Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016 00:47

Πραξικόπημα στην Τουρκία - Ο Στρατός στους δρόμους (ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ)

Στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα. Στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε εικόνες από άρματα μάχης στην είσοδο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης Ατατούρκ. Στρατιωτικός νόμος και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την Τουρκία επιβλήθηκε μετά το πραξικόπημα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μεταδίδει την πληροφορία ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ κρατείται όμηρος από ομάδα αξιωματικών στο γενικό επιτελείο. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την πληροφορία ότι το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε πως ανέλαβε την εξουσία. Ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ουδείς μέχρι στιγμής δεν επικαλείται κάποια πηγή.

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του γενικού επιτελείου δεν είναι δυνατή. Η «εμπειρία» από την ιστορία των στρατιωτικών πραξικοπημάτων στην Τουρκία λέει ότι συνήθως την ανακοίνωση περί πραξικοπήματος την κάνουν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί.


Real.gr Ερντογάν βιντεοκλήση από realmedialive

Δραματικό διάγγελμα Ερντογάν μέσω... Skype
Μέσω Skype αναγκάστηκε να κάνει διάγγελμα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στην χώρα.

Ο Ερντογάν ζήτησε από το έθνος «να βγει στις πλατείες και να ανατιδράσει σ' αυτή την απόπειρα εξέγερσης». Κατηγόρησε ευθέως το κίνημα Γκιουλέν ότι ευθύνεται για την ανατροπή στη χώρα. Ο Ερντογάν βρίσκεται κατά πληροφορίες «υπό καθεστώς προστασίας» στην Αλικαρνασό (Μπόντρουμ) απέναντι από την Κω, όπου βρίσκονταν για διακοπές.

«Θα το ξεπεράσουμε αυτό. Το Εθνος πρέπει να βγει στις πλατείες και να συγκεντρωθεί για να αντιδράσει για την απόπειρα εξέγερσης. Θα πληρώσουν υψηλότατο τίμημα οι υπεύθυνοι. Ευθύνεται το κίνημα Γκιουλέν και το πραξικόπημα είναι έργο μειοψηφίας του Στρατού» είπε χαρακτηριστικά. "Πιστεύω απολύτως ότι οι πραξικοπηματίες δεν θα πετύχουν", πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας.

Η δήλωση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε πως μια ομάδα εντός του τουρκικού στρατού αποπειράθηκε να ανατρέψει την κυβέρνηση και ζητήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν «ό,τι είναι απαραίτητο». «Κάποιοι άνθρωποι παρανόμως πραγματοποίησαν μια παράνομη ενέργεια εκτός ιεραρχίας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ σε σχόλια που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV . «Αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο. Αυτή η κυβέρνηση θα αποχωρήσει όταν ο λαός το αποφασίσει». Πρόσθεσε πως όσοι βρεθούν υπεύθυνοι για αυτό που χαρακτήρισε πως μια απόπειρα πραξικοπήματος από μια παράταξη εντός του στρατού θα πληρώνουν με βαρύ τίμημα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter