Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 14:17

CYPFRA 03/15: Άσκηση Έρευνας - Διάσωσης με τη συμμετοχή του Γαλλικού Ναυτικού (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας. Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015, τις πρωινές ώρες διεξήχθη διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία "CYPFRA - 03/15". Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), με τη συμμετοχή αεροναυτικών (Α/Ν) δυνάμεων της ΚΔ (Μοίρα Αεροπορικών Επιχειρήσεων Αστυνομίας) και του Γαλλικού Ναυτικού.

2 SAREX-CYPFRA

Τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

3 SAREX-CYPFRA

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού, εκτελώντας επιχειρήσεις αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC) από τη γαλλική φρεγάτα καθώς και επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση μέλους του πληρώματος από τη θάλασσα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter