Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 16:57

Η πρώτη εμφάνιση των F-22 Raptors στους ευρωπαϊκούς ουρανούς (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η παρθενική εμφάνιση των F-22 Raptors στους Ευρωπαϊκούς ουρανούς γίνεται στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης» με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στους Νατοϊκούς συμμάχους και στις λοιπές συνεργαζόμενες χώρες στην Ευρώπη. Η παρθενική εμφάνιση των F-22 Raptors στους Ευρωπαϊκούς ουρανούς γίνεται στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης» με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στους Νατοϊκούς συμμάχους και στις λοιπές συνεργαζόμενες χώρες στην Ευρώπη.
Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνάκης

Τέσσερα F-22 Raptors, ένα C-17 Globemaster III και περίπου 60 άτομα προσωπικό αφίχθησαν στις 28 Αυγούστου στην αεροπορική βάση του Spangdahlem στην Γερμανία με σκοπό την εκπαίδευση τους , έως τα μέσα Σεπτέμβρη, με συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις καθώς και με αμερικανικές μονάδες που εδρεύουν στην Ευρώπη.

1 raptors

2 raptors

Η παρθενική εμφάνιση των F-22 Raptors στους Ευρωπαϊκούς ουρανούς γίνεται στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης» με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στους Νατοϊκούς συμμάχους και στις λοιπές συνεργαζόμενες χώρες στην Ευρώπη. Τα αεροσκάφη και το προσωπικό προέρχονται από την 95th Fighter Squandron στην αεροπορική βάση Tyndall στην πολιτεία της Φλόριντα.

6 raptors

4 raptors

«Αυτή η παρθενική εμφάνιση των Raptors είναι μια τέλεια ευκαιρία για αυτά τα προηγμένα αεροσκάφη να πετάξουν μαζί με αεροπορίες των Νατοϊκών συμμάχων, λοιπών συμμάχων αλλά και αμερικανικών αεροσκαφών που εδρεύουν στην Ευρώπη» δήλωσε ο Πτέραρχος Frank Gorenc, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική.

5 raptors

3 raptors

Η εκπαίδευση αυτή σκοπό έχει την απόδειξη ότι αεροσκάφη 5ης γενιάς μπορούν να αναπτυχτούν επιτυχώς σε Ευρωπαϊκές βάσεις και λοιπές Νατοϊκές εγκαταστάσεις ενώ επίσης και την εξοικείωση τους με το Ευρωπαϊκό θέατρο επιχειρήσεων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην εναέρια μάχη με διαφορετικά αεροσκάφη όπως F-15 και F-16.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015 17:15