Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
Write on Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 Κατηγορία ΛΕΦΕΔ

Γράφει ο Γιώργος Λαμπράκης

Ουσιαστικές αλλαγές που θα δώσουν ώθηση στον θεσμό της Εφεδρείας, ως βασικού πυλώνα της Εθνικής Άμυνας, προσδοκούν οι ενεργοί Έφεδροι ανά την Ελλάδα, εν αναμονή του νομοσχεδίου του αρμόδιου Υπουργείου.

Ένα νομοσχέδιο που συζητείται τα τελευταία 2 χρόνια και το οποίο – σύμφωνα με τις εξαγγελίες – θα φέρει ριζικές αλλαγές σε Εφεδρεία και Εθνοφυλακή, με αλλαγή του υφιστάμενου αναχρονιστικού πλαισίου, το οποίο θα (πρέπει να) έχει ως στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης ώστε οι Έφεδροι και οι Εθνοφύλακες να είναι σε θέση να ανταποκριθούν επιχειρησιακά, όποτε η Πατρίδα τους χρειαστεί.

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), έχει εδώ και χρόνια υποβάλει με τον πλέον επίσημο τρόπο προτάσεις και ρεαλιστικά μέτρα για αναβάθμιση της Εφεδρείας, οι οποίες αποτελούν το απαύγασμα της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί επί του πεδίου, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με τους συνειδητοποιημένους Εφέδρους να μην παραμένουν απαθείς, να μοχθούν πραγματικά και να διαθέτουν χρόνο και χρήμα από το υστέρημά τους, προκειμένου να «αναπληρώσουν» αυτά που η Πολιτεία οφείλει να παράσχει στους πολίτες για να είναι έτοιμοι όταν τους (ξανα)ντύσει οπλίτες...

Ο μεγαλύτερος εφεδροπολεμικός σύλλογος της χώρας, με τη συσσωρευμένη εμπειρία, τις καινοτόμες ιδέες από πλήθος ασκήσεων εντός επικράτειας και κορωνίδα όλων το «Μακεδονομάχο», τα πολύτιμα διδάγματα από τις συνεχείς και επιτυχημένες παρουσίες στην δυσκολότερη άσκηση του εξωτερικού, το Cambrian Patrol) έχει τοποθετηθεί επί του θέματος έγκαιρα και υπεύθυνα.

Με αφορμή την αναθέρμανση του θέματος για το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων σε νέο της μήνυμα αναφέρει τα εξής:
«Σε αναμονή του Νομοσχεδίου για αλλαγές σε Εφεδρεία και Εθνοφυλακή το οποίο βέβαια αναμένουμε από τον Νοέμβριο του 2018... δηλώνουμε παρόντες όχι μόνο με λόγια αλλά με έργα, κόπο και χρόνο.
Χρόνος ... Ναι περνάει γρήγορα και είναι αμείλικτος, όσον αφορά όμως εμάς ήμαστε και θα είμαστε εδώ έτοιμοι για όλα από πριν.
Ελπίζουμε οι αλλαγές να είναι ουσιαστικές, καινοτόμες, θαρραλέες με στόχο την πραγματική ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας, θα κριθείτε κύριοι και θα είμαστε δίκαιοι και πολύ σοβαροί στις κρίσεις και τοποθετήσεις μας».