Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 11:43

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς στην Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.E.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, και το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ασχοληθεί με θέματα άμυνας και ιδιαίτερα με την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, και το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ασχοληθεί με θέματα άμυνας και ιδιαίτερα με την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2013 στις Βρυξέλλες, η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων. Στη Σύνοδο την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε τη Σύνοδο ήταν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, και το οποίο, μεταξύ άλλων, θα ασχοληθεί με θέματα άμυνας και ιδιαίτερα με την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας και αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αρχηγοί αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων, όπως αυτός διαμορφώνεται στο πλαίσιο των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ και των περικοπών που γίνονται λόγω της οικονομικής κρίσης.

Παράλληλα, οι Αρχηγοί ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις στο Αφρικανικό Κέρας όπου εκτελούνται η Ναυτική Επιχείρηση (EUNAVFOR ATALANTA) και η Στρατιωτική Αποστολή για εκπαίδευση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Σομαλίας (EUTM Somalia), στην περιοχή του Σάχελ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Στρατιωτική Αποστολή για εκπαίδευση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι (EUTM Mali), και στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων όπου εκτελείται η Στρατιωτική Επιχείρηση στη Βοσνία Ερζεγοβίνη (EUFOR ALTHEA).

Η επόμενη Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων, θα διεξαχθεί το Μάιο 2014.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter