Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020
Write on Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tελετή ενταφιασμού των οστών 20 Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών του ελληνο-ιταλικού πολέμου, πραγματοποιήθηκε με όλες τις τιμές την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00, στο στρατιωτικό Κοιμητήριο της Κλεισούρας στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τα οστά των πεσόντων ανευρέθησαν, στο πλαίσιο εφαρμογής της διμερούς συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας του 2009 για την αναζήτηση, εκταφή, προσδιορισμό ταυτότητας και ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία το 1940-1941.

Στην τελετή, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, παρέστησαν εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, η πρέσβυς της Ελλάδος στα Τίρανα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, καθώς και εκπρόσωποι της Ομογένειας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει ικανοποίηση, που 80 χρόνια μετά τη θυσία τους, οι ψυχές των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών θα αναπαυθούν εν ειρήνη και χαιρετίζει τη συνεργασία με την αλβανική πλευρά στο ιδιαίτερα ευαίσθητο και ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα, τονίζοντας τη σημασία που αποδίδει στη συνέχιση των εργασιών επί του πεδίου και στην πλήρη εφαρμογή της διακρατικής αυτής συμφωνίας Ελλάδος-Αλβανίας.

Write on Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Krauss Maffei Wegmann (KMW) για την υλοποίηση υβριδικής λύσης παροχής βοηθητικής ηλεκτρικής ισχύος στην οικογένεια αρμάτων μάχης LEOPARD 2, με βάση το σύστημα Hybrid GENAIRCON της IDE και τη τεχνογνωσία της KMW ως κατασκευάστρια εταιρία του άρματος.

Το GENAIRCON είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχής και διαχείρισης υβριδικής ενέργειας, το οποίο αποτελεί μέρος της σειράς των προηγμένων προϊόντων Υβριδικών Συστημάτων Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Hybrid Electric Power Systems - HEPS®) της IDE.
Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται αρχικά στην κάλυψη των ενεργειακών αναγκών ενός σημαντικού αριθμού όλων των εκδόσεων LEOPARD 2 που βρίσκονται σε υπηρεσία διεθνώς, προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτή η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των αρμάτων.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών συμπίπτει με τις τρέχουσες δραστηριότητες της IDE, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για την ενσωμάτωση του GENAIRCON σε άρμα μάχης LEOPARD 2A4. Η ενσωμάτωση του συστήματος θα ενισχύσει τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ισχύος, την επιχειρησιακή αυτονομία, την επιβιωσιμότητα μέσω της δυνατότητας «True Silent Watch» καθώς και τη μείωση του κόστους κύκλου ζωής. Οι δραστηριότητες ενσωμάτωσης του συστήματος είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020.