; Κακώς. Αλβανοί νοιώθουν κι αυτό έδειξαν. Και 40 μέρες φυλακή πειθαρχική ποινή και Στρατοδικείο, δεν θα τους αλλάξει το φρόνημα. Άλλωστε δεν φταίνε αυτοί. Τους συγκεκριμένους δεν τους αφομοίωσε το σχολείο, η κοινωνία. Κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε. Αλβανικά κουκιά.

Διαβάζω τώρα μάλιστα πως σε μερικά σχολεία ξεκινούν και μαθήματα αλβανικών. Μην τυχόν και κανείς αφομοιωθεί. Η κουρελού της παγκοσμιοποίησης προϋποθέτει μειονότητες, πολλές μειονότητες, όσο πιο πολλές, τόσο πιο καλά. Εθνικές, σεξουαλικού "προσανατολισμού", μειονότητα να 'ναι κι ό,τι να 'ναι. Τα Εθνικά Κράτη, οι συμπαγείς εθνικές κοινότητες με ισχυρό κύτταρο και κραταιά αφομοιωτική δύναμη είναι εχθροί του παγκόσμιου πολτού που μαγειρεύουν κι ανακατεύουν καλοπληρωμένες ΜΚΟ. "Δικαιώματα" για σφαίρες στο πιστόλι, που πυροβολάει πισώπλατα τις δυτικές κοινωνίες. Ακτιβιστές, καραφασισταριά Αντίφα, υπόγειες διαδρομές με φρικιά, τρομοκράτες, ισλαμιστές, δουλέμπορους, επαγγελματίες δημοσιολογούντες gay, παρενδυτικούς, γλυκολόγους οικολόγους, κι από πίσω κι από μπρος λεφτά, λεφτά, λεφτά. Ένα τεράστιο μολυσματικό δίκτυο από οργανώσεις, δημοσιογράφους, κάθε καρυδιάς καρύδι, που τρώει σαν σαράκι το εθνικό σώμα, στοχοποιώντας παράλληλα κάθε αντίθετη φωνή με ύβρεις, συκοφαντίες, ακόμη και φυσική βία μετά από στοχοποίηση.

Δεν φταίνε οι Αλβανοί πιτσιρικάδες, που κόντρα στα συναισθήματα τους "ελληνοποιήθηκαν" με αυτοματισμούς.

Φταίει το αστείο κράτος με τους ταγούς της πλάκας που απονέμει την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη τσάτρα πάτρα. Τόσα χρόνια διαμονή, ελληνικό σχολείο, ενίοτε με μισέλληνες απόστολους του μαρασμού για διδάσκοντες και πάρε μια ταυτότητα "Έλληνα".

Θυμάστε την προϋπόθεση του ελληνικού γένους για τους υποψηφίους των Στρατωτικών Σχολών; Το κατήργησε η πολιτική φεουδαρχία. Η ίδια που ήθελε νεότερο και πιο ντηζαϊνάτο "αντιρατσιστικό νόμο", σύμφωνο συμβίωσης και τώρα ξεφυσάει που δεν τους δίνουμε και υιοθεσία παιδιών, να έχουν αξεσουάρ να παίζουν.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ έχει καθαρή θέση.

Επαναφορά του γένους για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Παράγουν πρώτα απ' όλα ηγήτορες για την μάχη κι όχι ...μάνατζερ. Βγάζουν πολεμιστές, που αν χρειαστεί θα πεθάνουν για την Ελλάδα.

Για την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας νόμιμη είσοδο, μακρά παραμονή, αφομοίωση, να είσαι Χριστιανός και να περάσεις από σαράντα κόσκινα και να γίνεις Έλληνας μόνον όταν πείσεις πως θεωρείς πια Πατρίδα σου την Ελλάδα, πως την αγαπάς τόσο που αδίστακτα θα έπεφτες στην φωτιά γι' αυτήν.

Τότε και μόνον τότε δικαιούσαι να πάρεις τα πλήρη δικαιώματα του Έλληνα πολίτη και να γίνεις Οπλίτης, να φορέσεις κι εσύ την στολή με το εθνόσημο και να κρατήσεις όπλο.

Αλλιώς κάτσε με νόμιμη άδεια παραμονής, αν σε χρειάζεται η οικονομία, δούλεψε, φορολογήσου για το εισόδημα, την περιουσία και τα εμβάσματα που στέλνεις και μετά πήγαινε σε αυτήν που θεωρείς πατρίδα. Δεν είναι υποχρεωτικό να σε κάνουμε Έλληνα κι ούτε θα γίνεις. Θα σεβαστούμε την αγάπη σου στην χώρα σου, την ταυτότητα σου,όμως θα σεβαστείς κι εσύ την δική μας. Μην απαιτείς να σου χαρίσουμε την υπηκοότητα απλά επειδή γεννήθηκες ή έμεινες εδώ κάποια χρόνια. Εάν κρίνουμε στην εξονυχιστική ατομική εξέταση σου, πως δεν αφομοιώθηκες, πως δεν νοιώθεις Έλληνας και δεν θα αναλάβεις με ιερό σεβασμό τις υποχρεώσεις του Έλληνα πολίτη, δεν θα σου χαρίσουμε τα δικαιώματα του. Και σίγουρα δεν μπορείς να γίνεις Αξιωματικός στις Ένοπλες Δυνάμεις μας και στα Σώματα Ασφαλείας.

Δεν φταίνε τα χαβαλετζίδικα ή σωβινιστικά "αετόπουλα" που ήρθαν μουσαφίρηδες. Φταίνε οι εγχώριοι γενίτσαροι, τα φίδια της ψευτοπροόδου. Φταίνε οι σερνικοθήλυκες μαινάδες της "πολιτικής ορθότητας", που έχουν νοσφιστεί την εξουσία να ονοματίζουν το καλό και το κακό. Βαφτίσανε τον πατριώτη φασίστα και ρατσιστή, ταυτίσανε κάθε εθνική ιδέα με την Χρυσή Αυγή, κι όποιος αμφισβητεί αυτή τους την φασιστική, καταθλιπτικά παρακμιακή εξουσία τους, συκοφαντείται, καθυβρίζεται, ταυτίζεται με την Κου Κλουξ Κλαν, τους Ταγματασφαλίτες, τους ναζί κι ό,τι άλλο κατεβάσει η γεμάτη μίσος γκλάβα τους, κοπρίζοντας τις ιδεοληψίες και το ρατσισμό τους κατά των Ελλήνων από εφημερίδες, κανάλια, μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήσιμοι ηλίθιοι ή συνέταιροι μέσω ΜΚΟ, ιδρυμάτων και ΜΜΕ, του Σόρρος και του μεγάλου δουλέμπορου, του Ερντογάν;

Αποτελούν δε μια μαφία, καλολαδωμένη, που υπερεκπροσωπείται στον δημόσιο λόγο, η ίδια μαφία που σκυφτή υποστήριζε τον Σημίτη στα αίσχη της πολιτικής του, που βάλλει ύπουλα κατά της εθνικής ταυτότητας, της Ορθοδοξίας, της ελληνικής διαχρονίας.

Γκώσαμε στα "προσφυγόπουλα". "Προσφυγόπουλα" το πρωί, "προσφυγόπουλα" το μεσημέρι και το βράδυ ξανά μανά "προσφυγόπουλα". Κι ας είναι και "δεκαεπτάχρονοι" μαντράχαλοι με τρεις πιθαμές μούσι ή κατάγονται από χώρες που πόλεμο έχουν δει μόνο στην τηλεόραση και στο σινεμά. Μέχρι εκπομπή με "κουζίνα μεταναστών" είδα. Και παράλληλα βεβαίως δημόσιο λυντσάρισμα και προσπάθεια κατατρομοκράτησης κάθε συλλόγου γονέων, δήμου ή μεμονωμένου προσώπου, που αντιδρά στον ξεκάθαρο, καραμπινάτο ισλαμικό εποικισμό που γίνεται, με τεράστια έμφαση στην εξοικείωση των ελληνόπουλων με την μαντήλα, το Ισλάμ και την "κουλτούρα" του.

Μάλιστα αυτή η τεράστια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου και πληθυσμιακής αλλοίωσης, όπου υπάρχουν αντιδράσεις από γονείς, αυτοδιοίκηση, έχει και τους μπράβους της, ήτοι "αλληλέγγυους", φρικιά, κουκουλοφόρους μεσοτοιχία με την τρομοκρατία και στο βάθος Σόρρος. Απειλές και ρόπαλα προστίθενται στον δημόσιο "διάλογο", διότι γνωρίζουν πως οι απλοί άνθρωποι, οι κανονικοί άνθρωποι, οι νοικοκύρηδες οικογενειάρχες, απεχθάνονται την βία και το πεζοδρόμιο, σοκάρονται από την βιαιότητα των λεκτικών και σωματικών επιθέσεων από τα άπλυτα Τάγματα Εφόδου του "προοδευτικού ανθρωπισμού".

Η ευθύνη ανήκει σε όλο το παρακμιακό σύστημα της πολιτικής φεουδαρχίας, ποικιλόχρωμων αριστερών, ανακυκλωμένου "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ, ενοχικών "κεντροδεξιών" χωρίς Δεξιά, κοινωνικά διαταραγμένων φιλελέφτ, που παριστάνουν τους ...διανοούμενους. Τώρα θα γίνουν επί μια εβδομάδα μαθήματα "έμφυλων ταυτοτήτων" περι τρανς κλπ σε δεκαπεντάχρονους, ενώ σε γυμνάσιο της Αττικής, με τις ευλογίες της διευθύνσεως, έσκασε μύτη Αιγύπτια με την μαντήλα της, που επί ένα μήνα κάνει "μάθημα" για το Ισλάμ. Υποθέτω δεν θα τους είπε για την κλειτοριδεκτομή, τους γάμους με νήπια, την θέση της γυναίκας, πχ στην Σαουδική Αραβία και άλλα εξωτικά.

Μαθαίνω δε πως πάνε τρένο οι εργασίες για το τζαμί στον Βοτανικό, θέλουν, λέει, να είναι έτοιμο τον ερχόμενο Απρίλιο. Συστήνω στον Μάκη και τον Άδωνι, που το ψήφισαν με σχεδόν σύσσωμη την ΝΔ και θα είναι άδικο να μην τους καλέσει ο ιμάμης στα εγκαίνια, να ντυθούν ντεμί σεζόν. Μπορεί να έχει ήλιο, μπορεί και λίγο ψύχρα.

Και δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το εθνικής κλίμακας σχέδιο άλωσης της ταυτότητας μας, αλλοίωσης της πληθυσμιακής σύνθεσης, κατατρομοκράτησης κάθε ελληνικής φωνής, συντάσσονται με μικροπαραλλαγές οι ίδιοι που θεωρούν απολύτως λογικό και το Φορολογικό Άουσβιτς στο οποίο ζούμε. Απλά δεν έχουνε το γνωστό τατουάζ.

Όμως, ο άνεμος αλλάζει κι όπως ξέρουμε όλοι, τον άνεμο δεν υπάρχει τίποτε στον κόσμο να τον σταματήσει. Και θα είναι σαρωτικός... Πηγή: Antinews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν έχουν τέλος οι δικογραφίες που σχηματίζονται από την εισαγγελία εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, την οποία αυτή τη φορά απασχόλησε η προμήθεια των 20 μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου NH90.

Η προμήθεια έγινε από την κοινοπραξία ΝΗ Industries για λογαριασμό του ελληνικού στρατού ξηράς και όπως δείχνουν οι διώξεις που ασκήθηκαν, η σύμβαση ήταν ζημιόγονα.

Συγκεκριμένα, μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην γραμματέα αμυντικών επενδύσεων του ΥΕΘΑ Σπύρου Τραυλού αλλά και μελών της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για το κακούργημα της απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Ενδείξεις, δεν προέκυψαν μόνο για αυτούς, αλλά και σε βάρος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, προέδρου της εταιρίας SONAK και του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας Η. Αρκουμανέα. Σε βάρος των δύο ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή.

Η δικογραφία όμως, θα διαβιβαστεί και στην Βουλή, μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν ποινική ευθύνη του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, αν και οποιεσδήποτε ευθύνες έχουν παραγραφεί.

Το ιστορικό
Ο φάκελος των ελικοπτέρων άνοιξε μετά από στοιχεία που ήρθαν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και με την συνδρομή ειδικού επιστημονικού προσωπικού που εργάστηκε επί μακρόν στην μελέτη της σύμβασης αλλά και στην εφαρμογή της. Από την έρευνα προέκυψε ότι η σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων για τα ελικόπτερα περιλαμβάνει πλήθος ζημιογόνων όρων, με αποτέλεσμα τα ωφελήματα που έπρεπε να φθάσουν στο ελληνικό δημόσιο να μειωθούν δραματικά.

Συγκεκριμένα, ένα από τα προγράμματα είχε ανατεθεί στην εταιρεία συμφερόντων Θ. Λιακουνάκου και προέβλεπε την ανάπτυξη αυτοματοποιημένου συστήματος συντονισμού πυρών υποστήριξης για τον ελληνικό στρατό. Σε αυτό, αν και αποδόθηκε ο υψηλότερος δυνατός συντελεστής, η ανάπτυξή του καθυστέρησε πέραν της δεκαετίας με αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός του ως υψηλού ενδιαφέροντος.

Στην πραγματικότητα η ονομαστική αξία των εκτελεσθέντων από την SONAK αντισταθμιστικών ωφελημάτων δεν υπερέβαινε στην καλύτερη περίπτωση τα 6 εκατ. Ευρώ και η εταιρεία απαλλάχθηκε από την υποχρέωση παροχής αντισταθμιστικών ονομαστικής αξίας 11,7 εκατ.ευρώ. Επιπλέον, ενώ η σύμβαση προέβλεπε αναπροσαρμογή της ανά τετραετία, η αναπροσαρμογή έγινε το δέκατο έτος της ισχύος της, με αποτέλεσμα τα αντισταθμιστικά να μειωθούν τουλάχιστον κατά 4,7 εκατ. ευρώ.

Την σκυτάλη των ερευνών παίρνει τώρα η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα, που χειρίζεται υποθέσεις εξοπλιστικών μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου. Πηγή: iefimerida.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter