Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 17:00

BINTEO - ΣΟΚ από την εκτέλεση αστυνομικού στο Παρίσι - 12 νεκροί από επίθεση ισλαμιστών

To περιοδικό Charlie Hebdo σατύριζε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τα ακραία πολιτικά κόμματα και ήταν ιδιαίτερα μισητό στους κύκλους της ακροδεξιάς, στη Γαλλία. To περιοδικό Charlie Hebdo σατύριζε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τα ακραία πολιτικά κόμματα και ήταν ιδιαίτερα μισητό στους κύκλους της ακροδεξιάς, στη Γαλλία.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, καθώς δύο ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo και γάζωσαν εργαζόμενους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για 12 νεκρούς, ανάμεσά τους και 2 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γαλλικής αστυνομίας, δυο άντρες φορώντας κουκούλες και οπλισμένοι με καλάσνικοφ εισέβαλλαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού και άνοιξαν πυρ κατά των εργαζομένων. Στη συνέχεια οι δυο δράστες τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας προς την κατεύθυνση των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Οι δράστες διέφυγαν με δύο αυτοκίνητα. Στα γραφεία του περιοδικού πήγε ο Φρανσουά Ολάντ. Στο κόκκινο ο συναγερμός για τρομοκρατία στη Γαλλία ήδη αστυνομικοί φρουρούν τα γραφεία όλων των ΜΜΕ στο Παρίσι.

To περιοδικό Charlie Hebdo σατύριζε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και τα ακραία πολιτικά κόμματα και ήταν ιδιαίτερα μισητό στους κύκλους της ακροδεξιάς, στη Γαλλία.

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο σημείο, λίγα λεπτά αργότερα και δήλωσε πως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω σατυρικό περιοδικό τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ (τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε 64σέλιδο αφιέρωμα), προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες ανά τον κόσμο. - ΠΗΓΗ

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2015 18:15