Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018
Write on Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παρελαύνει τιμώντας τους αγώνες των προγόνων μας. Στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και αντιπροσωπεία συναδέλφων από συλλόγους της Αττικής.
Σημαιοφόρος και παραστάτες έξι από τα οκτώ παλικάρια που μας έκαναν περήφανους στην άσκηση του Βρετανικού Στρατού CAMBRIAN PATROL.
Τιμή και δόξα στην Εφεδρεία!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

 

Write on Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Η ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στην παρέλαση που ακολούθησε, τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

"Τιμή και Δόξα στους μαχητές του Έπους του ΄40! Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός και η Εφεδρεία!", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τοπικό Παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο παράλληλα ευχαριστεί θερμά τον εικονολήπτη Κώστα Βλαντάκη για την παραχώρηση του υλικού.

 
Write on Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε ο ομογενής, Κωσταντίνος Κατσιφάς που φέρεται να ύψωσε την Ελληνική σημαία το μεσημέρι της Κυριακής στο χωρίο Βουλιαράτες, στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών, πράγμα που οδήγησε στην καταδίωξή του και τον θάνατό του, δεν είναι αποσαφηνισμένες: Κυρίως παραμένει θολό τί προηγήθηκε ακριβώς και ποιά ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών.

Το πρωί είχαν προγραμματισθεί και έγιναν δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων στην περιοχή στις 10 και στις 12 με συμμετοχή πλήθους κόσμου- πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Οι εκδηλώσεις ήταν επ' αφορμή της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό, ενώ κατά την εκδοχή που προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από τα αλβανικά ΜΜΕ «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες».

Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό, εντόπισε τον 35χρονο. Στο σημείο αυτό παραμένει ακόμη θολό το τι συνέβη. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς πυροβόλησε στον αέρα και τράπηκε σε φυγή. Οι αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα». Κατά μια νεώτερη εκδοχή, οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα και αυτό ήταν που οδήγησε στην «έκρηξή του».

Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να αφορά αναλυτικά τις συνθήκες που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα από την Αλβανική πλευρά, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να ξεκαθαρίσουν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του 35χρονου Ελληνα πολίτη.

Τι είχε προηγηθεί

Από την πρώτη στιγμή στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας με ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί. Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι και μία στο στήθος, από ελεύθερο σκοπευτή.

Η ανακοίνωση της Νέας Δεξιάς

"ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΑΣ
Ο αδερφός μας Κωνσταντίνος Κατσιφάς δολοφονήθηκε από το αλβανικό καθεστώς υπερασπιζόμενος την Ελληνική Σημαία σε γη ελληνική ανήμερα μιας ιερής μέρας για το Έθνος μας.
Οι νεογενίτσαροι ήδη έχουν ξαμολυθεί στα ΜΜΕ και στα Κοινωνικά Δίκτυα να γράψουν απολογίες των Αλβανών σωβινιστών και να πουλήσουν «σωφροσύνη» συκοφαντώντας.
Η Αλβανία δεν είναι μια κανονική χώρα. Δεν είναι κανονική χώρα αυτή που δεν σέβεται ούτε τους νεκρούς, ούτε τους ζωντανούς Έλληνες στον ίδιο τους τον τόπο.
Δεν είναι κανονική χώρα, αυτή που δεν αναγνωρίζει πανάρχαιους τόπους μας ως μειονοτικούς, που λεηλατεί περιουσίες και επιδιώκει με «νόμους» και βία να αλλοιώσει την εθνοτική σύνθεση της Βορείου Ηπείρου και την εκλογική βούληση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εποικίζοντας την αλλά και με «κόψε ράψε» των εκλογικών περιφερειών.
Η αλβανική κρατική αυθαιρεσία πολλές φορές στο παρελθόν οδήγησε τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στην ανάγκη για αυτοάμυνα και η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει θεατής στην αλβανική αχαριστία και ιταμότητα.
Μόνη απάντηση, μια πολιτική ισχύος από μια εθνική κυβέρνηση απέναντι στο κατσαπλιάδικο κράτος του Ράμα, που θα επιβάλλει τα δίκαια του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως αυτά προβλέπονται από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με τελικό στόχο την Ένωση. Όπως ήταν ο στόχος των αδελφών μας, όλου του υγιούς Έθνους και του Αρχηγού Σπυρομήλιου".