Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 12:56

Διασφαλίστε την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο τρόπος που επέλεξε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να καταβάλει το επίδομα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΕΔ. Ο τρόπος που επέλεξε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να καταβάλει το επίδομα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΕΔ.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο σχετικά με την καταβολή του επίδομα παραμεθορίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τομεάρχης Αμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης. Στην ερώτηση που συνυπογράφουν επίσης οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνεται η αναγκαιότητα το βοήθημα αυτό να καταβάλλεται κατά τρόπο αδιάλειπτο από τον κωδικό μισθοδοσίας των ενστόλων και όχι εις βάρος άλλων λειτουργικών δαπανών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι τέσσερις Βουλευτές, ο τρόπος που επέλεξε η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να καταβάλει το επίδομα δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΕΔ, αφού ανάγκασε τα Επιτελεία να περιορίσουν κρίσιμες δαπάνες (συντήρηση εγκαταστάσεων, μεταφορικών μέσων, υλικά υγειονομικής περίθαλψης κλπ.) φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος τα στρατόπεδα από τη ΔΕΗ, καθόσον δεν είχαν εξοφληθεί οφειλόμενοι λογαριασμοί από το 2014.

Ας σημειωθεί τέλος ότι το επίδομα παραμεθορίου το οποίο δικαιούνται αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ΕΠΟΠ ανεξαρτήτως βαθμού, οι οποίοι υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές δεν έχει καταβληθεί για τους μήνες Ιούνιος Ιούλιος και Αύγουστος του 2015 ενώ αβέβαιη παραμένει η καταβολή για τον Οκτώβριο καθώς και τους εναπομείναντες μήνες του τρέχοντος έτους.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθείστε μας στο Twitter