Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018
Write on Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τουρκία, παράλληλα με την στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν, είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της σε όλες τις θάλασσες που την περιτριγυρίζουν. Το παραπάνω μήνυμα έρχεται από τον Επιτελάρχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ακάρ δήλωσε το εξής: «Έχουμε την δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο».

Στη συνέχεια, ο κ. Ακάρ δήλωσε τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες, σε όλες τις θάλασσες μας».

Η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας της Νέας Δεξιάς κ. Αλέξανδρος Νίκλαν με αφορμή την επισημοποίηση της πρότασης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για ενοποίηση όλων των Γενικών Γραμματειών Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) των κρατών-μελών της Ε.Ε. υπό μια ευρωπαϊκή ομπρέλα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην πρόσφατη συνεδρίαση των επικεφαλής τμημάτων πολιτικής προστασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημοποιήθηκε η πρόταση Γιούνκερ για την ενοποίηση όλων των ΓΓΠΠ κάτω από ένα Ευρωπαϊκό γραφείο (RescEU). Είναι ξεκάθαρο ότι μια τέτοια ενοποίηση βρίσκει αντίθετη τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ και εγείρει μια σειρά σοβαρών ερωτημάτων:

Στην πρόταση του κ. Junker ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας θα εμπεριέχει και την διαχείριση μεταναστευτικών ροών και την χρηματοδότηση για την ανάληψη αυτής της ευθύνης όπως αρχικά είχε προβλεφθεί; Η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει πρόταση και ποια είναι αυτή;
Τι είδους ποσόστωση θα υπάρχει στην παροχή μέσων προστασίας και διάσωσης και πώς αυτή θα διαμορφώνεται αν δύο χώρες βρεθούν σε ταυτόχρονη κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Μπορεί να προκύψει ανόμοια κατανομή μέσων, βάση ποσοστού συνδρομής στο γραφείο RescEU;
Οι υφιστάμενοι πόροι του Ελληνικού κράτους και της Ελληνικής ΓΓΠΠ, θα περάσουν στο σύνολό τους στην διοικητική μέριμνα του Ευρωπαϊκού γραφείου;
Ποιος θα ελέγχει μέσα και οικονομικούς πόρους;
Σε κάθε περίπτωση η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της Νέας Δεξιάς είναι αντίθετη στην πρόταση του κ. Juncker και οι παραπάνω ερωτήσεις θεωρούνται καίριες και ζωτικές για την προστασία της χώρας μας. Ειδικά όταν κάθε χρόνο αυτή δείχνει να φθίνει σε ικανότητα και επιχειρησιακό μέγεθος».

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter