Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
Write on Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Τη Δευτέρα 07 Αυγούστου 2017, στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ενεργοποιήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα Τμήματα Χρονικών Ετοιμοτήτων (ΤΧΕ) της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ»).

14

12AA 2

11AA 4

Η δραστηριότητα αξιολογήθηκε από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

1AA 7

2AA 5

Διαπιστώθηκε η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και το επιθετικό πνεύμα του προσωπικού, καθώς και η υψηλή λειτουργικότητα των μέσων.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

O Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της 88 Στρατιωτικής Διοίκησης «ΛΗΜΝΟΣ».

Ειδικότερα, επισκέφθηκε το Στρατηγείο, Μονάδες του Σχηματισμού, το ΕΦ «ΠΛΑΚΑΣ», καθώς και τα υπό κατασκευήν ΣΟΕΠΟΠ στο Στρατόπεδο «ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ». Παρέστη επίσης, σε εκδήλωση παρουσίασης και προβολής τοπικών προϊόντων στη Λέσχη Αξιωματικών ΜΥΡΙΝΑΣ, που συνδιοργανώθηκε από την 88 ΣΔΙ και τον Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σχηματισμού, το εξαίρετο ηθικό και η αισιοδοξία που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού, καθώς και οι άριστες σχέσεις του Στρατού με την τοπική κοινωνία.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός - Καθηγητής Γεωστρατηγικής

Όταν μερικά άτομα έχουν μια θεσμική θέση, νομίζουν ότι μπορούν να βρίσουν ανοιχτά την ιστορία της Ανθρωπότητας. Ο υπουργός της ντροπής αρνήθηκε την πρόσκληση συμμετοχής στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Η κληρονομία στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, επειδή δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι η ιδεολογία του κομμουνισμού είναι εργαλείο της βαρβαρότητας που έχει διαπράξει τόσες γενοκτονίες που είναι συγκρίσιμη μόνο με αυτή του ναζισμού.

Έχει ξεχάσει ο υπουργός τα εκατομμύρια θύματα που κατέστρεψε ο κομμουνισμός, ακόμα και σε θεσμικό επίπεδο, τα τεχνητά δικαστήρια του Στάλιν είναι μια απόδειξη αυτής της βαρβαρότητας. Επίσης πολύ πιθανό είναι να μην έχει διαβάσει το Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ, ούτε τις περιγραφές του Γολοντομόρ. Όσο για τα δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα που γέννησε ο κομμουνισμός, βλέπουμε πολύ καλά ποιο ήταν το αποτέλεσμα όχι μόνο στη Ρωσία, στην Κίνα, στην Καμπότζη, στην Κούβα και τώρα στη Βόρεια Κορέα δίχως να ξεχάσουμε το Βιετνάμ.

Έτσι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό το ριζοσπαστικό πνεύμα που οι νέες ρίζες του μοιάζουν με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Αλλά βέβαια όταν ανήκεις σε αυτό το πλαίσιο πώς να τολμήσεις να αυτοαξιολογήσεις τον εαυτό σου τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο όσο και σε νοητικό. Αλλά πώς τολμά ένας υπουργός που πρέπει να προστατέψει τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να τα καταπατά χωρίς φοβίες.

Είναι η λήθη ή άγνοια ή ο κομματισμός που τον εμποδίζει να δει και να ομολογήσει τη βαρβαρότητα του κομμουνισμού. Το μόνο επικίνδυνο μήνυμα που στέλνει σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωσης αυτός ο υπουργός, είναι ότι η Ελλάδα που δεν παρήγαγε ποτέ αυτό το ιδεολογικό λάθος και δεν έπεσε στην παγίδα αυτής της βαρβαρότητας χάρη στις παρεμβάσεις των δημοκρατικών δυνάμεων και της αντίστασης, μέσω του παρουσιάζεται ως δικηγόρος του διαβόλου, ενώ πραγματικά δεν το έχουμε καθόλου ανάγκη γενικά αλλά και αυτήν την περίοδο θα ήταν καλό ένας υπουργός να βάζει αλλού τα ιδεολογικά συμπλέγματα για να μην παίρνει στον λαιμό του με τις δηλώσεις έναν ολόκληρο λαό που πάντα αγάπησε πρώτα από όλα την έννοια της ελευθερίας.

Γι’ αυτόν τον λόγο το εθνικό μας σύνθημα είναι ελευθερία ή θάνατος και τίποτα άλλο. Διότι ποτέ δεν ήμασταν με αυτούς που καταπατούν τους λαούς λόγω καθυστερημένης και βάρβαρης ιδεολογίας. Έτσι αυτές οι υπουργικές δηλώσεις δεν αντιπροσωπεύουν τον Ελληνισμό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter

Write on Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017 Κατηγορία ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων αποτροπής που έχει θεσπίσει πρόσφατα το Γενικό Επιτελείο Στρατού στις Περιοχές Ευθύνης των 8ης και 9ης Μηχανοποιημένων Ταξιαρχιών, πλησίον των Βορείων συνόρων, Σχηματισμοί της Ιης Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ), εκτελούν καθημερινά δραστηριότητες επιτήρησης, επαγρύπνησης και διεξάγουν ασκήσεις.

1 6

3 2

Σκοπός των δράσεων είναι η ενίσχυση του συστήματος επιτήρησης συνόρων και η επαύξηση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

6a 2

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter