Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μάρτιος 2017
Write on Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών (Π.Ε.Ο.Φ) Θεσσαλονίκης διοργανώνει αύριο 1 Απριλίου 2017 εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Αγώνα της.ΕΟΚΑ 1955-1959.

Ομιλητής θα είναι ο Σπύρος Δημητρίου Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα - Διγενή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Γρηγόριος Παλαμάς" της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Ώρα 19:00

EOKA

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η Διοίκηση Υποστήριξη Βάσης (ΔΥΒ), εκτελεί καθημερινά στο ακέραιο την αποστολή της, με τη Σχεδίαση - Υλοποίηση - Παροχή Υποστήριξης Διοικητικής Μέριμνας στην Περιοχή Βάσης και στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Δείτε το βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλύψεις για δράση της τουρκικής κατασκοπείας στη Γερμανία και συνολικά στην Ευρώπη δημοσιοποιεί η «Detsche Welle». Στις αποκαλύψεις Κούρδος ακτιβιστής εξομολογείται ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του, συμπληρώνοντας ο Γιουκσέλ Κοτς «μία προσωπική συνάντηση θα ήταν προτιμότερη».

Ο 52χρονος Κούρδος ακτιβιστής που ζει στη Βρέμη φοβάται ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από την τουρκική μυστική υπηρεσία. Ο συμπρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου των Κούρδων στην Ευρώπη εξομολογείται ότι δεν μένει πάνω από δύο με τρεις μέρες στον ίδιο τόπο και θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας του, πίσω από το οποίο βρίσκεται η μυστική υπηρεσία της Τουρκίας. «Παίρνω SMS από την Τουρκία και έχουν στείλει δολοφόνους εδώ προκειμένου να με εξουδετερώσουν ή να με σκοτώσουν. Μια πηγή μας έδωσε πληροφορίες, τις οποίες παραδώσαμε στις γερμανικές αρχές», λέει ο Γιουκσέλ.

Έρευνες των γερμανικών δημόσιων μέσων ενημέρωσης NDR και WDR και της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτουν ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία είχε παραδώσει στην BND, τη μυστική υπηρεσία της Γερμανίας, λίστα με εκατοντάδες ονόματα φερόμενων υποστηρικτών του κινήματος Γκιουλέν, το οποίο κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι υποκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου.

Ανάμεσα στα ονόματα βρίσκονται και αυτά δύο Γερμανών βουλευτών. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες των NDR και WDR, Τούρκοι πράκτορες είχαν γίνει για μεγάλο διάστημα «σκιά» δύο Κούρδων ακτιβιστών στη Γερμανία. Ένας εξ αυτών είναι ο Γιουκσέλ Κοτς. Μία γυναίκα είχε πρόσβαση σε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι ένας πράκτορας, ο οποίος δήλωνε δημοσιογράφος και στο μεταξύ έχει συλληφθεί, σχεδίαζε να σκοτώσει τους δύο Κούρδους. Η γυναίκα προώθησε τα στοιχεία στους Γερμανούς δημοσιογράφους και στον ίδιο τον Γιουκσέλ.

Όπως λέει, «υπάρχουν παντού τούρκοι πράκτορες και κατασκοπεία στη Γερμανία. Αυτό γράφεται διαρκώς στον Τύπο, υπάρχουν και διάφορα περιστατικά και πληροφορίες από διαφορετικές πόλεις και τόπους ότι η τουρκική μυστική υπηρεσία δρα εδώ στη Γερμανία και στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Έριχ Σμιτ-Έενμπουμ, εξειδικευμένου ερευνητή στο πεδίο των μυστικών υπηρεσιών, η τουρκική μυστική υπηρεσία έχει περί τους 8.000 υπαλλήλους κύριας απασχόλησης. Όπως είπε στην DW, υπολογίζει ότι σχεδόν 800 δρουν στην Ευρώπη και 400 εξ αυτών σε γερμανικό έδαφος. Αυτοί απασχολούνται σε ταξιδιωτικά γραφεία, τράπεζες, ως μεταφραστές σε υπηρεσίες ή εργάζονται σε μουσουλμανικά τεμένη.

Πηγή: DW

Write on Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Η ρεαλιστική εκπαίδευση, η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης του προσωπικού των Μονάδων της ΑΣΔΕΝ, είναι συνεχής.

Δείτε το βίντεο του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Αποστολή: Βασίλης Παρασκευόπουλος, Πάνος Βαλάσσης

Όπως κάθε έτος, έτσι και εφέτος το Defenceline.gr παρεβρέθη την 29η Μαρτίου 2017 στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας, για να παρακολουθήσει την ενημέρωση των εκπροσώπων του ελληνικού και ξένου τύπου, σχετικά με την Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας ΗΝΙΟΧΟΣ 2017.

 DSC7217 DxO Αντιγραφή

PAR 8799 DxO Αντιγραφή

PAR 8739 DxO Αντιγραφή

Την ενημέρωση παρακολούθησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey R. Pyatt και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, κ. Sultan Mohammed Majed Alali, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, Ανώτατοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών δυνάμεων.

PAR 9773 DxO Αντιγραφή

PAR 8292 DxO Αντιγραφή

PAR 7941 DxO Αντιγραφή

Μετά το πέρας της ενημέρωσης ο ΥΕΘΑ βράβευσε τον Σμηναγό (Ι) Ευάγγελο Αναστασίου και τον Σμηναγό (Ι) Μαρίνο Λεβέντη της 336 Μοίρας, οι οποίοι πρώτευσαν σε τομείς της εκπαίδευσης, μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν, στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017, του TacticalLeadershipProgramme (TLP).

PAR 9719 DxO Αντιγραφή

PAR 8616 DxO Αντιγραφή

 DSC7178 DxO Αντιγραφή

Αρχής γενομένης το 2014, η άσκηση μορφής πλέον INVITEX ΗΝΙΟΧΟΣ διενεργείται ετησίως από την Π.Α. με έδρα την 117 ΠΜ. Σε αυτήν λαμβάνουν μέρος ξένες αεροπορικές δυνάμεις όπου σε συνεργασία με τα ελληνικά πληρώματα μέσων των Ε.Δ., εκπαιδεύονται στο πλέον απαιτητικό περιβάλλον μιας σύγχρονης – σύνθετης Αεροπορικής Επιχείρησης, σύμφωνα με το δόγμα της Πολεμικής Αεροπορίας, των άλλων κλάδων των ΕΔ και τα εθνικά σχέδια.

PAR 8967 Αντιγραφή

PAR 8983 Αντιγραφή

PAR 9941 Αντιγραφή

Οι ξένες χώρες που λαμβάνουν φέτος μέρος στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2017 είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, τα ΗΑΕ και η Ιταλία. Οι δυο πρώτες χώρες δείχνουν να προτιμούν τον ελλαδικό χώρο και την ΠΑ για την διαρκή τους εκπαίδευση, κάθε χρόνο στον ΗΝΙΟΧΟ, αποκομίζοντας οφέλη σε τακτικό – επιχειρησιακό επίπεδο.Οι ΗΠΑ φέτος έφεραν α/φη F-16C, τα ΗΑΕ για πρώτη φορά σε ελλαδικό χώρο, συμμετείχαν με μαχητικά F-16EDesert Falcons, το Ισραήλ με α/φη F-16 ‘’Barak’’ και η Ιταλία με μαχητικά ΑΜΧ. Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο σχεδόν τον ελλαδικό χώρο με την ολοκλήρωσή της να λαμβάνει χώρα την 6η Απριλίου, ημέρα Πέμπτη.

PAR 9500 DxO Αντιγραφή

PAR 8410 DxO Αντιγραφή

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter