Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017
Write on Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για την ιστορική 335 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας και στα F-16 Block 52+ Advance έχουν ετοιμάσει οι άνθρωποι της ιστοσελίδας FlightSimmer.gr.

Δείτε το βίντεο:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Γράφει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης - Παραπολιτικά

Την παράσταση στην παρέλαση στη Λευκωσία για την επέτειο εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας έκλεψαν αναμφιβόλως το ρωσικής κατασκευής και σχεδιάσεως (στην πραγματικότητα ...σοβιετικής) αντιαεροπορικό σύστημα BUK M1-2, που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε το «επτασφράγιστο μυστικό» της Εθνικής Φρουράς, καθώς όλοι οι γνωρίζοντες ξέραμε ότι υπήρχε το σύστημα στο νησί, αλλά κανείς δεν το είχε δει επισήμως. Οι Κύπριοι αποφάσισαν να το παρουσιάσουν και επισήμως βάζοντας έτσι ένα τέλος στην περιρέουσα παραφιλολογία, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη για την επίλυση του Κυπριακού περίοδο.

AO3 I1271

To αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους-αέρος Buk M1-2 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αντιαεροπορική και αντιβληματική προστασία για μηχανοκίνητους σχηματισμούς όπως και για στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις.

22221627 1541169709292685 6533523857518700411 n

Αποτελεί ένα σύστημα μεσαίου βεληνεκούς, αυτοκινούμενο και φέρεται επί ερπυστριοφόρων οχημάτων, με δυνατότητα αποτελεσματικής εμπλοκής μιας πλειάδος στόχων, συμπεριλαμβανομένων τακτικών αεροσκαφών, στρατηγικών βομβαρδιστικών, επιθετικών ελικοπτέρων (ακόμη και αν βρίσκονται σε αιώρηση σε χαμηλό ύψος), τακτικών βαλλιστικών πυραύλων ακόμη και πυραύλων cruise που πετάνε σε χαμηλό ύψος.

AO3 I1289

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι η παρουσία του ραντάρ βολής και εγκλωβισμού ταυτόχρονα σε κάθε εκτοξευτή, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά γρήγορη την τάξη και βολή αλλά και πολύ δύσκολο τον εντοπισμό και την παρεμβολή του, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την επιβιοσιμότητα μιας πυροβολαρχίας. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των βλημάτων του συστήματος 9Μ38 και 9Μ317 είναι ότι εμπλέκουν ακόμη και στόχους επιφανείας ή εδάφους δίνοντας διπλή δευτερεύουσα χρήση στο σύστημα BUK.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Το σύνθημα για την προετοιμασία των Εθνοφυλάκων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου δίνει σύμφωνα με πληροφορίες του defenceline.gr το έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, το οποίο κοινοποιήθηκε στις Μονάδες και τα Τάγματα Εθνοφυλακής σε όλη την επικράτεια. Αυτό σημαίνει ότι οι Εθνοφύλακες θα δώσουν κανονικά το παρόν μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στις εορταστικές εκδηλώσεις, για την εθνική επέτειο.

Όπως είναι γνωστο, το θέμα προέκυψε μετά  το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του defenceline.gr για την  εγκύκλιο τού Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, με θέμα «Εορτασμός τής εθνικής επετείου τής 28ης Οκτωβρίου 1940», η οποία απευθυνόμενη σε πολιτικούς και στρατιωτικούς αποδέκτες ανέφερε ότι κατά την ημέρα τής 28ης Οκτωβρίου «Τάγματα Εθνοφυλακής δεν θα παρελάσουν».

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές, το ρεπορτάζ μας φιλοξενήθηκε σε δεκάδες ιστότοπους, ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ενώ οι Εθνοφύλακες σε όλη την επικράτεια ένοιωσαν απογοήτευση, καθώς ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμεναν σε μια χρονιά που έχει ανακυρηχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως "Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων". Το τελευταίο διάστημα η εντατική εκπαίδευση σε όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής της χώρας έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς ενώ ενθουσιασμός στις τάξεις των Εθνοφυλάκων έχει ικανοποιήσει και την ηγεσία του Στρατού Ξηράς.

Τελικά, το σήμα που έφτασε στις Μονάδες, αποκατέστησε την ...τάξη και την κανονικότητα, ενώ άπαντες οι Εθνοφύλακες θα προετοιμαστούν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ώστε να τιμήσουν όπως πρέπει τους πεσόντες και τους μαχητές του Έπους του '40. Ραντεβού στις λεωφόρους των παρελάσεων!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter